Home Netradicionalno stanovanje DIZAJN INTERIJERA KOJI PREPORUČUJU STRANI STRUČNJACI: OTKRILI SU 15 NAJVAŽNIJIH TAJNI

DIZAJN INTERIJERA KOJI PREPORUČUJU STRANI STRUČNJACI: OTKRILI SU 15 NAJVAŽNIJIH TAJNI

by blog.zondo.hr

Opremate stan, kuću ili samo preuređujete sobu i želite da izgleda kao iz kataloga?

Nije to toliko izazovno kao što se može učiniti na prvi pogled. Donosimo Vam 15 savjeta stranih stručnjaka, koji će Vam zasigurno pomoći i nadahnuti Vas.

Optičko povećanje stropa

Neki strop se može vizualno povećati okomitim prugama. Dakle, ako koristite tapete s okomitim prugama na zidu, strop će izgledati viši. Dizajner Todd Romano također savjetuje korištenje visokih ogledala i niskog namještaja.

Okvir prozora u jarkim bojama

Savjet dizajnerice Meg Braff je da okvir prozora bude u boji koja nije dosadna. Svijetlo zelena boja stapa se s krajolikom i prirodom, ali možete slobodno isprobati i tamne boje koje se posebno ističu na blijedom zidu.

Koristite ogledala

Ogledala mogu učiniti čuda s unutrašnjošću. Zahvaljujući njima, soba će izgledati veća, toplija i elegantnija. Međutim, dizajner Jan Showers upozorava da bi velike ploče zrcala mogle izgledati komercijalno, pa je poželjno, na primjer, posegnuti za ogledalima francuskog stila.

Ne štedite na kauču

Dizajnerica Krista Ewart savjetuje investiranje u kvalitetan i udoban kauč koji će Vam trajati dugo. Ako želite moderan dizajnerski komad, možete si ga priuštiti, na primjer s ukrasnim jastukom.

Pravilo 50/150

Mary Douglas Drysdale preporučuje uvođenje pravila 50/150. Ne znate o čemu se radi? Odaberite osnovnu boju i pomiješajte s bijelom u 50% svjetliju. Druga nijansa će biti 150% tamnija od baze. Koristite ove nijanse za krečenje i opremanje. Dobiveni rezultat će biti nevjerojatan.

Sjajni zidovi

Max Sinsteden savjetuje da se ne bojite sjajnih, zrcalno glatkih zidova. U hodniku koristite ili sjajne tapete ili sjajne boje, bit ćete ugodno iznenađeni rezultatom. Pogotovo ako dodate još i ogledalo.

Strop koji će oživjeti sobu

Na primjer, ako u svojoj kuhinji imate pod, kuhinjske elemente i namještaj u tamnijim nijansama i trebate je osvijetliti, dizajnerica Caitlin Moran Vam preporučuje jednostavan trik. Ako strop obojite bojom koja je nekoliko nijansI svjetlija od zidova, soba će izgledati svjetlije.

Kombinirajte zlatne i srebrne dodatke

Hrabro kombinirajte zlatne i srebrne dodatke – barem tako preporučuje dizajner John de Bestiani. Ključ uspjeha je korištenje dovoljno elemenata u obje boje. Zlato i srebro stoga trebaju biti zastupljeni u jednakim omjerima.

Unesite u svoj interijer tamne boje

Bojanje sobe u tamnu boju može se činiti malo sumornim, ali dizajner Gero Kedigian preporučuje ne samo bojanje zidova već i letvice u tamne nijanse. U kombinaciji s crnim okvirom ćete postići jedinstven konačan rezultat.

Savršen slamnati tepih

Mislite li da tepisi od slame nisu baš prikladni za interijer? Dizajnerica Meg Braff će Vas dovesti u zabludu. Prirodni materijal i neutralne boje izvrstan su izbor za svaku prostoriju, a slamnate prostirke također nisu iznimka.

Hrpa jastuka

Jedan ili dva jastuka na sofi izgledaju skromno pa dizajnerica Mellisa Warner preporučuje ukrašavanje s najmanje dva para jastuka u kontrastnim bojama. Čak ni različiti oblici jastuka ne bi trebali biti tabu tema.

Staklena tuš kabina

Klasika je matirano staklo ili neprozirna  zavjesa za tuš. Prema Amy Meier, međutim, prozirno staklo ima svoju draž, osobito ako tuš kabina ima originalne pločice.

Razmislite o ogledalima

Prije nego što objesite ogledalo, dobro razmislite što će ono odražavati, savjetuje Jan Showers. Nepravilno postavljanje ogledala može pokvariti cjelokupni dojam prostora. Na primjer, veličanstveno ogledalo može se koristiti za isticanje veličanstvenog lustera, koji je ponos sobe.

Pločice u kuhinji

Pločice su odlične ne samo za kupaonicu, već biste ih trebali koristiti i u kuhinji. Odaberite zanimljive pločice koje će Vašu kuhinju učiniti najljepšim mjestom u kući. Obloženi zid u kuhinji preporučuje i dizajnerica Angie Hranowsky.

Više je više

Prema Meg Braff, ovo pravilo jednostavno vrijedi u dizajnu interijera. Možete si priuštiti različite boje, uzorke i materijale. Sve je o simetriji, ako upotrijebite izražene dodatke ili čak komade namještaja u parovima, prepustite mašti na volju.

Jesu li Vas inspirirali savjeti iskusnih dizajnera? Ili imate vlastite provjerene trikove? Podijelite s nama!

Također pročitajte: Otkrijte skandinavski stil stanovanja!

Sviđa li Vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 😊

Komentáre

komentárov

You may also like