Home Inspiracije za spavaću sobu KREVETI S PROSTOROM ZA ODLAGANJE – 4 VRSTA OTVARANJA PROSTORA ZA ODLAGANJE

KREVETI S PROSTOROM ZA ODLAGANJE – 4 VRSTA OTVARANJA PROSTORA ZA ODLAGANJE

by blog.zondo.hr

Ako razmišljate o kupnji novog kreveta, sigurno ste već otkrili da su mogućnosti beskrajne. Ako imate mali stan i borite se s nedostatkom prostora, vjerojatno ćete se odlučiti za krevet s prostorom za odlaganje. To je jednostavan i elegantan način da uštedite prostor u stanu.

No postoji nekoliko vrsta skladišnih prostora koje ćemo Vam predstaviti kako biste lakše odlučili. Prostor ispod kreveta možete koristiti ne samo za deke i jastuke, već i kao prostor za odlaganje npr. sezonskih stvari.

Sadržaj:

1.1. 1 tip – otvaranje s prednje strane – samostalne podnice

1.2. 2. tip – otvaranje s prednje strane – podnica u cjelini

1.3. 3. tip – otvaranje s prednje strane – s postavljanjem glave i nogu

1.4. 4.tip – otvaranje sa strane

1.5. Ventilacija skladišnog prostora

1.1. 1 tip – otvaranje s prednje strane – samostalne podnice i prostor za odlaganje

Bračni kreveti sa spremištem mogu imati odvojene podnice i otvarati se sprijeda. Ovaj način otvaranja je vrlo jednostavan. Samo povucite podnicu s madracem prema gore i otvorit će se prostor za pohranu. Drveni kreveti s prostorom za odlaganje, koji su vrhunske kvalitete, često imaju zasebne podnice.

Prednost je što je prostor za odlaganje odvojen, pa svatko svoje stvari može spremiti ispod svoje polovice kreveta. Zatim možete otvoriti samo dio iz kojeg želite odabrati stvari. Svaka žena svakako treba veliko mjesto za pohranu torbica ili sezonske odjeće.

Elegantan bračni krevet s visokim uzglavljem ispunjenim pjenom debljine 3 cm. Uzglavlje je visoko 116 cm. Podnica sadrži 15 letvica i smještena je u okvir od smreke. Podnica se može podesiti u području glave. Krevet stoji na metalnim nogama visine 8,5 cm i ima prostor za odlaganje
Bračni krevet Albatros 200 x 180 cm

Naravno, morate uzeti u obzir da Vam je potrebno dovoljno prostora ispred ili pored kreveta. To posebno vrijedi ako ispod kreveta spremate veće stvari. Budući da je prostor za odlaganje jednostrukog kreveta veličine kreveta, prevelike stvari neće stati ispod kreveta.

Ako planirate često otvarati skladišni prostor, bolje je koristiti madrac od pjene. Čestim korištenjem možete oštetiti madrace s oprugama.

Prednosti

  • odvojeni skladišni prostor
  • mogućnost otvaranja samo jednog dijela
  • svatko može spremiti stvari ispod svog dijela kreveta

Nedostaci

  • potrebno je dovoljno prostora ispred i iznad kreveta

1.2. 2 tip – otvaranje s prednje strane – podnica i prostor za odlaganje u cjelini

Ova vrsta pohrane vrlo je slična prvoj. Bračni krevet s prostorom za odlaganje i podnicom u cjelini otvara se na isti način – samo povucite podnicu s madracem.

Prostor za pohranu može se podijeliti s jednom ili više pregrada kako bi stvari bile uredno pohranjene. Prilikom vađenja ili odlaganja stvari morate otvoriti cijeli bračni krevet, a ne možete otvoriti samo dio koji vam je potreban.

Linija namještaja Peldon oživjet će vaš interijer. Debljina ploče korpusa je 22 mm. Debljina prednje ploče je 16 mm. Debljina gornje ploče je 22 mm. Ima prostor za odlaganje
Bračni krevet Peldon 200 x 140 cm

I ovdje morate voditi računa da Vam je potrebno dovoljno prostora ispred kreveta. S druge strane, uvijek ćete imati pregled što ste pohranili ispod kreveta i koliko još imate mjesta u spremištu.

Prednosti

  • ako nije podijeljen pregradama, mogućnost spremanja većih stvari
  • u slučaju podjele na više pregrada – bolji pregled stvari

Nedostaci

  • potrebno je dovoljno prostora ispred i iznad kreveta
  • uvijek morate otvoriti cijeli bračni krevet

1.3. 3.tip – otvaranje s prednje strane – s postavljanjem glave i nogu

Ovakav tip otvaranja mogu imati jednostruki kreveti s prostorom za odlaganje, kao i bračni kreveti. Otvaranje s prednje strane i mogućnost postavljanja glave i nogu uglavnom imaju tapecirani kreveti s prostorom za odlaganje. Što se tiče bračnih kreveta, oni imaju odvojene podnice i otvaraju se na isti način kao i nepodesivi kreveti.

