Home Ideje za vrtDekoracije i dodatci za dom :) BOŽIĆNA DJEČJA SOBA – UKRASITE JE VLASTITIM UKRASIMA

BOŽIĆNA DJEČJA SOBA – UKRASITE JE VLASTITIM UKRASIMA

by blog.zondo.hr

Božićnim blagdanima i svemu što im pripada se posebno vesele djeca. Ukrašeno božićno drvce obično je u dnevnoj sobi, ali mislite li i na dječju sobu? Stvorite ugodnu atmosferu punu boja za svoje mališane. Birajte ukrase prema dobi svoje djece i pobrinite se da budu sigurni. Najveći uspjeh imaju prirodni materijali, tekstil, ali i keramika ili papir.

Za djecu izbjegavajte male ukrase, figure ili male dekoracije. Djeca ih mogu otkinuti ili progutati. Jednako su opasni i električni kabeli od raznih svjetlosnih vijenaca i zavjesa.

Lijepa dekoracija u dječjoj sobi su i obične božićne lampice

Odaberite jastuke, zavjese i deke iscrtane drvećem, zvonima ili snijegom. Kupite djeci posteljinu s božićnim motivima, zaljubit će se u njih. Umjesto električnih svijeća nepoznatog proizvođača, koristite božićne zvijezde u boji od papira ili svijetle drvene pahuljice od svijetlog drveta. Lijep ukras su i obične božićne lampice.

Zanimljiv božićni ukras možete stvoriti s brojnim motivima pomoću samoljepljive tapete ili zidne naljepnice. Na tržnici možete pronaći šarene zvijezde, drveća ili oblake. Jeste li pažljivo lijepili? Nakon blagdana ili tijekom godine, jednostavno uklonite ukras i zamijenite ga drugim prema godišnjem dobu.

Ipak najbolje božićne ukrase izrađuju djeca sama. Neka, pod Vašim ljubaznim nazorom, izrežu motive pahuljica, drveća ili jaslica iz papira u boji. Jaslice možete kupiti gotove, ali ručno izrađene izgledaju potpuno drugačije. Izrađen dječji plakat stavite na zid dječje sobe i nemate ljepšeg ukrasa od toga.

Jednostavne božićne ukrase  možete s djecom izraditi i od keramičke gline za modeliranje koja se stvrdne na zraku. Na osnovu uputa izradite podlogu od gline iz koje će Vaša djeca moći izrezivati različite oblike božićnim kalupima za peciva. Za ukrašavanje upotrijebite kuglice papra ili svježe paprike, a nakon sušenja, po mogućnosti sljedeći dan, ukrase dovršite s djecom tempera bojama.

Za izradu ukrasa trebat će Vam:

  • Keramička smjesa za modeliranje
  • Kalupi za božićne slastičarnice
  • Tempera boja i kist
  • Kuglice papra ili svježe paprike

Također možete napraviti netradicionalan ukras od materijala koji Vaša djeca dobro poznaju od liječnika. Potrebne su Vam drvene lopatice, perlice u boji ili mali gumbi, ljepilo za disperziju i štipaljke za odjeću. Zalijepite četiri lopatice u sredini u obliku zvijezda i zatvorite ih klinom dok se ne osuše. Zatim, prema Vašoj mašti, ulijte perle u sloj ljepila, ostavite da se osuši, dodajte vrpcu i objesite zvijezde na zid.

Možete li pronaći stare bakine heklane deke? Ne uklapaju se u suvremene interijere, ali izgledaju čarobno poput pahuljica. Sve što treba učiniti je čvrsto škrobiti, isključiti i pričekati da se osuše. Objesite

ih na silikonski ili tanki konac. Objesite nekoliko takvih zavjesa na prozor umjesto zastora i dobit ćete romantični podsjetnik na zimski krajolik.

Za praktično drvce dovoljan Vam je samo papir, grančica i škare

Božićno drvce s djecom možete jednostavno napraviti od papira. Potreban Vam je papir formata A4, škare, grančice i viseća mašna. Papir na poznati način potpuno presavijajte u harmoniku. Zatim ga izrežite dijagonalno na oba ruba kako biste stvorili trokut nakon rasklapanja. No prije toga u sredini napravite rupe za grančice. Dekorirano drvo odozdo ukrasite mašnom i obojite ga zelenom bojom ili srebrnim ili zlatnim sprejem.

Dječju sobu za Božić jednostavno a lijepo ukrasite a kao nagradu ćete dobiti radost Vaših najmilijih. Umjesto da nervozno trčite po trgovinama, usredotočite se na obiteljsku dobrobit i priliku da jednostavno budete zajedno.

Jeste li za Božić ukrasili svoju dječju sobu? Napišite nam u komentar ispod članka kako su Vaša djeca doprinijela uljepšavanju svog doma i kako se vesele praznicima.

Sviđa li Vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 😊

Komentáre

komentárov

You may also like