Home Inspiracije za spavaću sobu KOJA JE NAJPRIKLADNIJA PODNICA ZA VAŠ KREVET?

KOJA JE NAJPRIKLADNIJA PODNICA ZA VAŠ KREVET?

by blog.zondo.hr
Bračni krevet 160 cm Estrela (s podnicom)

Osnova kvalitetnog sna je prikladan madrac i podnica. No koliko god dobar madrac imali, njegova svojstva neće moći u potpunosti doći do izražaja ako uz njega nemate i prikladno odabranu podnicu.

Drveni bračni krevet dimenzija 200 x 160 cm. Podnica je dio kreveta ali madrac nije
Bračni krevet 160 cm Estrela (s podnicom)

















Dobro odabrana podnica držat će madrac na mjestu u pravilnom položaju i jamčiti Vam miran i neometan san.
Međutim, postoji mnogo vrsta podnica. Postoje podnice od lamela, letvičaste rešetke i podnice od punog drva, podnice u fiksnom okviru i slobodno posložene, podesive i nagibne, ili podnice s armaturnim trakama u središnjem dijelu i podesive tvrdoće, koje mogu podnijeti i vrlo velika opterećenja.

Sadržaj:

1.1. Podnice od lamela

1.2. Trebate li i poziciniranje

1.3. Drvena podnica ili podnica od tkanine

1.4. Pravila odabir i održavanje

1.1. Podnice od lamela

Ako imate krevet s pjenastim madracem, bez opruga, trebat će Vam fleksibilna podnice od lamela. Tako će se madrac bolje prilagoditi vašem tijelu. Prednost im je što se prilagođavaju težini osobe koja spava i ublažavaju udarce koji nastaju prilikom noćnog prevrtanja u krevetu. Istodobno kopiraju oblik tijela, zahvaljujući čemu se mogu držati u optimalnom položaju.

Jamstvo za dobar i zdrav san su kvalitetna podnica i madrac. Podnica Lamela extra s podešavanjem tvrdoće je prikladna za pjenaste i sendvič-madrace. Prikladna je za krevete dimenzija 200 x 90 cm.
Podnica od lamela 200×90 cm Lamela Extra




Jeftine podnice od lamela optimalno su rješenje za većinu mekanih madraca bez opruga. Ne zahtijevaju posebno održavanje i higijenski su sigurne. Zbog relativno velikih razmaka između pojedinih letvica, vlaga kontinuirano isparava iz pjenastih madraca i na taj način produljuje njihov vijek trajanja.

1.2. Trebate li i poziciniranje

Podesive podnice od lamela korisne su ako puno čitate ili gledate TV u krevetu. Najudobnije podnice za zahtjevne osobe mogu se čak postaviti pomoću električnih motora. No, ne zaboravite da u tom slučaju i vaš madrac mora biti odgovarajuće odabran i također podesiv – idealan će biti mekani madrac od hladne pjene, znatno profilirani madrac ili madrac od lateksa.

Podnica od lamela 200x90 cm Lamela Exkluziv podesiva unutar čvrstog okvira možeteje kombinirati sa pjenastim madracem
Podnica od lamela 200×90 cm Lamela Exkluziv podesiva




Za podnice od lamela postoji jednostavno opće pravilo: što su podnice jednostavnije i što sadrže manje letvica, to madrac na njima treba biti tvrđi, čvršći i gušći. Drugo pravilo glasi: što viši madrac odaberete, manje ćete osjetiti da ga podnica pritiska odozdo.

Podesiva podnica od lamela. 5 lamela za podešavanje tvrdoće.
Podnica od lamela 200×90 cm Odin H 5V otvor N




1.3. Drvena podnica ili podnica od tkanine

Madrac s oprugama je sam po sebi dovoljno elastičan (opružna jezgra se ponaša slično letvici) pa mu je potreban tvrd okvir. Ispod takvog madraca možete postaviti podnice od punog drveta ili letvičastu podnicu.

Ove čvrste drvene podnice osiguravaju dovoljnu stabilnost. Drugim riječima, kada sjednete na svoj opružni krevet, nećete se osjećati kao da ste na trampolini. Čvrste podnice prikladne su i za džepičasti madrac.

Podnica od letvica drvena preklopna nepodesiva.
Podnica od letvica 200×90 cm Cordy (bočno otvaranje)




1.4. Pravila odabir i održavanje

Kako pravilno održavati podnice da traju što duže?

Održavanje podnica je jednostavna stvar. Prilikom brisanja prašine s okvira kreveta treba obrisati i letvice (gornje i donje) kako se na njima ne bi skupljale grinje.

Bračni krevet Timlu, metalni, podnica je uključena u cijenu
Bračni krevet 180 cm Timlu (s podnicom)




Imate osjećaj da madrac previše “leti” ili mu nedostaje elastičnosti, treba razmisliti imate li doista najprikladniju podnicu kreveta i po potrebi ju zamijeniti. Jeftine podnice, koje su uz to i kvalitetne, mogu brzo poboljšati kvalitetu našeg sna. Stoga ih pažljivo birajte.

Razmišljate li o zamjeni podnice? Koja bi vam vrsta najbolje odgovarala? Napišite nam u komentarima!

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Noćni ormarići. Noćni ormarić s policom ili ladicom pristaje uz svaki krevet ili kauč, pružajući prostor za pohranu vaših omiljenih dodataka.
  • Svjetiljka    . Omogućuje stvaranje intimne atmosfere. Ako čitate knjigu prije spavanja ili gledate omiljenu seriju na TV-u, noćna lampa je vrlo korisna.
  • Komoda . Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Deke  i prekrivači za vaš krevet.
  • Ormari . Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Madrac. Najvažniji dio kreveta.
  • Podnica. Osim madraca također bitan dio kreveta za ugodan i miran san.

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite sa svojim prijateljima 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like