Bračni krevet Alica 200 x 180 za udoban i miran san s prostorom za odlaganje i 7zonskim madracem
Bračni krevet Alica 200 x 180 cm

U odnosu na krevete bez mogućnosti pozicioniranja razlika je u tome što je madrac odnosno okvir podijeljen na dva dijela. Jedan dio služi za postavljanje nogu, a drugi za postavljanje glave. Ako želite imati više noge, podignite madrac, a kutove poduprite “nogicama”. Ako želite imati više uzglavlje, samo povucite madrac prema gore dok ne “škljocne”. Podesivi krevet s prostorom za pohranu prikladan je za sve koji vole čitati ili gledati TV u krevetu.

Krevet bez mogućnosti poziciniranje, madrac je podeljen na dva dijela.Jedan dio služi za postavljanje nogu a drugi za postavljanje glave. ima prostor za odlaganje
Jednostruki krevet Darcy 80 cm

Skladišni prostor ispod ovakvih kreveta je zapravo isti kao kod 1. tipa – otvaranje s prednje strane – odvojene podnice i njima se također postupa na isti način.

Obavezno kupite madrac od pjene s podesivim uzglavljem i nogama. Oštetili biste madrac s oprugama njegovim postavljanjem.

Prednosti

  • odvojeni skladišni prostor
  • mogućnost otvaranja samo jednog dijela
  • svatko može spremiti stvari ispod svog dijela kreveta
  • dostupni i bračni i jednostruki kreveti
  • mogućnost postavljanja visine glave i stopala za veću udobnost

Nedostaci

  • potrebno je dovoljno prostora ispred i iznad kreveta

1.4. 4.tip – otvaranje sa strane, prostor za odlaganje sa strane

Tip bočnog otvaranja pojavljuje se kod bračnih i jednostrukih kreveta s prostorom za pohranu. Otvaranje je vrlo jednostavno – samo uhvatite okvir kreveta ili madrac sa strane i povucite ga prema gore.

Možete otvoriti samo polovicu koja Vam je potrebna, tako da nije potrebno otvarati “cijeli krevet”. Prostor za odlaganje obično je odvojen pregradom, tako da svatko može staviti stvari ispod svoje polovice kreveta.

Luksuzan bračni krevet ima okvir koji je ispunjen pjenom. Korpus je izrađen od čvrste ploče od iverice, a prednji dio dopunjuju 8 cm visoke metalne noge. Isporučuje se s madracima. i ima prostor za odlaganje
Bračni krevet Emil 200 x 160 cm

Nedostatkom ovakvog tipa otvaranje se može smatrati činjenica da Vam je potreban pristup objema stranama kreveta i dovoljno prostora oko njega za otvaranje pretinca i manipuliranje stvarima.

Dječji kreveti s prostorom za odlaganje mogu se otvoriti i sa strane. Ovakvi kreveti su prikladni kada imate malo prostora u stanu i trebate prostor za odlaganje igračaka.

Prednosti

  • odvojeni skladišni prostor
  • svaki dio se zasebno otvara
  • dostupni i bračni i jednostruki kreveti

Nedostaci

  • potrebno je dovoljno prostora oko kreveta i s obje strane

1.5. Prostor za odlaganje mora imati ventilaciju

Preporučamo odabrati krevet s prostorom za odlaganje kod kojeg je prostor za odlaganje na neki način ventiliran. Inače će vaši popluni biti ustajali. Jednostavnija opcija su otvori za ventilaciju na dnu skladišnog prostora. Bolja opcija je da prostor za odlaganje bude nešto manji od okvira kreveta, kako bi zrak cirkulirao sa svih strana prostora za odlaganje.

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Noćni ormarići. Noćni ormarić s policom ili ladicom pristaje uz svaki krevet ili kauč, pružajući prostor za pohranu vaših omiljenih dodataka.
  • Svjetiljka .Omogućuje stvaranje intimne atmosfere. Ako čitate knjigu prije spavanja ili gledate omiljenu seriju na TV-u, noćna lampa je vrlo korisna.
  • Komoda.Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Deke i prekrivači za krevet.
  • Ormari .Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Tepih. Daje toplinu vašem domu ili stanu
  • Krevet. Najbitniji komad namještaja u našem domu
  • Madrac. Bitan dio kreveta za ugodan san
  • Podnica. Da bi spavanje bilo kao u bajci treba dobro uskladiti podnicu u madrac

Sviđa Vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima  😊

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like