Ažurirajte svoj preglednik
Preglednik koji koristite više nije podržan. Ažurirajte preglednik za najbolje iskustvo.
Awareness icon Dragi kupci, naša web stranica je upravo ažurirana. Dobro došli u novu verziju.
Prijava
(za registrirane kupce)
Kreirajte račun
Molimo unesite svoju e-mail adresu.
E-mail: Molimo unesite svoju e-mail adresu.
Na Vaš e-mail smo poslali poveznicu za podešavanje lozinke. Molimo slijedite upute.

S džepičastom jezgrom madraci

Najprodavanije
Ostalo najprodavanije

Tehnologija neprestano napreduje, a to je uticalo i na razvoj madraca. Najmodernija vrsta madraca, džepićasti madrac, svojevrsna je poboljšana verzija madraca s oprugama. Prvi džepičasti madrac konstruirao je na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće Englez James Marshall iz Kanade. Jezgru madraca s vrećama čine snopovi opruga, koji se sastoje od pojedinačnih opruga mehanički umetnutih u male vrećice od tkanine. Na opružnoj jezgri obično ćete pronaći jedan ili više slojeva pjene, lateksa ili kokosove ploče.  Čitajte više.

Prije nego što odaberete iz široke ponude modernih džepićastih madraca, uzmite u obzir i druge parametre osim materijala. Osnova su dimenzije madraca, odnosno visina, širina i dužina. Za jednostruke krevete birajte između dimenzija 80x200 cm ili 90x200 cm, za bračne krevete možete odabrati jedan madrac dimenzija 140x200 cm ili 160x200 cm. Drugi kriterij pri odabiru madraca je vaša visina i težina, odnosno maksimalna nosivost madraca. Treća važna točka pri kupnji madraca je njegova tvrdoća. U našoj e-trgovini možete pronaći mekane madrace oznake T1/T2, srednje tvrde T3/T4 i tvrde madrace T5. 

U prosjeku jezgra madraca sadrži oko 500 vrećica po m². Manji broj vreća, oko 250 kom/m², znači nižu cijenu, ali i kvalitetu. S druge strane, madraci s tisuću i više vrećica po m², tzv madraci s više džepova su vrh među madracima. 

Baš kao i njihov prethodnik, madrac s oprugama, džepićasti madraci iznimno su prozračni i izdržljivi. Odvode vlagu i stoga su prikladni i za osobe koje se prekomjerno znoje. S odgovarajućom podnicom osiguravaju dobru cirkulaciju zraka, antibakterijski su i antialergijski. Osim toga, zahvaljujući progresivnom učinku opruga, savršeno podupiru tijelo u bilo kojem položaju. Također ih možemo uvrstiti u kategoriju ortopedskih zdravstvenih madraca. Ovi madraci imaju izvrsnu točkastu elastičnost, što znači da imaju sposobnost kopiranja nepravilnosti ljudskog tijela. Što više džepova madrac ima, to su njegova ortopedska svojstva bolja. Takav madrac podijeljen je na anatomske točkaste zone. Opruge duž cijele dužine madraca imaju različite stupnjeve tvrdoće. Mekše vreće se stavljaju ispod koljena i ramena kako bi madrac bio mekši na tim mjestima, tvrđe vreće se stavljaju ispod kukova, vratne kralježnice i ispod nogu.

Ukoliko želite kvalitetan san nakon kojeg se budite odmorni, nemojte se ustručavati uložiti koji euro viška i kupiti i nadmadrac, tzv. topper.

Prednost džepičastih madraca je u tome što ne trebaju nužno podnicu te se mogu staviti i na ravnu dasku. Ako ipak želite postaviti madrac na podnicu, električne podesive podnice nisu prikladne. Džepićasti madraci nisu prikladni za djecu do najmanje 150 cm.

Iako su džepičasti madraci skuplji, ova će Vam se investicija zaista isplatiti zahvaljujući kvalitetnoj izradi. Madrac će Vam trajati nekoliko godina bez promjene svojstava. Ukoliko Vam se ovakvi madraci čine skupim, iskoristite naše popuste ili akcije.

Moglo bi Vas još zanimati:

Kako očistiti madrac da izgleda kao nov?

Madrac od pjene ili madrac s oprugama? Kako odabrati?

Loš madrac loše utiče na vaše fizičko i psihičko zdravlje. Riješite ga se

Čitajte više
Zaštita vaših podataka nam je veoma bitna
Kolačići Vam pomažu da brzo pronađete ono što želite i uštedite vrijeme. Ovisno o tome kako koristite našu stranicu, prilagođavamo sadržaj i prikazujemo Vam najbolje proizvode. Klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na korištenje svih kolačića i sve ostaje kako ste navikli.
Uzmite kolačić i osjećajte se kao kod kuće :)
Potrebni kolačići
Potrebni kolačići
Kolačići su neophodni za funkcioniranje naše web stranice.
Marketinški kolačići
Marketinški kolačići
Kolačići se koriste za analizu posjetitelja naše stranice. Zahvaljujući njima, i mi i naši partneri Vam možemo ponuditi relevantne personalizirane proizvode na temelju vašeg ponašanja, preferencija i kupnje.
Statistički kolačići
Statistički kolačići
Kolačići nam pomažu razumjeti kako posjetitelji koriste našu stranicu. Ovi kolačići su anonimni i ne mogu se posebno dodijeliti posjetitelju
Funkcionalni kolačići
Funkcionalni kolačići
Kolačići nam omogućuju pamćenje vaših osnovnih izbora i poboljšavaju udobnost korisnika.