Home Netradicionalno stanovanje KREATIVNE IDEJE ZA ZIDNE VJEŠALICE U PREDSOBLJU

KREATIVNE IDEJE ZA ZIDNE VJEŠALICE U PREDSOBLJU

by blog.zondo.hr

Jesen i zima kucaju na vrata, što znači da ćemo se ubrzo trebati više slojeva tople odjeće. Vani će Vam dobro doći, ali dolaskom kući rado ćete se riješiti jakne, kaputa, šala i rukavica. Vješalice iz industrijske prodizvodnje Vam djeluju dosadno? Izradite sami svoju vješalicu. Na raspolaganju imate bezbroj netradicionalnih ideja kako oživjeti svoje predsoblje.

Vješalica koja će uklopiti uz namještaj od masiva ali i u moderne interijere

Najjednostavnije i najjeftinije rješenje je da iskoristite grane stabala. Uklopit će se uz namještaj od masiva, ali i u moderne interijere. Zbog prirodne boje grana uklopit će se uu bilo koji materijal i boju. Ako Vam se ne sviđa boja, obojite ju. Neobrađene grane naći ćete u šumi, ali možete ih kupiti i u trgovini, cvjećarnici i sl.

Sadržaj:

1.1. Prirodnu boju drva istaknite bezbojnim lakom

1.2. Čak i stari pribor možete iskoristiti za izradu vješalice

1.1. Prirodnu boju drva istaknite bezbojnim lakom

Prije premazivanja očistite grane od kore i nečistoće uklonite brusnim papirom. Zatim ih ostavite da se osuše i možete ih premazati. Ako želite sačuvati prirodnu boju drva, upotrijebite bezbojni lak za drvo, ulje ili vosak. Želite ih obojiti? Koristite pigmentni lakza drvo ili akrilatnu boju. Možete ih kupiti u hobby centrima ili specijaliziranim trgovinama.

Drvene grane se odlično uklapaju uz staklo i druge sjajne površine, ali i uz drveni namještaj. Izgledaju dobro u kombinaciji sa zelenom, žutom, crvenom i bijelom bojom. Možete iskoristiti kao vješalice i velike komade na koje možete objesiti kapute, jakne, ali i lonce za cvijeće ili zavjese.

Vrlo zanimljivo izgleda komad izrađen od polovice vješalica za odjeću. Ako ostavite metalni dio, na njega možete objesiti platnene vrećice. Zanimljivo rješenje za kupaonice je korištenje čeličnih ili porculanskih završetaka vodovodnih ventila. Pričvrstite iz za drvenu ploču koju ste obojili po želji.

Od originalne vješalice vas dijeli samo jedan posjet željezariji, u kojoj možete neći željezne kukice. Premazane sjajnom bojom i pričvršćene za drvenu ploču, izdržat će i pokisnuti kaput. Sportsku i ljetnu vješalicu možete dobiti uz pomoć starih vesala. Dovoljno ih je izbrusiti, obojiti pastelnom bojom i na njih pričvrstiti čelične kukice.

1.2. Čak i stari pribor možete iskoristiti za izradu vješalice

Čvrstu vješalicu možete izraditi i od starog pribora. Možda viljuške ili savijene žlice? Nakon obrade dovoljno ih je samo pričvrstiti na drvenu podlogu. Imate li kod kuće nekorištene kasete? Zalijepite jednu do druge u oblik slova T, a zatim na gornjoj strani jedne od njih umetnite čavao. Poslužit će kao kukice, jednako kao i stare čelične grablje.

Možete nabaviti i par starih kuhinjskih valjaka. Pokušajte oprezno odrezati krajeve i dobit ćete dvije kukice za vješanje odjeće. Vrlo dobro izgledaju i stare zidarske špahtle koje ćete pričvrstiti na drvenu podlogu tako da držači budu usmjereni prema gore.

Nebitno živite li na selu ili u gradu, uredite svoje predsoblje vlastitim proizvodima. Nemojte se bojati koristiti prirodne materijale na koje naiđete tijekom šetnje šumom ili parkom. Pustite mašti na volju i uljepšajte svoju okolinu.

Odlučili ste ukrasiti predsoblje zanimljivom vješalicom? Napištite nam u komentar kako ste se inspirirali.

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Ormarić za obuću . Komad namještaja bez kojeg se ne može zamisliti predsoblje.
  • Vješalica . Praktičan pomoćnik za vješanje odjeće i kaputa.
  • etov i. Ukoliko imate prostor opremite cijelo svoje predsoblje komadima namještaja iz iste serije.
  • Komoda   .Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Ormari    .Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Tepih   . Daje toplinu vašem domu ili stanu
  • policija . Praktičan dodatak za pohranu stvari
  • Regali . Ukoliko imate u predsoblju dovoljno prostora a nemate gdje sa stvarima, dobra ideja je regal koja će se uklopiti u interijer vašeg predsoblja.
  • Ormarići . Mali pomoćni ormarići uvijek su dobri pomoćnici za čuvanje stvari.
  • Ogledalo . Ne smije nedostajati ni u jednom predosblju

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like