Home Savjeti za izbor namještaja 5 SAVJETA ZA KAKO TREBA DA IZGLEDA STUDENTSKA SOBA

5 SAVJETA ZA KAKO TREBA DA IZGLEDA STUDENTSKA SOBA

by blog.zondo.hr

Jesu li vaša djeca došla u dob u kojoj dječja soba nije primjerena za njih? Prilagodite sobu njihovim potrebama i učinite ga što ugodnijim za ispunjavanje zahtjeva srednje škole ili čak studija. Tinejdžeri imaju specifične zahtjeve za učenjem, zabavom i odmorom. Dobro je krenuti od konkretnih ideja budućih stanara sobe i učiniti da njihova studentska soba izgleda prema njihovim zamislima.

Studentska soba mora biti dovoljno udobna, sa što udobnijim namještajem. Namještaj za studentsku sobu također mora nuditi dovoljno prostora za odlaganje, što je važno za studente pretrpane knjigama i skriptama. Ako braća i sestre moraju dijeliti sobu, morate pažljivo isplanirati njezin raspored tako da za svakog od njih postoji osobni prostor.

Studentska soba Codi za vaše tinejdžere ili i za manje školsku djecu
Dječja soba Codi (hrast artisan + antracit)




Sadržaj:

1.1. Studentska soba u studenstkim domovima

1.2. Posteljina

1.3. Studentska soba mora sadržati stol i stolnjak

1.4. Tapeta

1.5. Studentska soba bez tepiha je nezamisliva

1.6. Prostor za odlaganje

1.1. Studentska soba u studenstkim domovima

Poseban zadatak je učiniti da studenstka soba u studentskim domovima bude ugodna. Ne događa se često, ali ponekad se šokirate kad otvorite vrata. Sivi madrac s mrljama, stari namještaj i linoliza s vrhunca socijalizma. Komplicirano jer domski pravilnik u pravilu ne dopušta veće preinake interijera. No, pogledajte pet savjeta kako takvu sobu barem oplemeniti.

1.2. Posteljina

Učenicima će pomoći da se osjećaju kao kod kuće vlastite posteljine, ponekad čak i jastuk i deka . Osim toga, možete kupiti i neke originalne i smiješne, primjerice s motivom životinja ili omiljene serije ili sportske momčadi. Nabavite uglavnom ugodne boje. Prema istočnjačkim feng-shui učenjima, potaknite opuštanje nijansama zelene, oker ili bež boje. Najprikladnija je i rastezljiva plahta na gumici.

1.3. Studentska soba mora sadržati stol i stolnjak

Studentska soba treba biti opremljena stolim i stolnjakom. Za stol kupite lijepe stolnjake koje ćete ostaviti u kutu stola. Čak ni podmetači sa starih CD-a neće škoditi. Ali uvijek pokušajte odvojiti učenje od objedovanja. Na stolu ne smije nedostajati stalak za olovke u koji možete sakriti i škare te razne highlightere. Udobnim jastucima poboljšajte svoje neudobno sjedenje na stolici.

1.4. Tapeta

Daska, po mogućnosti plutena, koju također možete ukrasiti svakako ne smije nedostajati u spavaćoj sobi. Na tržištu postoji i oglasna ploča u obliku samoljepljive tapete po kojoj pišete posebnim markerom s gumicom. Na zidove možete zalijepiti postere, fotografije obitelji ili prijatelja. Osim što ćete sobu učiniti ugodnijom, možete prikriti i moguće mrlje na zidu ili neočekivane rupe.

Studenstska soba Ulmo 1
Studenstska soba Ulmo 1




1.5. Studentska soba bez tepiha je nezamisliva

Studentska soba će toplije izgledati sa tepihom. Kupite mali tepih ispod kreveta ili stolice. Nakon jutarnjeg ustajanja, ugodnije je staviti noge na mekani tepih, svakako bolje nego na hladan pod. Odaberite tamniju boju na kojoj se prljavština neće odmah vidjeti. Osobito studenti nikad nemaju dovoljno vremena za redovito održavanje.

1.6. Prostor za odlaganje

Ako u studentska soba nema mjesta za skladištenje hrane, kupite originalne staklenke ili kutije. Možete sakriti umake, začine, instant juhe, tjesteninu ili samo čaj, na primjer. Barem vam hrana neće ležati po policama i ostat će na okupu. Kupite i samoljepljive papiriće te zapišite važne stvari i zalijepite ih na vidljivo mjesto. Prikladne su i vješalice za kućni ogrtač, ključeve, ručnik ili ručnik za ruke.

Moderan pisaći stol iz kolekcije Namek sadrži jednu ladicu i jedan ormarić s vratima u kojem je jedna polica.
Pisaći stol Namek BIU1D1S

Odlučili ste svojoj djeci učiniti udobnu studentsku sobu? U komentarima ispod članka napišite kakav ste uspjeh postigli, odakle ste crpili inspiraciju i dajte savjete ostalim čitateljima.

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Noćni ormarići. Noćni ormarić s policom ili ladicom pristaje uz svaki krevet ili kauč, pružajući prostor za pohranu vaših omiljenih dodataka.
  • Svjetiljka  .Omogućuje stvaranje intimne atmosfere. Ako čitate knjigu prije spavanja ili gledate omiljenu seriju na TV-u, noćna lampa je vrlo korisna.
  • Komoda .Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Deke  i prekrivači za krevet.
  • Ormari . Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Dječje stolice  . Za ugodno sjedenje i učenje za vaše mališane
  • Dječje sobe .Inspirirajte se kako opremiti dječju sobu
  • Sobe za mlade . Inspirirajte se kako opremiti sobu za vaše malo starije dijete

Sviđa li Vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like