Home Ideje za vrtDekoracije i dodatci za dom :) 6 TRENDOVA KOJI UTJEČU NA DIZAJN INTERIJERA U 2022. GODINI

6 TRENDOVA KOJI UTJEČU NA DIZAJN INTERIJERA U 2022. GODINI

by blog.zondo.hr

Još uvijek niste našli vrijeme za renoviranje svoje kuće? Još uvijek ne možete pronaći stil koji Vam se sviđa ili pravu inspiraciju? Možda će Vas pokrenuti sljedeći tekst u kojem možete pročitati što diktira trendove u dizajnu interijera ove godine.

  1. Nova zlatna era

U 2022 godini se vraća  zlatna boja. Ovaj put, međutim, više neće biti samo na zlatnim okvirima za slike i ogledalima, slavinama za vodu ili ručkama. Traženi su izraženi zlatni dodatci  u obliku namještaja, poput stolića za kavu ili barskog stola. Ne postoje stroga pravila u korištenju zlata, možda samo pravilo zlatne  sredine – stoga nemojte pretjerivati. Zlato možete kombinirati sa srebrom, nehrđajućim čelikom ili bakrom, ali nećete pogriješiti ni ako ostanete samo s jednim metalom.

Međutim, ako niste veliki ljubitelj sjaja svuda uokolo, u svoj dom možete unijeti moderan pečat zlatnim dodatcima. Oživite sobu, na primjer, postavljanjem zlatne vaze na stol ili budite kreativni i igrajte se. Obradite stari okvir za slike novom zlatnom bojom ili oživite stare ladice ormara s novim zlatnim ručkama. Vidjet ćete da će se rezultati isplatiti.

2. Dizajnirani namještaj od ratana

Namještaj od ratana je također u ovoj godini značajno prisutan. Nježan uzorak, tipična karamel smeđa boja i lakoća ovog materijala unijet će svježinu u svaki interijer. Ratan se već duže vrijeme koristi ne samo kao vrtni namještaj, već i za ugodno oživljavanje interijera. Iako trenutni trend preferira prirodni ratan u unutrašnjosti, možete birati i iz velikog izbora prekrasnog namještaja od umjetnog ratana, koji se ne razlikuje od prirodnog i proizvest će isti učinak u Vašem interijeru.

3. Veliki povratak plave boje

Kao što znate plava boja je lijepa, ali ove godine je čak i vrlo elegantna. Dokaz toga je veliki broj kolekcija dizajna iz inozemstva, u kojima plava boja igra glavnu ulogu. Bez obzira posežete li za indigo plavom ili tamnoplavom bojom, sve su nijanse tražene. Nemojte se plašiti izrazitih plavih boja jastuka, posteljine ili čak i plave sofe.

4. Pažnja na tapete

Već su mnogi počeli misliti da tapete nisu više u modi, međutim, one nam se ponovno vraćaju, pa čak i u velikoj mjeri. Tapete su šarenije, bogatije teksture i postaju dominantni element na zidovima. Međutim, ako Vam se ne sviđaju pozadine na cijelom zidu, možete isprobati alternativu u obliku prekrasnih zidnih naljepnica. Dakle, ako tražite način da uljepšate svoj interijer, tapete si nesumnjivo zanimljiv izbor.

5. Pantone boja godine je Marsala

Ako niste ljubitelj hladno plave boje, možete loviti u toplijim nijansama poput Marsale. Topla nijansa ove zanimljive boje unijet će eleganciju u svaki dom. Također se može vrlo dobro kombinirati s plavom bojom ili modernom maslinasto zelenom.

6. Za minimaliste postoji i bijelo – bijela moda

Minimalistički interijeri, u kojima dominira čisto bijela jednostavnost, i dalje su vrlo popularni. Uređenje u „potpuno bijelom“ stilu posebno se ističe u dnevnim i spavaćim sobama, gdje stvara ugodnu i mirnu atmosferu. Bijeli zidovi, bijela sofa, bijela deka i stol mogu zajedno izgledati vrlo dobro. Međutim, ako se bojite da bi Vaša soba mogla izgledati sterilno, oživite je nekim sivim dodatkom na primjer sivim tepihom ili dodajte crno-bijele jastuke. Takvi i slični interijer samo potvrđuju tvrdnju da u jednostavnosti postoji ljepota. 🙂

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like