Ažurirajte svoj preglednik
Preglednik koji koristite više nije podržan. Ažurirajte preglednik za najbolje iskustvo.
Awareness icon Dragi kupci, naša web stranica je upravo ažurirana. Dobro došli u novu verziju.
Prijava
(za registrirane kupce)
Kreirajte račun
Molimo unesite svoju e-mail adresu.
E-mail: Molimo unesite svoju e-mail adresu.
Na Vaš e-mail smo poslali poveznicu za podešavanje lozinke. Molimo slijedite upute.

Madraci (dimenzije 200 x 160 cm)

Ako trenutno opremate stan i birate namještaj za svoju spavaću sobu, prvo počnite od kreveta pa tek onda odaberite odgovarajuće ormare i dodatke. Klasični bračni krevet je unutarnjih dimenzija 160x200 cm. Ova veličina je zlatni standard u smislu popularnosti kod kupaca i prodaje u trgovinama. Međutim, samo krevet nije dovoljan da biste dobro spavali. Trebate kupiti odgovarajući madrac i vaš san će se pretvoriti u luksuzan relax. Kako bi svaki od partnera imao dovoljno prostora za udoban san, a krevet ne bi bio podijeljen neuglednim razmakom između pojedinačnih kreveta, birajte iz ponude velikih madraca. Kupite zajednički madrac dimenzija 160x200 cm i uživajte u zajedničkim trenucima u spavaćoj sobi.  Čitajte više.

Asortiman madraca dimenzija 160x200 cm dovoljno je bogat da nemate problema s izborom. U ponudi su razne vrste madraca, poput madraca od pjene, džepićastih ili opružnih madraca, kao i medicinskih ortopedskih madraca. Cijena takvih madraca kreće se od pristupačnih 120 eura do luksuznih modela od tisuću i više eura. 

Dimenzije 200 x 160 cm picture 0

Univerzalan madrac 160x200 cm s bračnim krevetom prikladan je za gotovo svaku spavaću sobu. Možete ih smjestiti u manje prostorije, ali i u veće, ostavljajući više mjesta za npr. toaletni stolić ili komodu

Veličina 160x200 cm tipična je za bračne krevete, ali nije iznimka ni za smještaj u dječjoj sobi s više djece. Kod velikih madraca na kojima spavaju dvije osobe važan je odabir prave tvrdoće madraca. To može biti nedostatak ako imate drugačiju potrebu za njegovom tvrdoćom od vaše druge osobe. U tom slučaju odaberite dva različita madraca dimenzija 80x200 cm. Tvrdoća madraca je do 5 stupnjeva, gdje 1 označava najmekši madrac, a 5 najtvrđi madrac. Ako su oba partnera čvršće građe, za njih će odgovarati tvrdi madrac s oznakom T5. Za vitkije osobe preporučujemo mekane T1/T2 i srednje tvrde T3/T4 madrace. Srednje tvrdi madraci idealni su i za osobe koje najčešće spavaju na boku ili na trbuhu.

Ako Vi ili Vaš partner imate cjelogodišnju alergiju na čestice prašine i grinje, svakako pogledajte antialergijske madrace 160x200 cm ili madrace s antibakterijskom navlakom koja se može skinuti i prati do 90°C.

Postoji nekoliko načina za produljenje vijeka trajanja madraca 160x200 cm. Na primjer, možete kupiti zaštitu za madrac kako biste spriječili prodiranje tekućine ako više volite doručak u krevetu ili večernju užinu dok gledate film. Ukoliko imate stariji madrac za krevet ili želite novi madrac dugo održati u dobrom stanju, pogledajte ponudu vrhunskih gornjih madraca tzv. toppera također se prodaju u dimenzijama 160x200 cm. Cijeli krevet možete zaštititi od prašine ili životinjske dlake zahvaljujući prekrivaču koji ne samo da ima zaštitnu funkciju, već i dodaje stil vašoj spavaćoj sobi. 

Dimenzije 200 x 160 cm picture 0

Kvalitetan san uključuje i podnicu na kojoj se nalazi madrac. Ako vaš krevet ima podnicu i madrac, produljujete mu vijek trajanja, ima dobru ventilaciju, što sprječava razvoj mikroba i plijesni te poboljšava kvalitetu vašeg sna. Ispod madraca dimenzija 160x200 cm potrebno je nabaviti podnicu istih dimenzija. Općenito, opružni i džepićasti madraci 160x200 cm posebno su prikladni za podnice od letvica diemenzija 160x200 cm, a pjenasti madraci dimenzija 160x200 cm prikladni su za podnice od lamela dimenzija 160x200 cm. Još veću udobnost pružit će podesive podnice, za što najbolje odgovaraju monolitni madraci koji čine jednu veliku cjelinu.

Moglo bi Vas još zanimati:

Pametno kućanstvo - Pametni kreveti i madraci

Kako očistiti madrac da izgleda kao nov?

Loš madrac loše utiče na vaše fizičko i psihičko zdravlje. Riješite ga se

Čitajte više
Zaštita vaših podataka nam je veoma bitna
Kolačići Vam pomažu da brzo pronađete ono što želite i uštedite vrijeme. Ovisno o tome kako koristite našu stranicu, prilagođavamo sadržaj i prikazujemo Vam najbolje proizvode. Klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na korištenje svih kolačića i sve ostaje kako ste navikli.
Uzmite kolačić i osjećajte se kao kod kuće :)
Potrebni kolačići
Potrebni kolačići
Kolačići su neophodni za funkcioniranje naše web stranice.
Marketinški kolačići
Marketinški kolačići
Kolačići se koriste za analizu posjetitelja naše stranice. Zahvaljujući njima, i mi i naši partneri Vam možemo ponuditi relevantne personalizirane proizvode na temelju vašeg ponašanja, preferencija i kupnje.
Statistički kolačići
Statistički kolačići
Kolačići nam pomažu razumjeti kako posjetitelji koriste našu stranicu. Ovi kolačići su anonimni i ne mogu se posebno dodijeliti posjetitelju
Funkcionalni kolačići
Funkcionalni kolačići
Kolačići nam omogućuju pamćenje vaših osnovnih izbora i poboljšavaju udobnost korisnika.