Home Različiti stilovi i dizajn STARINSKI NIZOZEMSKI NAMJEŠTAJ U KOMBINACIJI S MODERNIM PREDSTAVLJA SAVRŠEN SKLAD

STARINSKI NIZOZEMSKI NAMJEŠTAJ U KOMBINACIJI S MODERNIM PREDSTAVLJA SAVRŠEN SKLAD

by blog.zondo.hr

Žudite li za jedinstvenim interijerom koji će imati dašak prošlosti, imati svoju osobnost, ali će u isto vrijeme ukusno isticati najbolje od suvremenog dizajna? Kombinacija antiknog nizozemskog namještaja s modernim komadima pravi je način da to postignete. U sljedećim redovima naučit ćete kako iskoristiti nizozemski namještaj.

Sadržaj:

1.1. Nizozemski rustikalni namještaj

1.2. Umjerenost na prvom mjestu

1.3. Nizozemski namještaj se najljepše ističe u blagovaonici

1.1. Nizozemski rustikalni namještaj

Kad bismo se zadubili u povijest nizozemskog dizajna, sigurno bismo se našli u razdoblju između 1885. i 1935. To se razdoblje smatra zlatnim dobom nizozemske dekorativne umjetnosti, kojim dominiraju uglavnom secesija. Dok je stil secesije karakterizirala prije svega zanatska izrada i s njom povezana dekorativnost i ornamentika, strojna izrada i geometrijska ornamentika bili su karakteristični za art deco.

Secesija je nastala kao reakcija na veliki prodor industrijske civilizacije u sve sfere društva, uključujući dizajn i umjetnost. Najavljivao je povratak tradicionalnoj zanatskoj proizvodnji, zahvaljujući čemu je označen i kao lijek protiv ružnoće. Arc deco je specifičan stil uglavnom zbog svog luksuza, dramatičnosti i elegancije. Dominiraju egzotični motivi, gole ženske figure i sunčevi zraci.

Ali što bismo trebali zamisliti pod izrazom nizozemski namještaj? Prije svega, to je namještaj s daškom starine, odnosno rustikalni namještaj. Karakterizira ga uglavnom korištenje visokokvalitetnih materijala poput punog drva, bilo bukve ili hrasta. Dakle, riječ je o vječno lijepom i postojanom klasiku. Možete ga pronaći u antikvarijatima, ali možete i uvesti potpuno nove komade rustikalnog namještaja, primjerice u obliku iznimno popularnih sofa, stolica ili stolova.

Nizozemski namještaj nudi komade za svaku prostoriju rustikalnog stila
Stolić za kavu Bawaria DLAW 120

1.2. Umjerenost na prvom mjestu

Volite li starinski stil i želite ga “prošvercati” u svoj interijer, ništa vas ne sprječava. Ovdje se ipak mora voditi računa o staroj dobro poznatoj “sve umjereno”, pogotovo ako u svom interijeru želite zadržati suvremenu čistoću i jednostavnost. Razmišljate li o seoskom stolu, vrlo popularnom konzolnom stolu, antiknim stolicama, rustikalnoj sofi ili fotelji?

Trebali biste svoju pozornost usmjeriti uglavnom na jedan ili dva takva komada koji će postati središnji element vašeg interijera. Lako se mogu kombinirati i u modernim interijerima i vaša soba neće izgledati kao stalni muzejski postav. Dodate li središnjem rustikalnom namještaju prikladno odabrane dodatke u obliku lustera, ukrašenog ogledala, slike, keramike ili zavjesa, vaš će interijer dobiti pravi moderni rustikalni izgled.

Nizozemski namještaj za vaš dnevni boravak

1.3. Nizozemski namještaj se najljepše ističe u blagovaonici

Vrlo moderna stvar je kombinacija velikog tradicionalnog masivnog stola s modernim stolicama, koje također mogu biti izrađene od plastike. Takva mješavina stilova izgleda vrlo učinkovito i originalno. Naravno, radi i obrnuto. Postavite li antikne stolice uz jednostavan bijeli lakirani stol, također ćete stvoriti vrlo lijep i ukusan kontrast koji će vaš interijer učiniti posebnim.

Trenutačni trend su jednostavni i čisti bijeli interijeri s velikim prozorima koji djeluju iznimno prostrano i prozračno. Ubacite li u tako svijetlu i prozračnu prostoriju nekoliko starinskih komada u obliku namještaja i dodataka, dobit ćete vrlo moderan interijer, kakav možete vidjeti u raznim stambenim katalozima. Uključite svoju kreativnost i nadopunite bijelu jednostavnost zanimljivim rustikalnim elementima i šarenim tkaninama.

Blagovaonski stol bez razvlačenja

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Kauč   ​​​​​​. Najbitniji komad namještaja u dnevnom boravku
  • Setovi za dnevni boravak   . Set za dnevni boravak u modernom i klasičnom stilu, raznih boja i veličina pronađite kod nas.
  • Stolić za kavu   . Bez stolića za kavu ne možemo niti zamisliti dnevni boravak.
  • Dnevni boravci   . Opremite svoj dnevni boravak namještajem iz iste linije namještaja.
  • TV stolići. Za ugodno večernje gledanje televizije postavite TV na pravo mjesto.
  • Vreće za sjedenje   . Dodatan prostor za sjedenje za Vas ili Vaše goste.
  • Tepih   . Daje osjećaj topline svakoj prostoriji u vašem domu.
  • Komoda   . Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Regali   . Odličan komad namještaja za odlaganje knjiga i sličnih stvari.
  • Ormari   . Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Ormarići   . Mali veliki pomoćnik za odlaganje stvari.
  • Vitrina   . Lijepa staklena vitrina uljepšat će svaki dnevni boravak ili čak i kuhinju.

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite sa svojim prijateljima 😊

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like