Home Inspiracije za predsoblje KAKO IZRADITI KLIZNA VRATA ZA ORMAR

KAKO IZRADITI KLIZNA VRATA ZA ORMAR

by blog.zondo.hr

Izrada kliznih vrata za ormar predstavlja spretnu i estetski ugodnu metodu za maksimizaciju prostora za pohranu u kući. Za razliku od skupih ugrađenih ormara po mjeri, klizna vrata za ormar možete izraditi sami s malo strpljenja, kvalitetnim alatima i spretnim rukama. Hajde da zajedno prođemo kroz korake kako to učiniti!

Počnite s temeljnim planom. Vaš ormar bi trebao biti ne samo funkcionalan, već i estetski ugodan, uključujući aspekte kao što su raspored polica, pozicioniranje vješalica i jednostavan pristup. Broj prednjih ploča ormara određuje se tako da svaka vrata, nakon otvaranja, omogućuju jednostavan pristup cijelom prostoru ormara.

Za očuvanje estetike i funkcionalnosti ormara važno je da sva vrata imaju istu širinu. Asimetrija ne samo da narušava izgled, već i ograničava upotrebu prostora. Za optimalne rezultate preporučuje se naručivanje ploča po mjeri s metalnim rubovima, što povećava izdržljivost i estetski izgled vrata.

Ormar za garderobu s kliznim vratima Oklahoma 180 cm

Za instalaciju kliznih vrata odaberite vodilice s dvostrukim tračnicama za glatko i stabilno kretanje. Važno je postići savršenu paralelnost gornjih i donjih osi. Za montažu koristimo tiple, idealno tri ili više po metru.

1.1. Montaža ogledala na ormar

1.2. Montaža kliznih vrata

1.3. Dodatni savjeti

1.1. Montaža ogledala na ormar

Ogledala su sjajan dodatak ormarima, pogodni za spavaće sobe, predsoblja i kuhinje. Prije lijepljenja bitno je dobro očistiti površinu. Koristite poseban ljepilo za zrcalne površine i nanesite ga u vertikalnim trakama, ostavljajući oko rubova ogledala 5 cm slobodnog prostora. Ostavite ogledalo na podu dok se ljepilo ne osuši.

1.2. Montaža kliznih vrata

Kada su sve dijelovi pripremljeni, vrijeme je za njihovu montažu. Pokretne mehanizme pričvrstite na kutove vrata i postavite ih u vodilice. Podesite položaj kotača tako da vrata klize glatko. Po potrebi možete dodati i posebne čepove.

Izradite namještaj koji se savršeno uklapa uz vaš krevet i toaletni stol i postići ćete harmoničan interijer. Preciznim planiranjem možete izraditi ne samo ormare, već i noćne ormariće, dječji namještaj i uredske regale. Ova izrada namještaja donosi mnogo zadovoljstva i maksimalnu upotrebu prostora.

1.3. Dodatni savjeti

  • Za neravne zidove ostavite rezervu od 2 do 3 cm.
  • Za visinu vrata računajte s rezervom od 2 do 5 mm za lakše rukovanje.
  • Za klizna vrata odaberite lakše materijale, poput bambusovog punjenja.
  • Pri postavljanju tračnica u obzir uzmite moguće nepravilnosti stropa i poda.

Izrada vlastitih ormara za garderobu, ili njihovih vrata, ne samo da štedi troškove, već također dobivate namještaj koji točno odgovara vašim potrebama i stilu. To je projekt koji vrijedi isprobati!

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like