Home Inpiracije za kuhinju i blagovaonicu BESPLATNE APLIKACIJE KOJE ĆE VAM POMOĆI U UREĐENJU INTERIJERA

Želite uljepšati interijer svog doma ili vas čekaju radovi i želite svoj stan u cijelosti promijeniti? Uz prave pomoćnike uspjet ćete i bez pomoći dizajnera. Ove aplikacije za android iOS su potpuno besplatne, a pomoći će vam u uređenju interijera.

Houzz Interior Design Ideas

Aplikacija Houzz osvojila je 2016. godine nagradu Google Play Awards i proglašena je najboljom aplikacijom godine. Houzz sadrži bazu podataka s nekoliko milijuna fotografija koje vas mogu inspirirati. Na njoj možete naći prijedloge za sve prostorije od kupaonice do kuhinje i dnevnog boravka. Također, kao što svi znamo osnova neometanog sna je dobar krevet s dobrom podnicom i madracem, te u ovoj aplikaciji možete pronaći prijedloge koji madrac najbolje odgovara vašoj podnici. Ako ne možete predočiti kako bi konkretan komad namještaja izgledao u vašem stanu, možete to isprobati. Dovoljno je izabrati proizvod iz kataloga i uz pomoć fotoaparata ga barem virtualno smjestiti u vaš stan. Roba iz kataloga se može kupiti samo u Sjedinjenim Američkim Državama. Unatoč tome, sigurno ćete i na našim prostorima naći slične proizvode.

ColorSnap od Sherwin-Williams

Želite bojati, svidjela vam se neka boja i ne možete zamisliti kako bi izgledala na vašim zidovima? Stvarnu predodžbu možete dobiti pomoću aplikacije ColorSnap tvrtke Sherwin-Williams. Ova pametna aplikacija može “skinuti” sa slike sve boje i unijeti ih u paletu boja Sherwin-Williams. Zatim možete odabranu boju virtualno prenijeti u neku od prostorija i vidjeti kako bi željena nijansa izgledala u dnevnom boravku, kuhinji i predsoblju.

MagicPlan

Praktična aplikacija MagicPlan omogućit će vam izradu nacrta prostorije pomoću fotoaparata na vašem pametnom telefonu ili tabletu. Nakon fotografiranja prostorije, aplikacija će izraditi nacrt u koji možete unositi položaj vrata, aparate i slično. Možete unijeti i visinu prostorije i položaj prepreka kao npr. prozora. U prostoriju zatim možete unositi novi namještaj ili aparate kako biste vidjeli što vam se može smjestiti u prostor bez toga da morate mjeriti ili premještati namještaj što je veoma bitno naprimjer kod otpremanja spavaće sobe koja treba biti mirno mjesto odmora i mira, gdje se možete usporiti nakon dnevne strke i savršeno regenirati preko noći. Prijedlog zatim možete preuzeti u PDF, JPEG, PNG DXF i sličnim formatima i poslati si ga na e-mail.

Gdje možete potražiti još inspiracije

Ako se spremate na radove u stanu ili želite promijeniti interijer, inspiraciju možete potražiti u izložbenim salonima namještaja u Hrvatskoj ili u inozemstvu. Kao inspiracija mogu poslužiti i časopisi ili web stranice koje se bave trendovima u uređenju interijera. Sigurno ćete naći savjete, ali i primjere rekonstrukcije nakon radova.

Koristite li usluge dizajnera interijera ili uzimate stvar u svoje ruke?

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like