Home Savjeti za izbor namještaja GLAČANJE VAS UMARA? DONOSIMO SAVJETE KAKO UŠTEDJETI VRIJEME I ŽIVCE!

GLAČANJE VAS UMARA? DONOSIMO SAVJETE KAKO UŠTEDJETI VRIJEME I ŽIVCE!

by blog.zondo.hr

Pranje, glačanje, spremanje odjeće u ormare – taj začarani krug ponavlja se u svakom kućanstvu barem jednom tjedno. Čim je više članova u obitelji, tim se češće taj krug radnji ponavlja. Još i poslagati odjeću u ormare i komode tako da se ne izgužva da ju ne morate ponovno glačati.

Sadržaj:

1.1. Započnite izborom prostora za odlaganje i organizacijom

1.2. Kako si olakšati pranje i glačanje

1.1. Započnite izborom prostora za odlaganje i organizacijom

Opranu, mirisnu i izglačanu odjeću koju ćete natrpati u ormare ili komode sigurno ćete morati ponovno glačati ukoliko ne želite hodati u izgužvanoj odjeći. Dakle, osnova je osigurati dovoljno prostora za odlaganje. Naravno, nema svatko prostrani ormar, ali ako odložite odjeću razumno, bit će vam dovoljan i klasičan ormar za garderobu. Ako ormar ne dijelite ni sa kime, razmislite kako najbolje pospremiti odjeću. Ako ga pak dijelite s nekim, dogovorite se tko će koristiti koji dio ormara, kako ne bi nastao kaos i nered.

Garderobni ormar Verwood vam nudi dovoljno prostora za odlaganje svih vaših stvari. U lijevom dijelu se nalazi polica pod kojom je šipka za vješanje odjeće. U desnom dijelu se nalaze police. U sredini se nalazi ogledalo.
Ormar za garderobu Verwood

Bluze, košulje, haljine i odjeću od osjetljivog materijala je nabolje objesiti na vješalice i ne spremati u ormar. Majice, hlače, pulover i slično možete spremiti na police ili u komodu, ali ne da budu pretrpane. Praktični pomoćnici su i organizatori za ladice ili police. U ladicama tako možete imati nekoliko pretinaca za rublje, dodatke, kravate i slično. U ormar ili na policu možete postaviti plastične kutije, zahvaljujući kojima ćete imati veću preglednost gdje je što.

Komoda ima četiri ladice i vrata s obje strane. Vrata imaju zaobljene rubove. Korpus je bijele boje, a front je u bijelom sjaju.
Komoda Sarn

Minimalno dvaput godišnje, u proljeće i na jesen, trebali biste organizirati svoju garderobu. Osim što ćete baciti neke stvari koje ne nosite ili ne želite, trebali biste promijeniti i organizaciju svog ormara. Sezonska odjeća koju trenutno ne nosite može biti na gornjim policama ili u stražnjem dijelu ormara, gdje vam neće smetati. Odjeću koju najviše nosite trebate imati u prednjem dijelu tako da ne morate “kopati” po ormaru tražeći ju.

1.2. Kako si olakšati pranje i glačanje

Pranje i glačanje možete izbjeći, jedino ako koristite usluge čistionica i praonica odjeće. Ipak postoji nekoliko trikova kako si olakšati te dosadne kućanske poslove. Ako vam prije pranja oduzima vrijeme razvrstavanje odjeće na šareno, bijelo i tamno, jednostavno pripremite 3 košare ili razdijelite postojeću na 3 dijela i razvrstajte odjeću prilikom bacanja u košaru.

Vješanjem odjeće možete pojednostaviti glačanje. Za sušenje je savršen sklopivo sušilo koje možete prenositi i jednostavno sklopiti i spremiti pod krevet kad ga ne trebate. Ako imate vrt, možete si priušiti i veće vanjsko sušilo koji možete koristiti tijekom cijele godine. U svakom slučaju dobro je obratiti pažnju na nosivost sušila. Ponekad se takva informacija nalazi na omotu.

Ako želite da odjeća ne bude toliko izgužvana, nemojte natrpavati perilicu. Odjeća treba malo mjesta da se jednako opere i da se manje gužva tijekom pranja. Prije nego što ju objesite, odjeću dobro protresite da se izravna. Bluze, košulje, majice i haljine možete sužiti na vješalici, tako da na njima ne ostanu tragovi kvačica. Svatko tko je glačao majicu s otiskom zna da je to bolje izbjegavati. Kako biste sačuvali svoje zdravlje i leđa, priuštite si dasku za glačanje. Podešavanjem visine daske izbjeći ćete probleme s leđima koji nastaju zbog nepravilnog položaja tijela pri glačanju.

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Noćni ormarići. Noćni ormarić s policom ili ladicom pristaje uz svaki krevet ili kauč, pružajući prostor za pohranu vaših omiljenih dodataka.
  • Svjetiljka.Omogućuje stvaranje intimne atmosfere. Ako čitate knjigu prije spavanja ili gledate omiljenu seriju na TV-u, noćna lampa je vrlo korisna.
  • Komoda.Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Deke i prekrivači za krevet.
  • Ormari.Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Tepih. Daje toplinu vašem domu ili stanu

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like