Home Inspiracije za spavaću sobu TAPECIRANI KREVETI SU ELEGANTNI, UDOBNI I SIGURNO ĆETE SE ZALJUBITI NA PRVI POGLED

TAPECIRANI KREVETI SU ELEGANTNI, UDOBNI I SIGURNO ĆETE SE ZALJUBITI NA PRVI POGLED

by blog.zondo.hr

Tapeciran krevet je izvrsna investicija ne samo što se tiče dizajna, već i udobnosti i kvalitete sna. Neki takve krevete povezuju s neudobnošću i uležavanjem. Međutim, danas su tapecirani kreveti jednako kvalitetni kao klasični kreveti s podnicom. U konačnici mogu vašu spavaću sobu učiniti najmodernijim prostorom u stanu.

Kvalitetan tapeciran krevet = razumna investicija

Istina je da tapeciran krevet zahtijeva prostranu spavaću sobu i više prostora, ali nagradit će vas udobnošću i kvalitetnim snom. Kreveti s drvenim ili metalnim okvirom su dobri, ali sigurno nisu tako udobni kao kvalitetan tapeciran krevet bez oštrih rubova i dijelova koji vas mogu pritiskati tijekom sna. Naravno da možete odabrati želite li krevet s prostorom za odlaganje ili bez te pogodnosti.

Možete se nasloniti na tapecirano uzglavlje i udobno gledati film ili čitati knjigu. Takvu mogućnost vam ne nude kreveti s okvirom i klasičnim uzglavljem, već morate dokupiti jastuke. Uz tapeciran krevet možete kupiti madrac koji vam najviše odgovara, a obično možete izabrati i podnicu. Kvalitetan madrac vas može slućiti i 15-20 gocina, a kvalitetan tapeciran krevet još i duže.

Klasičan ili moderan dizajn

Ako volite minimalizam i želite jednostavan namještaj koji neće “odskakati”, tada ćete sigurno pronaći nešto za sebe iz ponude tapeciranih kreveta, i to bez obzira tražite li bračni ili jednostruki krevet. Razočarani neće ostati ni ljubitelji originalnog i ekstravagantnog namještaja.

Tapecirani kreveti pružaju dizajnerima namještaja doista puno mogućnosti kako pustiti mašti na volju. Stoga se ne morate bojati da nećete naći model u koji ćete se zaljubiti na prvi pogled ili koji se neće uklopiti u vaš budžet.

Održavanje tapeciranog kreveta

Održavanje najviše ovisi o materijalu, tj. radi li se o tkanini ili eko-koži. Presvlake od tkanine na kojoj se nalaze mrlje nikada nemojte čistiti četkom, već koristite nježnu krpu i sapunicu. Važno je redovito uklanjanje prašine, ali s usisivačem biste mogli napraviti više štete nego koristi, stoga radije koristite ljepljive valjke za uklanjanje nečistoća s odjeće. Tkanina je osjetljiva na svjetlo i može izblijediti ako je cijeli dan izložena suncu. Spavaću sobu biste trebali opremiti žaluzinama ili roletama.

Eko-kožu ili kožu možete očistiti relativno lako. Za kožu trebate posebna sredstva za čišćenje i njegovanje kožnog namještaja. Takav namještaj možete očistiti i vlažnom krpom i sapunicom, ali sapun mora biti ph neutralan, kako se koža ne bi oštetila. Eko-kožu možete očistiti na isti način, ali koristite manju količinu sapuna.

Imate li tapeciran krevet ili ga tek planirate kupiti? Dajete li prednost klasičnom stilu ili pak ekstravagantnom?

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like