Home Inspiracija za dječju sobu KAKO ODABRATI ONAJ PRAVI DJEČJI TEPIH

KAKO ODABRATI ONAJ PRAVI DJEČJI TEPIH

by blog.zondo.hr

Tepih u dječjoj sobi je super stvar. Mala djeca na njemu mogu udobno ležati, ali i skakati, igrati se modelima autića ili puzati. Zahvaljujući ušivenim krojevima mogu učiti i boje, oblike i brojeve. Birajte ugodne, mekane, a istovremeno čvrste tkanine, naravno neškodljive za zdravlje. Svako razdoblje djetinjstva, od malog djeteta do škole, treba različite igračke ili stvari za istraživanje svijeta.

Tepih Zildre od 100% poliestera sa ZOO uzorkom.
Dječji tepih 100×150 cm Zildre




Sadržaj:

1.1. Tepih u dječjoj sobi ovisi od samog djeteta

1.2. Prilikom odabira dječjeg tepiha usredotočite se na kvalitetu, materijal i veličinu

1.3. Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni

1.1. Tepih u dječjoj sobi ovisi od samog djeteta

Za mališane je idealna posebno mekana i baršunasta površina tepiha, obično sa samo jednim, ali jasnim slikovnim motivom. U predškolskoj dobi vrlo je zabavno igrati se kreativnim pomagalima na tepihu s različitim motivima. Za školarce je odličan i tepih s motivima engleske abecede i pripadajućim slikama, tablicom množenja i kartom svijeta.

Ako imate zdravo potomstvo, stručnjaci preporučuju tepihe za njihove sobe. Mekši su, topliji i cijenit će ih svi koji često hodaju bosi. Prednosti tepiha su jasne, prigušuju buku, dodatno poboljšavaju akustične uvjete u prostoru, a uz to su i jeftiniji. Kvadratni metar možete kupiti za 7 eura, ali će Vas kvalitetna vuna koštati puno više.

Nemojte slijepo vjerovati da su tepisi skupljači prašine. Ako ih pravilno odaberete, mnogi od njih imaju izvrsna antistatička svojstva zahvaljujući modernim materijalima. Njega sličnih podnih obloga također je neusporedivo lakša nego prije, primjerice, dvadeset godina. Međutim, u domovima s alergičarima i astmatičarima obično nema tepiha, kao ni zavjesa ili zastora.

Tepih Evely za vaše mališane
Dječji tepih 100×150 cm Evely




1.2. Prilikom odabira dječjeg tepiha usredotočite se na kvalitetu, materijal i veličinu

Na tržištu možete pronaći tepihe od prirodnih i umjetnih materijala. Najbolja je vuna visoke otpornosti i mekoće. Ali odaberite ih za stariju djecu. Od umjetnih materijala birajte najlon koji je izdržljiv, fleksibilan i vrlo otporan na sve vrste prljavštine. Prije odabira pažljivo izmjerite prostoriju i potom kupite malo veći tepih. Uvijek ga možete skratiti.

Tepih 100×150 cm Jenifer




Imate li malog zločestog dječaka kod kuće? Odaberite jači materijal i tepih s kraćom dlakom. Prednost mu je što se ne može lako izvući i potom gurati u usta ili bacati po sobi. Očekujte češće prljanje tepiha tijekom igara.

Ne zaboravite da tamnije i bogatije nijanse boja čine sobu tamnijom i vizualno manjom. Čak iu dječjoj sobi izgleda elegantno ako se boja tepiha barem u detaljima pojavi na zidu ili sitnim dodacima. Dječji svjetleći tepisi sa sitnim česticama koje svijetle u mraku su hit. Vaše dijete će lijepo zaspati. Kvadratiće tepiha možete složiti poput slagalice u bilo koje dimenzije.

Rješenje boja ne samo tepiha za dječju sobu zapravo nije strogo. Dječje sobe uglavnom su veselih i živih boja, uključujući šarene uzorke. Ne možete pogriješiti sa svijetloplavom, svijetlozelenom ili krem ​​bojom. U kasnijoj školskoj dobi vaši će najmiliji početi glasnije govoriti o izboru boja.

1.3. Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Noćni ormarići. Noćni ormarić s policom ili ladicom pristaje uz svaki krevet ili kauč, pružajući prostor za pohranu vaših omiljenih dodataka.
  • Svjetiljka  .Omogućuje stvaranje intimne atmosfere. Ako čitate knjigu prije spavanja ili gledate omiljenu seriju na TV-u, noćna lampa je vrlo korisna.
  • Komoda .Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Deke  i prekrivači za krevet.
  • Ormari . Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Dječje stolice  . Za ugodno sjedenje i učenje za vaše mališane
  • Dječje sobe .Inspirirajte se kako opremiti dječju sobu
  • Sobe za mlade . Inspirirajte se kako opremiti sobu za vaše malo starije dijete

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite sa svojim prijateljima 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like