Home Inspiracija za dječju sobu MALA DJEČJA SOBA? POMAŽU I SKLADIŠNI PROSTORI!

MALA DJEČJA SOBA? POMAŽU I SKLADIŠNI PROSTORI!

by blog.zondo.hr

Opremanje sobe za najmlađe u domaćim je uvjetima rad u etapama. Dječja soba postupno prelazi u sobu za predškolca, školarca i na kraju studenta. Kako dob vaših potomaka raste, očekujte da će oni imati sve veći utjecaja na opremu i boje. Ali to je još uvijek zapravo spavaća soba za djecu.

Ali ipak morate razmišljati o činjenici da dijete još uvijek raste i da se njegovi interesi i figura mijenjaju. Znamo to i s odjećom, prije nego što osjetite, dijete brzo preraste novu odjeću i vrijeme je za kupnju. Tako je bilo i s namještajem i krevetima. Zahvaljujući sustavnom namještaju i mogućnosti vlastite rekonstrukcije, ta vas činjenica više ne mora zabrinjavati.

Sadržaj:

1.1. U maloj sobi pomoći će vam skladišni prostor ispod kreveta

1.2. Kreveti na kat štede dragocjeni prostor u dječjoj sobi

1.3. Što šarenija dječja soba to je privlačnija

1.4. Dječja soba treba da sadrži samostalni krevet za spavanje

1.1. U maloj sobi pomoći će vam skladišni prostor ispod kreveta

Imate ograničen prostor u maloj sobi za dijete ili djecu? Morate dobro razmisliti kako opremiti sobu za spavanje, igranje na podu i učenje za stolom. Računajte na mjesto za pohranjivanje gomile igračaka i odjeće. Skladišni prostori ispod kreveta ili police i regali sigurno pričvršćeni za zid sigurno će Vam pomoći.

Dječja soba Kimi 2 Sonoma svijetla + bijela
Dječja soba Kimi 2 Sonoma svijetla + bijela




Za najmanju djecu i potrebu ustajanja, praktična je navika da dijete u početku spava s roditeljima. Stoga kupite nešto viši krevet. Nadopunite ga ormarićima ili policama za odjeću, dječju kozmetiku i pelene.

Svaka dječja soba uz krevet Nia izgledat će savršeno. Krevet ima zaštitnu pregradu koja sprječava pad. Krevet ima veliku ladicu za odlaganje posteljine. Ladica je sastavni dio kreveta.
Dječji krevet 90 x 190 cm Nia (s podnicom i prostorom za odlaganje) (bijela)

Nakon što dijete bude moglo samostalno spavati i postupno prerasta kolijevku, kupite mu zaseban krevet. Njegova duljina uvijek treba biti veća od visine djeteta za najmanje 15 centimetara sa standardnom širinom od 80 centimetara. Možda je teško, pogotovo u malim sobama, ali važan je zdrav san vaše djece.

U dječjoj sobi također je potrebno obezbjediti mjesto za prijatelje, koji ponekad ostaju do večeri i trebali bi imati priliku i prespavati ovdje. Dječji krevetići s pomoćnim ležajem stoga su idealno rješenje.

1.2. Kreveti na kat štede dragocjeni prostor u dječjoj sobi

Dječja soba također je idealno mjesto za goste, iako će se vaše ideje i ideje vaših potomaka o najboljoj zabavi često jako razlikovati. Krevet na kat štedi prostor kao i podignuti krevet na kat s radnim stolom koji se zajedno sa stolicom i ormarićima nalazi u slobodnom prostoru ispod njega.

Dječja soba Gemo 1
Dječja soba Gemo 1




Ako možete, ne zaboravite imati barem malo slobodnog prostora za igru ​​u sredini sobe. Upotpunite ga kutijama za odlaganje, ormarima za odjeću i drugim potrebnim blagom.

1.3. Što šarenija dječja soba to je privlačnija

Sobe za malu djecu su vesele i živahne boje, uključujući šarene uzorke. Zasigurno nećete pogriješiti sa svijetloplavom, svijetlozelenom ili krem ​​bojom, upotpunjenom svijetlim drvetom. U kasnijoj školskoj dobi vaši će najmiliji sami birati boju po svojim željama.

Dječje sobe imaju više namjena odjednom. Čak i za malu sobu kupite barem policu s knjigama, iako sadašnja mlada generacija navodno sve manje čita. Tijekom posjeta, djeca će cijeniti svoje omiljene jastuke ili vreće za sjedenje. Ako ih imate više, u sobu može stati i mala sofa.

Očito, namještaj za dječju sobu ne kupujemo zauvijek. Očekujte da ćete ga promijeniti barem jednom, dok se vaš potomak ne osamostali. Uz krevet računajte na kupnju radnog stola, idealno u veličini 120×70 centimetara. Zatim, stolica i ormar ili ormar za garderobu.

Dječja soba Lavendon 4 (zelena)
Dječja soba Lavendon 4 (zelena)




Srećom, na raspolaganju vam je veliki izbor namještaja, tekstila i dodataka s kojima možete stvoriti čaroliju po vlastitom ukusu. Djetetu koje kod kuće već radi školske zadatke ne zaboravite osigurati dobro osvjetljenje stola i podesivu stolicu.

Dječja soba može se opremiti na različite načine, no uvijek je moguće kombinirati pojedine komade namještaja i tako složiti sobu po Vašoj želji. Sistemski namještaj je takav slučaj.

1.4. Dječja soba treba da sadrži samostalni krevet za spavanje

Iako standardi arhitekata računaju na otprilike 14 m2 po djetetu, čini se da malo tko doseže tu vrijednost. Ali uvijek treba obratiti pažnju na zaseban krevet za svako dijete, kao i na individualni radni prostor.

Jednostruki krevet Ericus modernog dizajna, s dvije ladice i otvorenim policama. Prikladan za dječje i mladenačke sobe. U kombinaciji bijele boje i hrasta sonome.
Jednostruki krevet 90 cm Ericus Tip 04 Bijela




Dječji kreveti moraju se birati vodeći računa o ukusu i stilu djeteta, ali i vodeći računa o njegovom zdravlju i kvalitetnom snu. Stoga razmislite o dizajnu medicinskog madraca i kreveta.

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Noćni ormarići. Noćni ormarić s policom ili ladicom pristaje uz svaki krevet ili kauč, pružajući prostor za pohranu vaših omiljenih dodataka.
  • Svjetiljka  .Omogućuje stvaranje intimne atmosfere. Ako čitate knjigu prije spavanja ili gledate omiljenu seriju na TV-u, noćna lampa je vrlo korisna.
  • Komoda .Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Deke  i prekrivači za krevet.
  • Ormari . Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Dječje stolice  . Za ugodno sjedenje i učenje za vaše mališane
  • Dječje sobe .Inspirirajte se kako opremiti dječju sobu
  • Sobe za mlade . Inspirirajte se kako opremiti sobu za vaše malo starije dijete

Sviđa li Vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 😊

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like