Home Savjeti za izbor namještaja ISPLATI LI SE ULAGATI U NAMJEŠTAJ PO MJERI?

ISPLATI LI SE ULAGATI U NAMJEŠTAJ PO MJERI?

by blog.zondo.hr

Namještaj po mjeri ili standardni namještaj? Želite li namještaj nestandardnih dimenzija koji se savršeno uklapa u Vaš dom, izbor je jasan. Ako vam je prvenstveno bitna kvaliteta, izbor možda i nije tako jasan, jer i običan namještaj ima svoju kvalitetu i određene prednosti.

Namještaj po mjeri za vaš dnevni boravak

Sadržaj:

1.1. Kada je namještaj po mjeri dobar izbor?

1.2. Prednosti i nedostaci namještaja po mjeri

1.3. Standardni namještaj ili namještaj po mjeri

1.1. Kada je namještaj po mjeri dobar izbor?

Ukoliko Vam se sviđa namještaj iz ponude proizvođača, ali Vam je potrebna neka druga, nestandardna veličina, raspitajte se da li je moguće izraditi komad po mjeri. Neki proizvođači mogu ispuniti takav zahtjev, ali to nije pravilo. Zatim postoji mogućnost kontaktiranja stolara koji u granicama mogućnosti može izraditi namještaj po Vašoj želji.

Namještaj po mjeri se uklapa u odabrani prostor

Stoga se isplati kupiti namještaj po mjeri ukoliko se ponuđenim dimenzijama ne uklapaju u odabrani prostor. Ne morate se prilagođavati rasporedu stana i urediti ga kako želite. Drugi razlog je taj što jednostavno ne možete birati iz ponude običnog namještaja. Posebno zahtjevni kupci s jasnom idejom kako stan i namještaj u njemu trebaju izgledati mogu imati problema s izborom. Namještaj po narudžbi daje Vam mogućnost odabira materijala, boje, okova, presvlaka itd. Cijela soba ili cijeli stan tako se mogu savršeno uskladiti i iskoristiti prostor do zadnjeg centimetra.

Set za dnevni boravak Retha (hrast sonoma)

1.2. Prednosti i nedostaci namještaja po mjeri

Kao što smo već spomenuli, prednosti izrade namještaja po narudžbi su mogućnost da dobijete namještaj točno po Vašoj želji. Mogu se proizvesti netipični oblici i veličine, a o dizajnu Vam može pomoći izrađivač namještaja ili stolar. Niste ograničeni ni dizajnom. Dakle, ne morate birati samo između boja i materijala koje nudi proizvođač. Ako želite izdržljiv i kvalitetan komad namještaja s dizajnom po vašem ukusu, možete ga imati.

Naravno, sve ima svoje kako prednosti tako i nedostatke. Ništa drugačije nije ni u slučaju namještaja. Namještaj po mjeri mora biti izrađen prema vašoj narudžbi pa ćete na njega možda morati čekati i po nekoliko tjedana. Cijena takvog namještaja bit će viša od uobičajenog, no zahvaljujući velikom izboru materijala, namještaj se može prilagoditi vašim mogućnostima. Također morate uzeti u obzir činjenicu da namještaj nije moguće izraditi točno u milimetar. Uvijek postoje neka najveća dopuštena odstupanja.

Namještaj po mjeri za vaš dnevni boravak
Set za dnevni boravak Breal (hrast sonoma)

1.3. Standardni namještaj ili namještaj po mjeri

Još uvijek ne znate da li vam se više isplati namještaj po mjeri ili redovna ponuda iz trgovine? Standardni namještaj dostupan je odmah ili u roku od nekoliko dana, u iznimnim slučajevima može potrajati i nekoliko tjedana. Na namještaj po narudžbi čekat će se tjednima. Konvencionalni namještaj jeftiniji je od namještaja po narudžbi, no vjerojatno ćete morati poštovati činjenicu da nije baš po vašem ukusu. Također ćete se morati pomiriti s ponuđenom kvalitetom, shemom boja i materijalom. No, namještaj po narudžbi svakako se isplati samo ako imate stalni stan i ne namjeravate se seliti. Možda se neće tako dobro uklopiti u vaš novi stan, pa će trud i ulaganje biti uzaludni.

Namještaj po mjeri možete birati i za spavaću sobu
Spavaća soba Benson M2

Imate li kod kuće namještaj izrađen po mjeri ili kupujete običan namještaj u trgovini namještaja? Napišite nam u komentarima.

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Kauč  ​​​​. Najbitniji komad namještaja u dnevnom boravku
  • Setovi za dnevni boravak  . Set za dnevni boravak u modernom i klasičnom stilu, raznih boja i veličina pronađite kod nas.
  • Stolić za kavu  . Bez stolića za kavu ne možemo niti zamisliti dnevni boravak.
  • Dnevni boravci  . Opremite svoj dnevni boravak namještajem iz iste linije namještaja.
  • TV stolići. Za ugodno večernje gledanje televizije postavite TV na pravo mjesto.
  • Vreće za sjedenje  . Dodatan prostor za sjedenje za Vas ili Vaše goste.
  • Tepih  . Daje osjećaj topline svakoj prostoriji u vašem domu.
  • Komoda  . Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Regali  . Odličan komad namještaja za odlaganje knjiga i sličnih stvari.
  • Ormari  . Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Ormarići  . Mali veliki pomoćnik za odlaganje stvari.
  • Vitrina  . Lijepa staklena vitrina uljepšat će svaki dnevni boravak ili čak i kuhinju.

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite sa svojim prijateljima 😊

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like