Home Savjeti za izbor namještaja ZADOVOLJAN ŽIVOT I UGODNO STANOVANJE – TO JE HYGGE STIL

ZADOVOLJAN ŽIVOT I UGODNO STANOVANJE – TO JE HYGGE STIL

by blog.zondo.hr

Hygge stil je pojam s kojim ste se vjerojatno već susreli. Pojam hygge dolazi iz Danske, a počeo je dobivati ​​na popularnosti ponajviše kada je, prema istraživanjima Agencije za rješenja za održivi razvoj (pripada Ujedinjenim narodima), pokazalo da nordijske zemlje imaju najsretnije ljude na svijetu. Ti su rezultati naravno povezani s različitim područjima života, ali možete uživati ​​i u komadiću nordijske udobnosti.

hyggie stil za zadovoljno i ugodno stanovanje

Sadržaj:

1.1. Što je hygge stil?

1.2. Sve počinje sa svećama

1.3. Stanovanje u hygge stilu

1.4. Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni

1.1. Što je hygge stil?

Najbolja stvar kod pojma hygge je što ga svatko može tumačiti na svoj način. Iako se ne može potpuno doslovno prevesti, ono znači nešto poput udobnosti i osjećaja blagostanja. I svatko ima drugačiju ideju blagostanja. U osnovi, radi se o fokusiranju na male stvari koje vas čine sretnima. Čini li vas zadovoljstvo smjestiti se u udobnu stolicu uz omiljenu knjigu i topli čaj? Ili više volite sastanke s prijateljima i obitelji u ugodnoj atmosferi?

Seta za dnevni boravak prema hygge stilu
Set za dnevni boravak Shea (hrast sonoma + bijela)

Što god vas čini sretnima, uživajte u osjećajima radosti i mira koji će unijeti više sreće u vaš život. Također možete učiniti aktivnosti koje ne volite ugodnijim. Pustite uzbudljivu glazbu ili uživajte u čaši vina dok kuhate ili čistite. Naučite uživati ​​u malim stvarima. Naravno, ugodni osjećaji vezani su i uz to kako se osjećate kod kuće. Zato se hygge prenosi i u naš dom.

1.2. Sve počinje sa svećama

Svjetlo također ima velik utjecaj na ugodnost atmosfere. Odabir prave rasvjete složena je tema, ali u ovom slučaju uglavnom se radi o osjećajima. Svijeće ili elegantni lampioni mogu činiti čuda ne samo kod kuće, već i na poslu, na primjer. Ako je moguće, zapalite svijeću u uredu kako bi Vam vrijeme na poslu bilo ugodnije. Svijećnjaci ili lampioni prikladni su za dnevni boravak, spavaću sobu i hodnik. Ako kod kuće imate kamin, gotovo da vam ne treba ništa za hygge ugođaj. Također možete uživati ​​u savršenom opuštanju uz svjetlost svijeća u kupaonici, samo napunite kadu i opustite se. Hygge stil je teško izvesti bez svijeća i ugodne rasvjete.

1.3. Stanovanje u hygge stilu

Kao što ste možda već zaključili, hygge se više bavi duhovnošću nego materijalnim stvarima. Stoga nije niti striktno zadano kako vaš dom treba izgledati. Prije svega, trebali biste očistiti kuću i glavu te se riješiti starih nepotrebnih stvari koje ste davno htjeli baciti. Nordijski stil življenja jednostavan je, ponekad čak i opor, a karakteriziraju ga čiste linije i prirodne boje. Dom nikako ne bi trebalo izgledati hladno. Uz navedene svijeće, za ugodnu i toplu atmosferu pobrinut će se i dodaci. Uglavnom biste trebali graditi na prirodnim materijalima poput drveta, kože, pruća i kamena ili čak metala.

Deka u hygge stilu
Deka Elora TIP 05 (siva)

Izvrsni su ukrasni jastučići, dekice, drvene zdjele i ukrasi, vaze i slično. Ali ni u kojem slučaju soba ne smije biti pretrpana. Svakako razmislite i o udobnom sjedenju, ne samo na trosjedu ili u fotelji. Možete stvoriti svoje vlastito mjesto uz kamin ili na prozorskoj dasci, gdje ćete uživati ​​u opuštanju i uživanju u toplom čaju i opuštanju. Kod opremanja doma u hygge stilu najvažniji je ugodan osjećaj koji trebate imati vi i ljudi oko vas.

Što za vas znači hygge? Imate li namješten stan u nordijskom stilu ili više volite nešto drugo?

1.4. Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni

  • Kauč   ​​​​​​. Najbitniji komad namještaja u dnevnom boravku
  • Setovi za dnevni boravak   . Set za dnevni boravak u modernom i klasičnom stilu, raznih boja i veličina pronađite kod nas.
  • Stolić za kavu   . Bez stolića za kavu ne možemo niti zamisliti dnevni boravak.
  • Dnevni boravci   . Opremite svoj dnevni boravak namještajem iz iste linije namještaja.
  • TV stolići. Za ugodno večernje gledanje televizije postavite TV na pravo mjesto.
  • Vreće za sjedenje   . Dodatan prostor za sjedenje za Vas ili Vaše goste.
  • Tepih   . Daje osjećaj topline svakoj prostoriji u vašem domu.
  • Komoda   . Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Regali   . Odličan komad namještaja za odlaganje knjiga i sličnih stvari.
  • Ormari   . Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Ormarići   . Mali veliki pomoćnik za odlaganje stvari.
  • Vitrina   . Lijepa staklena vitrina uljepšat će svaki dnevni boravak ili čak i kuhinju.

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite sa svojim prijateljima 😊

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like