Home Netradicionalno stanovanje KAKO APLICIRATI BETONSKI ESTRIH NA ZID

KAKO APLICIRATI BETONSKI ESTRIH NA ZID

by blog.zondo.hr

Betonski estrih je posljednjih godina postao popularan trend u dizajnu interijera, ne samo u dnevnim sobama, već i u spavaćim sobama i studentskim sobama. Pruža moderan izgled koji je istovremeno praktičan i izdržljiv. U ovom članku proći ćemo kroz korake kako sami možete primijeniti betonski estrih i stvoriti originalni element u svom domu.

1.1. Priprema površine

1.2. Penetracija

1.3. Prvi sloj

1.4. Drugi sloj i tekstura

1.5. Završna obrada

1.6. Nijansiranje

1.1. Priprema površine

Prije početka, bitno je pripremiti zid. Provjerite da je površina čista, suha i bez prašine. Ako nanosite beton na zidove u dnevnoj sobi ili spavaćoj sobi, uklonite sve ukrase i zaštitne lajsne.

1.2. Penetracija

Penetracija je ključna za dobro pravilno nanošenje betonskog estriha. Nanesite ju valjkom ili kistom i ostavite dovoljno vremena da se osuši. Ovaj korak je posebno važan u prostorijama s većim opterećenjem, poput kuhinje ili dječje sobe.

1.3. Prvi sloj

Prvi sloj treba biti tanak, idealno 1 – 2 mm. Za njegovu primjenu koristite nehrđajuću špatulu. Kod spavaćih ili dnevnih soba, naglasak treba biti na ravnomjernom nanošenju estirha.

Za estrih prvi sloj treba biti tanak, idealno 1 - 2 mm. Za njegovu primjenu koristite nehrđajuću špatulu

1.4. Drugi sloj i tekstura

Nakon što se prvi sloj osuši, nanesite drugi. Tu možete biti kreativni i stvoriti teksturu koja će se slagati s vašim kaučem, krevetom ili drugim namještajem. Izvodite kratke, nepravilne pokrete špatule kako biste postigli željeni efekt.

1.5. Završna obrada

Nakon stvaranja teksture, nanesite završni lak koji će pružiti zaštitu i povećati izdržljivost betona, što je idealno prije svega za prostorije s većim opterećenjem.

1.6. Nijansiranje

Boje betona možete prilagoditi ostatku interijera. Bez obzira na dodatke u sobi, dodajte odgovarajući pigment kako biste stvorili savršenu atmosferu.

Primjena betonskog estriha je sjajan način za osvježavanje bilo koje sobe. S ovim koracima i malo kreativnosti možete postići profesionalni rezultat i stvoriti prostor koji je ne samo stilski, već i funkcionalan.

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like