Home Inpiracije za kuhinju i blagovaonicu KAKO ODABRATI PRAVI BLAGOVAONSKI SET?

KAKO ODABRATI PRAVI BLAGOVAONSKI SET?

by blog.zondo.hr
Blagovaonica Alec 2

Okupljamo se za stolom s obitelji i prijateljima, zajedno jedemo i pijemo. U kuhinji, blagovaonici, dnevnoj sobi ili na ljetnoj terasi – stol ispunjava svoju funkciju središta društvenih događanja tijekom doručka, ručka ili večere. No, stol u blagovaonici pojedini članovi obitelji koriste i samostalno. Možete sjediti pored njega s prijenosnim računalom ili tabletom i uz njega vaše dijete školskog uzrasta može pisati zadaću. Dakle, kako odabrati onaj pravi blagovaonski stol ili blagovaonski set?

Blagovaonski set Kaspian se sastoji od blagovaonskog stola i 2 komode
Blagovaonica Kaspian 4




Sadržaj:

1.1. Sazovite obiteljski sastanak

1.2. Praktičan blagovaonski set

1.3. Varijacije prema vašem ukusu

1.4. Materijal i održavanje

1.1. Sazovite obiteljski sastanak

Blagovaonski stol i stolice spadaju među komade namještaja oko kojih bi se svakako trebali složiti svi članovi obitelji. Ponekad je to zaista težak zadatak jer pronalaženje odgovarajućih stolica za blagovaonski stol oduzima puno vremena. Praktično rješenje u ovom slučaju su gotove blagovaonske garniture. S njima možete biti sigurni da će stol i stolice stopostotno odgovarati.

Blagovaonski set Alec praktičan i elegantan savršeno se uklapa u svaki interijes.
Blagovaonica Alec 2

1.2. Praktičan blagovaonski set

Blagovaonski setovi praktičan su izbor kako za mala tako i za velika kućanstva. Ako prostor dopušta, kupite obiteljski blagovaonski set s nešto većim stolom. Ako je obitelj četveročlana, kupite veći blagovaonski set za 6 osoba. Tijekom svakodnevnog objedovanja cijenit ćete dodatni prostor – vaza s cvijećem ili zdjela voća također mogu stati na vaš stol. A ako Vam gosti dođu na ručak ili večeru, imat ćete gdje ih smjestiti.

Alternativa klasičnim garniturama za sjedenje je blagovaonski set s klupom umjesto stolica. Povoljan blagovaonski set s kutnom klupom štedi prostor u kuhinji, ali i vaš novčanik. Pogodan je i za vrlo malu montažnu kuhinju.

Blagovonski set s kutnom klupom idealan za manje blagovaonice uštjedet će prostor u kuhinji
Kutni blagovaonski set

1.3. Varijacije prema vašem ukusu

Varijabilni blagovaonski setovi s mogućnošću uređenja blagovaonice sadrže, osim blagovaonskog stola i stolica, i ostale komade namještaja usklađene prema istom dizajnu.

Blagovaonski set Kent 2 sadrži komodu, vitrinu i blagovaonski stol
Blagovaonica Kent 2

Ukoliko želite svoju blagovaonicu opremiti u ujednačenom stilu, prošireni blagovaonske setovi će Vam olakšati posao. Prema vlastitom nahođenju, u prostoriju možete dodati odgovarajuću komodu, vitrinu, regal, policu ili ogledalo. Ako ne znate što bi bilo najprikladnije za blagovaonicu, posavjetujte se s arhitektom interijera koji će Vam predložiti i najprikladnije dodatke kako biste blagovaonicu učinili ugodnom.

1.4. Od kog materijala treba da je izrađen blagovaonski set i kako održavati

Kako pravilno održavati blagovaonske setove? Odlučujući je materijal od kojeg su izrađene. Ako ste za svakodnevno blagovanje odabrali blagovaonski stol u kombinaciji metala i stakla, očekujte da će na ploči biti vidljiva prljavština. Taj se problem može riješiti korištenjem lijepih stolnjaka usklađenih boja prilikom blagovanja.

Blagovaonski stol Anton je dizajnerski komad namještaja izrađen od stakla i lakiranog čelika. Dostupan je u crnoj boji i može smjestiti do 6 osoba.
Blagovaonski stol Angila

Kvalitetne blagovaonski setovi u kombinaciji iverica + metal ili iverica + tkanina manje su zahtjevne za održavanje. Samo obrišite površinu stola vlažnom krpom i u pravilnim razmacima usisajte presvlake usisavačem.

Blagovaonski set Elias sastoji se od stola i šest stolica. Stol se može razvući, a stolice imaju tapecirane naslone i sjedišta.
Blagovaonski set Elias

Blagovaonski setovi od punog drva čvrste su i ekološki prihvatljive. Međutim, postoji opasnost da se izgrebu ili zamrljaju prolivenim pićem ili otiscima šalica. Odgovarajući podmetač i stolnjak pomoći će Vam da zaštitite drveni blagovaonski set od preranog uništenja.

Blagovaonski set Natalia se sastoji od blagovaonskih stolica, vitrine i komode
Blagovaonica Natalia 1

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Kuhinje  – Razni modeli kuhinja najviše kvalitete samo kod nas
  • Kuhinjski ormarići  – Sastavite kuhinju po svojim potrebama
  • Blagovaonski setovi. Upotpunite vašu blagovaonicu prekrasnim blagovaonskim setom
  • Komoda.Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Blagovaonske stolice. Blagovaonske, barske, dječje ali isto tako i uredske ili stolice za dnevnu sobu imamo u ponudi u modernom i klasičnom duhu kako bi se savršeno uklopile uz Vaš ambijent.
  • Blagovaonski stolovi   .Da li preferirate metalne ili drvene stolove , ili pak moderne stolove u kombinaciji sa staklom, kod nas ćete sigurno pronaći taj pravi komad za Vas.
  • Tepih  – Daje toplinu svakoj prostoriji

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 😊

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like