Home Inspiracija za dječju sobu DJEČJA SOBA – UREDITE JU LIJEPO I PRAKTIČNO

DJEČJA SOBA – UREDITE JU LIJEPO I PRAKTIČNO

by blog.zondo.hr

Rođenje djeteta je radostan događaj za cijelu obitelj. Međutim, Vaše dijete će vrlo brzo da prerasti svoj mali krevetić te ako ima svoju dječju sobu, morat ćete se puno brinut oko opremanja. Niste sigurni kako odabrati iz širokog asortimana? Vaši najmiliji definitivno zaslužuju kvalitetan dječji namještaj te Vas mi u ovom članku želimo inspirirati kako treba da izgleda dječja soba.

Sadržaj:

1.1. Barem na početku mislite na bezvremenost

1.2. Što sve treba da sadrži dječja soba

1.3. Bež boja je odličan izbor i ne zaboravite na dobro osvjetljenje

1.4. Tinejdžeri i budući studenti će se zalagati za svoje mišljenje

1.1. Barem na početku mislite na bezvremenost

Opremanju dječje sobe prethodi temeljita priprema. Ovdje je to dvostruko točna tvrdnja, jer će Vaša djeca barem na početku imati svoju oazu i ovdje će provoditi puno vremena. Dobro je imati na umu da djeca rastu kao trava, pa malo bezvremenskog planiranja ne škodi. Najvažniji čimbenik pri kupnji namještaja za djecu je dob Vašeg djeteta.

Osnovni model opreme dječjih soba je osigurati siguran krevet, stol sa stolicom, prostrane ormare, komode i ormariće. Ne privlači li Vas postepeno kupovanje i istodobno ste zabrinuti da pojedini komadi međusobno ne odgovaraju po nijansama, okovima ili materijalima? Najjednostavnije rješenje su kompleti za dječji namještaj od punog drveta ili laminata.

1.2. Što sve treba da sadrži dječja soba:

Za predškolce ne zaboravite da osigurate dovoljno slobodnog prostora za kretanje i igru. U ovoj dobi djeca ne brinu o materijalnim stvarima te se vrlo često javljaju ogrebotine na namještaju. Vaše dijete će cijeniti, na primjer, podignuti krevet s ljestvama, ispod kojeg se može ne samo lijepo sakriti, već i pohraniti puno igračaka i potrebnih stvari. Imate li dijete s „divljim“ snom? Ne zaboravite spriječiti da naglo buđenje ne završi s ozljedom.

Praktičan dodatak u dječjoj sobi je fotelja za Vas pored kreveta, gdje možete čitati svojoj djeci. Time ćete mu učiniti veliku uslugu za budućnost. Djeca, kojima se čita od malih nogu, općenito nemaju problema s rječnikom i bez problema uspijevaju u školi.

Dječja soba Gemo ugodan i prijatna. Soba se sastoji od kreveta, police, reagala, noćnog stolića, PC stola, ormarića i ormara.
Dječja soba Gemo 2

1.3. Dječja soba u bež boji je odličan izbor i ne zaboravite na dobro osvjetljenje

Dekoraciju dječje sobe odaberite prema dobi i financijskim mogućnostima. Upamtite da će djeca iz godine u godinu upoznavati kako to izgleda kod prijatelja i zahtijevati radikalne promjene. Birajte bež boju namještaja u kombinaciji na primjer s narančastom, ružičastom ili ugodnom zelenom bojom. Važan dio dječje sobe su dodatci, jastuci, i naravno dobro osvjetljenje.

Soba za mlađu djecu školske dobi mora uključivati zasebno područje za rad, kao i pripremu za školu i igru. S tim je u vezi i sve veća potreba za skladišnim kontejnerima, kutijama ili policama. Na tržištu postoji veliki izbor različitih materijala i obrada boja, djeca će već u ovoj dobi cijeniti i stalak za odjeću.

U ovoj dobi vrijeme koje djeca provode za stolom, uče čitati i pisati te rade domaće zadaće stalno se povećava. Stoga je pravilan stol s odgovarajućom rasvjetom neophodan za daljnji razvoj. Preferirajte više nego manje, po bolje stavite svjetiljku i pored kreveta i na stol. Idealna duljina stola je 150 cm a računajte i na današnju neophodnu opremu za računalo.

Također je veoma bitan i izbor stolice koja bi trebala zadovoljiti osnovne zdravstvene parametre. Omogućite pravila razvoj Vašeg djeteta i kupite mu stolicu s naslonom i toliko visokom da su mu laktovi pod pravim kutom u odnosu na radnu ploču. Važan dio sobne opreme je odgovarajući tepih koji apsorbira udarce i zvukove te izolira prostoriju.

1.4. Tinejdžeri i budući studenti će se zalagati za svoje mišljenje

Međutim, adolescentima će definitivno nedostajati veliki prostor za skladištenje igračaka. Iznad svega, tinejdžeri bi trebali imati udoban krevet i dovoljan prostor za rad. Nepotrebno je reći da u ovim godinama Vaši potomci već imaju svoje ideje o životu, a neće biti ništa drugačije ni s opremom njihove sobe.

Prije svega, ocijenit će opremljene studentske sobe koje se mogu sastaviti prema trenutnim potrebama. Kompleti u mnogim varijantama prikladni su i za djevojčice i za dječake. Dobru studentsku pozadinu stvara na primjer, kutni stol s ladicama, a rastuću garderobu sakrit će odgovarajući ormar za garderobu.

Soba za mlade Ulmo se sastoji od kreveta, ormara s policama, ormara za garderobu i komode.
Soba za mlade Ulmo 3

Opremanje dječje sobe nije jednostavno, ali uz malo vremena sve se da savladati. U svakom slučaju, uvijek mislite na sigurnost i posebno se uvjerite u stabilnost kupljenog namještaja. Namještaj ne smije imati oštre kutove ili rubove i nije na odmet provjeriti zdravstvenu sigurnost korištenih boja.

Je li Vas inspirirao naš članak pri odabiru namještaja za sobu Vašeg djeteta? Napišite nam i svoje savjete o neobičnom namještaju dječjih soba za koje znate!

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Noćni ormarići. Noćni ormarić s policom ili ladicom pristaje uz svaki krevet ili kauč, pružajući prostor za pohranu vaših omiljenih dodataka.
  • Svjetiljka .Omogućuje stvaranje intimne atmosfere. Ako čitate knjigu prije spavanja ili gledate omiljenu seriju na TV-u, noćna lampa je vrlo korisna.
  • Komoda.Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Deke i prekrivači za krevet.
  • Ormari. Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Dječje stolice . Za ugodno sjedenje i učenje za vaše mališane
  • Dječje sobe.Inspirirajte se kako opremiti dječju sobu
  • Sobe za mlade. Inspirirajte se kako opremiti sobu za vaše malo starije dijete

Sviđa li Vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 😊

Komentáre

komentárov

You may also like