Home Inspiracija za dječju sobu KAKO IZABRATI STOLICU I STOL ZA ŠKOLARCA

KAKO IZABRATI STOLICU I STOL ZA ŠKOLARCA

by blog.zondo.hr

Preokret u životu cijele obitelji događa se u trenutku kada nepoznate obveze u vidu pohađanja škole počinju padati na naše do sada bezbrižno šestogodišnje dijete. Od sada je fokus za uspješan razvoj djeteta prije svega radni kutak u sobi, a nama ostaje da ga školarcu opremimo što bolje. Stolica i stol su najbitniji elementi dječje sobe.

Velika većina djece jako se veseli svom prvom velikom danu. Malo je gore roditeljima, kojima ne preostaje ništa drugo nego osigurati sve što je potrebno kako bi se njihov budući inženjer ili liječnik mogao nesmetano školovati. Prema mišljenju stručnjaka, najvažniji element u dječjoj sobi je mjesto gdje će školarac pisati zadatke, slikati i stvarati. A to se prije svega sastoji od kvalitetne stolice koja mu neće uništiti leđa za nekoliko mjeseci te odgovarajućeg radnog stola.

Sadržaj:

1.1. Čarobna riječ: ergonomija

1.2. Namještaj raste s djetetom

1.3. Kako sjediti pravilno i udobno?

1.1. Čarobna riječ: ergonomija stolica

Visokokvalitetna stolica je ergonomska stolica, odnosno ona koja se prilagođava tijelu, pruža djetetu potrebnu udobnost, ali i mogućnost tzv. aktivnog sjedenja, što znači povremeno pomicanje trupa, glave ili ruku. Aktivno sjedenje povoljno utječe na smanjenje opterećenja leđnih mišića, poboljšava prokrvljenost i time smanjuje umor. Naravno, najbolje je nakon nekog vremena ustati od stola, protegnuti se i prošetati ili napraviti neke jednostavne vježbe za aktiviranje mišića.

Radni stol igra jednako važnu ulogu u dječjem radnom kutku nego dobra stolica. Ne smije biti ni preniska ni previsoka, bitna je dovoljno velika radna ploča (idealno podesiva), nekoliko ladica i niz pretinaca iznad glave kojih malom školarcu nikad dosta. Pretinci trebaju biti pri ruci, druga je stvar koliko će ih dijete dugo držati organiziranima.

Dječja stolica za ispravno sjedenje  i razvoj vašeg djeteta
Dječja stolica

1.2. Namještaj raste s djetetom

Zanimljiva novost na tržištu je takozvani rastući namještaj. Dizajniran je i proizveden na takav način da se može prilagoditi promjenjivim potrebama djece tijekom vremena. Stolica se može mijenjati ovisno o visini djeteta, može se mijenjati visina i dubina sjedišta i naslona, ​​kao i krutost sjedišta te podešavanje naslona za glavu, podlaktice i leđa.

Dječja soba se sastoji od kreveta, police, noćnog stolića, regala, kutnog stolića, ormarića, ormara. Ovu sobu će još upotpuniti prikladna stolica
Dječja soba Gemo 2




Kod rastećeg stola moguće je po potrebi povećavati i smanjivati ​​visinu daske i njen položaj. Također možemo odabrati ergonomski oblikovane radne ploče koje omogućuju ugodniji odmor ruku pri radu s računalom. Ne treba zaboraviti ni na praktične dodatke kao što su kukice za školske torbe, ladice na izvlačenje za pribor ili ravnalo ugrađeno u stol. Imajte na umu da će vaše dijete puno vremena provoditi za radnim stolom, pa mu stvorite uvjete da ga nakon posla ne boli glava, leđa ili noge!

1.3. Kako sjediti pravilno i udobno?

  • tabani moraju slobodno počivati ​​na podu
  • listovi i bedra moraju činiti kut od približno 90°
  • na isti način, ruke trebaju biti pod kutom od 90° u odnosu na ruke koje slobodno leže na stolu
  • leđa su stalno poduprta
  • povremeno kretanje u stolici je od koristi za tijelo

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Noćni ormarići. Noćni ormarić s policom ili ladicom pristaje uz svaki krevet ili kauč, pružajući prostor za pohranu vaših omiljenih dodataka.
  • Svjetiljka .Omogućuje stvaranje intimne atmosfere. Ako čitate knjigu prije spavanja ili gledate omiljenu seriju na TV-u, noćna lampa je vrlo korisna.
  • Komoda .Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Deke  i prekrivači za krevet.
  • Ormari .Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Dječje stolice  .Za ugodno sjedenje i učenje za vaše mališane
  • Dječje sobe .Inspirirajte se kako opremiti dječju sobu
  • Sobe za mlade .Inspirirajte se kako opremiti sobu za vaše malo starije dijete

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite sa svojim prijateljima 😊

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like