Home Inspiracije za spavaću sobu PAMETNO KUĆANSTVO – PAMETNI KREVETI I MADRACI

PAMETNO KUĆANSTVO – PAMETNI KREVETI I MADRACI

by blog.zondo.hr
Bračni krevet Boxspring 160 cm Rhoni (svjetlosiva) (S podnicom, madracom i prostorom za odlaganje

Dobar krevet ili madrac važan je za vaše zdravlje, odnosno za vaš učinak u profesionalnom i privatnom životu. Zato se stvaraju pametni kreveti koji mogu pratiti vaše spavanje i na temelju izmjerenih podataka prilagođavati neka svoja svojstva. Do sada ste morali staviti narukvicu na ruku ili staviti telefon na madrac kako biste pratili san, sada je dovoljno samo leći i ujutro imate sve podatke o spavanju na mobitelu, tabletu ili računalu .

Pametan krevet maksimalno se prilagođava vašim potrebama spavanja i može vas probuditi u najbolje vrijeme kako biste bili što manje umorni. Uz pomoć pametnog madraca možete pratiti i vitalne funkcije bebe, tako da ne morate brinuti za njegovu sigurnost. Razvoj i proizvodnja pametnih kreveta i madraca je relativno rana, pa ih u mnogim slučajevima možete pronaći tek u startup kampanjama i to samo u inozemstvu. Osim toga, na cijenu morate dodati relativno skupu dostavu.

Krevet i madrac su najvažniji za kvalitetan san

Sadržaj:

1.1. Pametan krevet od Sleep Number

1.2. Madrac od ReST Bed

1.3. Balluga inteligentni madrac

1.4. Pametan madrac od Kingsdowna

1.5. Specijalna presvlaka Luna

1.6. Smartrress od Durmet

1.1. Pametan krevet od Sleep Number

Pametni krevet tvrtke Sleep Number opremljen je s nekoliko senzora koji prate rad srca i pokrete tijela tijekom spavanja. Izmjereni podaci bilježe se u aplikaciji na uređajima s iOS operativnim sustavom. Aplikacija Sleep IQ zatim procjenjuje kvalitetu vašeg sna na temelju snimljenih podataka i predlaže savjete kako je poboljšati. Osim toga, krevet ima posebnu tehnologiju kojom možete prilagoditi tvrdoću madraca. Uparite svoj iPhone s krevetom pomoću Bluetootha. Cijena madraca kreće se od 930 eura, no poboljšani modeli koštaju i preko 5500 eura.

1.2. Madrac od ReST Bed

Pametni madrac ReST Bed prilagođava se vašem tijelu tako da u svakom položaju tijekom spavanja imate ispravnu kralježnicu. Osim toga, krevet prati vaše spavanje i može se prilagoditi vašim potrebama na temelju izmjerenih podataka. Izmjereni podaci također mogu pomoći liječnicima u dijagnostici poremećaja spavanja.

Bračni krevet Riana 160 x 200 cm presvučen je tkaninom Colet. Isporučuje se s madracem od bonel opruga. Konstrukcija kreveta je drvena, a nosivost jednog ležaja je 120 kg.
Bračni krevet Boxspring 160 cm Rhoni (svjetlosiva) (S podnicom, madracom i prostorom za odlaganje)




1.3. Balluga inteligentni madrac

S pametnim madracem Balluga možete prilagoditi temperaturu, tvrdoću i točke oslonca kako biste postigli ravnu kralježnicu u bilo kojem položaju. Ima ugrađen sustav protiv hrkanja, omogućuje masažu tijela i prati san (tjelesnu temperaturu, otkucaje srca i sobnu temperaturu). Prema izmjerenim podacima, madrac će biti prilagođen kako bi maksimalno poboljšao kvalitetu vašeg sna. Proizvođač također planira da će madrac moći komunicirati s drugim pametnim uređajima, poput termostata, svjetla, detektora dima ili brave. Sve postavke vršite pomoću aplikacije na pametnom telefonu (iOS i Android), a cijena se kreće od otprilike 1200 eura.

1.4. Pametan madrac od Kingsdowna

S pametnim madracem iz Kingsdowna možete pomoću telefona postaviti ugodnu temperaturu (zahvaljujući kojoj se možete riješiti vlage u madracu) i potporne zone kako biste imali ispravnu kralježnicu dok spavate. Madrac sadrži i sustav protiv hrkanja, tako da vaš partner više neće ometati vaš san. Madrac možete povezati s pametnim telefonom ili tabletom putem Bluetootha.

Madrac s džepićastim oprugama 200 x 90 cm za ugodan i kvalitetan san
Madrac s džepićastim oprugama Cosmonova S2000 200×90 cm (T4/T3)




1.5. Specijalna presvlaka Luna

Uz presvlaku Luna jednostavno možete klasični krevet pretvoriti u pametni krevet. Samo ga povucite preko madraca koji imate kod kuće. Navlaka ima ugrađene senzore koji prate kvalitetu vašeg sna, disanja i otkucaja srca. Presvlaka se povezuje s mobitelom ili tabletom i može podešavati temperaturu kreveta, prigušiti rasvjetu u spavaćoj sobi, regulirati glasnoću glazbe, zaključati ulazna vrata kada ležite, upravljati aparatom za kavu i snimati trenutke kada hrčete.Luna je dostupna za kupovinu u četiri veličine i košta od 220 eura.

1.6. Smartrress od Durmet

Proizvođači pametnih uređaja ne idu uvijek pravim putem. Primjer, može biti tvrtka Durmet koja je na tržište izbacila madrac koji uz pomoć ugrađenih senzora detektira nevjeru. Osjetljivi su na aktivnosti i udarce na krevetu i šalju osjetilne podatke na pametni telefon. U aplikaciji ćete potom saznati koliko je trajalo sumnjivo kretanje po madracu ili koliko su bili intenzivni udarci na krevet.

Sviđa li vam se što sve mogu pametni madraci i kreveti? Biste li kupili jedan od ovih za svoj dom? Podijelite svoje mišljenje u komentarima ispod članka.

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Noćni ormarići. Noćni ormarić s policom ili ladicom pristaje uz svaki krevet ili kauč, pružajući prostor za pohranu vaših omiljenih dodataka.
  • Svjetiljka.Omogućuje stvaranje intimne atmosfere. Ako čitate knjigu prije spavanja ili gledate omiljenu seriju na TV-u, noćna lampa je vrlo korisna.
  • Komoda .Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Deke i prekrivači za krevet.
  • Ormari.Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Tepih. Daje toplinu vašem domu ili stanu
  • Krevet. Najbitniji komad namještaja u našem domu
  • Madrac. Bitan dio kreveta za ugodan san
  • Podnica. Da bi spavanje bilo kao u bajci treba dobro uskladiti podnicu u madrac

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 😊

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like