Home Savjeti za izbor namještaja TOALETNI STOLIĆ: SAN SVAKE ŽENE?

TOALETNI STOLIĆ: SAN SVAKE ŽENE?

by blog.zondo.hr

Šminkati se u kupaonici iznad umivaonika ili šćućureno ispred malog kozmetičkog ogledala tako je nesimpatično! Zašto ne biste bili savršeno elegantni poput Madame du Pompadour? Toaletni stolić podići će vaše zahvate ljepote na višu razinu.

Svatko od nas želi biti lijep, istaknuti svoje prednosti i potisnuti nesavršenosti. Budući da ponekad provodimo dosta vremena dotjerujući svoj izgled, toaletni stolić bi nam zaista trebao biti “must have“. Unesite eleganciju i sjaj u svoju svakodnevnu toaletu i uživajte u tome da budete lijepa i nesvakidašnja žena!

Elegantan toaletni stolić sa osvijetljenim ogledalom. Široki tanjur i ladice za odlaganje vaših dodataka, kozmetike i nakita.U cijenu je uključena LED rasvjeta.
Toaletni stolić- Dion Typ 49 (bijeli visoki sjaj)

Sadržaj:

1.1. Tajanstveni drveni ormarić

1.2. Toaletni stolić u centru zbivanja

1.3. Hit holivudskih filmova

1.4. Uz toaletni stolić bit ćete kraljica svaki dan

1.4. Dodaci za toaletni stolić

1.1. Tajanstveni drveni ormarić

Znate li da povijest toaletnih stolića seže daleko u prošlost? Njihovi prethodnici, koji su bili u obliku manjih drvenih kutija, pronađeni su u grobnicama u starom Egiptu. Bile su ispunjene parfemima, bojama za lice, kremama i ogledalima.

Sadašnji oblik toaletnih stolića počeo se oblikovati u 17. stoljeću zahvaljujući drvenoj kutiji postavljenoj na stol i dopunjenoj stolicom. Njihova popularnost počela je rasti u 18. stoljeću jer su svojim vlasnicima osiguravali svojevrsni društveni prestiž.

1.2. Toaletni stolić u centru zbivanja

Ljubavnica francuskog kralja Luja XV., Madame du Pompadour, proslavila je u svoje vrijeme ovaj neobičan komad namještaja. Na raznim slikama prikazana je odmah iza toaletnog stolića. Služio joj je za dugotrajne zahvate ljepote, tijekom kojih je čak primala i posjetitelje. Toaletni stolići također su imali i društvenu funkciju. Čak ni Marija Antoaneta, francuska kraljica i supruga Luja XVI., nije dopuštala na njezin kozmetički stolić.

Toaletni stolić u obliku najsličnijem onima koji su se koristili u davnoj prošlosti.
Kozmetički stolić

1.3. Hit holivudskih filmova

Toaletni stolići u spavaćim sobama postali su uobičajeni u 19. stoljeću. U Europi su bili bogato ukrašeni ili izrezbareni, u Americi je njihov dizajn bio jednostavniji. Hollywoodski filmovi iz 1920-ih i 1930-ih popularizirali su ih u scenama u kojima je femme fatale stvarala dramatičnu šminku dok je sjedila u spavaćoj sobi za svojim toaletnim stolićem. Zanimljivo je da su ovi stolovi rađeni i za muškarce. Uglavnom su služili samo za brijanje, zato su bili bez stolice i s visokim ogledalom.

1.4. Uz toaletni stolić bit ćete kraljica svaki dan

U današnje vrijeme toaletni stolići ponovno postaju modni hit. Uostalom, zašto ne – nevjerojatno su lijepi i praktični! Koristit će se za njegu kože, šminku, frizure i pažljivo čuvati sav pribor za šminkanje, kozmetiku, nakit i ostale dodatke. Toaletne potrepštine dostupne su na tržištu u različitim veličinama, bojama i stilovima, tako da svaka žena kod kuće može imati upravo onu za koju joj srce kuca.

Prekrasan toaletni stolić s 2 praktične ladice.
Kozmetički stolić Camber C16 (milano + krem)

Znate li kako odabrati svoj savršeni kozmetički stolić? Važno je prvo odrediti njegov stil, koji bi trebao biti u skladu s cjelokupnim dizajnom spavaće sobe ili interijera. Stol možete smjestiti i u dnevnu sobu ili hodnik. Velika prednost im je što se proizvode u najrazličitijim veličinama pa ni manjak prostora u stanu ne mora biti problem.

Prekrasan toaletni stolić Viki s jednom ladicom. Na gornju ploču je spojeno ogledalo.
Toaletni stolić Verena VIK 15




1.4. Dodaci za toaletni stolić

Prilikom odabira svog pomoćnika za uljepšavanje obratite pozornost i na prostor za odlaganje – ormariće, police i ladice. Važni su jer vam pomažu da sve sitnice držite na jednom mjestu i lijepo organizirane.

Višenamjenski stolić Taily




Ne zaboravite ni na ogledalo. Ako nije dio stola, odaberite onaj koji će se lijepo slagati s toaletnim stolićem, a pritom će biti dovoljno velik. Možete ga objesiti na zid ili staviti direktno na stol – bitno je da se u njemu dobro vidite, idealno barem s ramena. Cijenit ćete prostor u zrcalu posebno pri kreiranju frizura.

Sviđaju li Vam se toaletni stolići? Htjeli biste i vi imati svoj? Koji biste stil odabrali? Napišite nam u komentarima!

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite sa svojim prijateljima 😊

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like