Home Inspiracije za predsoblje ODABERITE UDOBNU FOTELJU KOJA NE MORA BITI SAMO ZA DNEVNI BORAVAK

Fotelje obično krase dnevne boravke te su omiljeno mjesto za čitanje ili gledanje televizije. Ali fotelje se mogu savršeno uklopiti u spavaće i radne sobe, kao i u predsoblja. Ako vam je do sada bio dovoljan samo kauč, toplo vam preporučujemo dati šansu udobnoj i modernoj fotelji koja će postati vašom oazom mira, a istovremeno će i oživjeti prostoriju.

Važna je namjena fotelje

Izbor fotelje ovisi i o tome u koju svrhu ćete ju koristiti, odnosno hoćete li u njoj čitati, gledati televiziju ili odmarati. Fotelja s bočnim krilcima je univerzalna jer će vam pružiti dovoljno udobnosti za sve spomenute aktivnosti. Zahvaljujući bočnim krilcima možete slobodno i zadrijemati. Za odmor su i više nego prikladne fotelje za odmor koje su kao stvorene za ljenčarenje. Takve fotelje se mogu dobro uklopiti i u spavaće i radne sobe.

Imate malo dijete koje već spava u svojoj sobi? Udobna fotelja će sigurno dobro doći pogotovo u slučaju da se dijete po noći budi i morate ga uspavati ili nahraniti. Ako imate dovoljno veliko predsoblje možete sebi i svojim gostima priuštiti udobnost prilikom obuvanja ili izuvanja. U tom slučaju razmišljajte o praktičnosti jer iz takve fotelje bi trebalo biti moguće jednostavno ustajanje, a stoga ne bi trebala biti ni premekana.

Kakav materijal odabrati?

Fotelja u dnevnom boravku ne mora biti usklađena s kaučom, ali ne smije ni biti u potpuno drugačijem stilu. Izbor materijala presvlake ostavljamo potpuno na vama. Fotelja može oživjeti cijelu prostoriju svojom bojom i dizajnom. Najčešći izbor su naravno tkanine koje imaju širok raspon boja, uzoraka i površinske obrade. Presvlaka može biti dizajnerski zanimljiva ili obična tkanina, ali i takva koja je otporna na tekućine i lako se održava.

Tkanina otporna na vodu i nečistoće je savršena za fotelju u predsoblju koja se vrlo lako može zaprljati. Prikladni materijali za predsoblje su i koža ili eko-koža, jer se lako čiste i nisu zahtjjevni za održavanje. Nedostatak je tak što se mogu imati ogrebotine i skuplje su od tekstila.

Bezvremenske fotelje za ljuljanje

Mnogi od nas su se kao djeca divili ovakvim foteljama prilikom posjete djedovima i bakama. Udobne fotelje za ljuljanje i dalje su u modi, a osim drvenih klasičnih, danas možete naći i moderne fotelje koje će se savršeno uklopiti u vaš dnevni boravak ili radnu sobu. Ako želite odmoriti i osloboditi se svakodnevnog stresa, dovoljno je uroniti u ovakvu fotelju. Ljuljanje smanjuje stres i smiruje um, a sam oblik fotelje je prilagođen vašem tijelu.

Prednost svih fotelja je što se lako mogu premjestiti. Stoga ako odlučite da je fotelji mjesto u drugoj prostoriji, lako ju možete prenijeti ondje gdje će bolje služiti svrsi. U fotelji za ljuljanje možete uživati u trenutcima mira i odmora i na terasi ili u zimskom vrtu.

Imate li fotelju ili vam je dovoljan kauč? Možete li zamisliti fotelju u recimo predsoblju?

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like