Home Inspiracija za dnevni boravak KAKO ZAŠITITI KAUČ ILI FOTELJU OD ULEGNUĆA

KAKO ZAŠITITI KAUČ ILI FOTELJU OD ULEGNUĆA

by blog.zondo.hr

Dajemo Vam nekoliko savjeta kako zaštiti kauč i fotelju od ulegnuća.

Sadržaj:

1.1.Idealna tvrdoća kauča

1.2. Kakvu ispunu treba da ima kauč ili fotelja

1.3. Kako zaštiti kauč od ulegnuća

1.1. Idealna tvrdoća kauča

Kauč Hermon je dostupna u desnoj orijentaciji. Garnitura je na razvlačenje s prostorom za odlaganje.
Kutna garnitura Hermon na razvlačenje s prostorom za odlaganje

Kauč ​​ili fotelja – nema smisla birati ih samo po dizajnu. Kod tapeciranog namještaja također je važno da je kvalitetno izrađen i udoban. Kvalitetu vjerojatno nećete prepoznati na prvi pogled, ali udobnost hoće kada je isprobate. Na to će utjecati ne samo dimenzije namještaja i kutovi sjedišta i naslona, ​​već i mekoća same presvlake. Iako je nemoguće reći je li bolje da je kauč tvrd ili mekan, jer svakome odgovara nešto drugo, ali općenito treba biti oprezan s premekanim sofama.

Previše meka podstava može onemogućiti pravilno držanje leđa tijekom dugotrajnog sjedenja jer ne pruža dovoljnu potporu. Kod takvog kauča također postoji opasnost da se brže ulegne i onda Vas pri sjedenju gura unutarnja struktura sjedišta. Tvrđe sjedište omogućit će Vam da na njemu provedete cijelu večer, a da vas leđa ne zabole. Isto vrijedi i za odabir garniture na razvlačenje jer uvijek je bolje spavati na tvrđem punjenju. Vjerojatnije je da će pjena veće težine dulje zadržati svoju izvornu tvrdoću.

Kauč Alfredo ima u jednom naslonu sakriven minibar. Može se razvući i ima 2 prostora za odlaganje.
Kutna garnitura Alfredo na razvlačenje i s prostorom za odlaganje

1.2. Kakvu ispunu treba da ima kvalitetan kauč ili fotelja

Testiranje tvrdoće kauča ili fotelje u trgovini prilično je nezgodna stvar. S kvalitetnim proizvodima vjerojatno će tvrdoća biti jednaka ili prilično slična i nakon dužeg vremena korištenja proizvoda. No, kod jeftinih proizvoda nemojte se previše oslanjati na mekoću jer se često koristi najjeftinija pjena koja nema postojanost oblika i dosta se brzo sliježe. Zbog toga kauč može biti puno tvrđi, jer je već testiran u trgovini i omekšat će kod kuće samo od česte uporabe.

Kada odaberete kauč u online trgovini, a nemate je priliku prethodno isprobati, djelomično se možete voditi prema vrsti pjene koja se koristi. Jeftini kauči najčešće se pune običnom poliuretanskom pjenom male težine, koja će se već nakon nekoliko mjeseci slegnuti i deformirati. Stoga je bolje potražiti kvalitetniju sjedeću garnituru s podstavom od hladne poliuretanske pjene, memory pjene ili lateksa.

Kauč sjedenje se sastoji od kauča i dvije fotelje. Kauč je na razvlačenje i s prostorom za odlaganje.
Garnitura za sjedenje Ardell na razvlačenje i s prostorom za odlaganje

1.3. Kako zašititi kauč od ulegnuća

Klasična poliuretanska pjena prilikom korištenja veoma brzo omekašava. Svojstva ispune pojedinih kauča se vremenom mijenjaju zbog nepravilno odabranog načina sjedenja. Redovito dugo sjedenje na jednom mjestu ili često pritiskanje koljena na kauč može rezultirati brzom pretjeranom sedacijom. Zato ne smijete sjediti ili ležati samo na jednom mjestu, već pokušajte ravnomjerno koristiti cijelu površinu kauča. Također je dobro spriječiti djecu da skaču po kauču.

Kakva iskustva imate s kupnjom kauča i promjenom tvrdoće? Napišite u komentar ispod članka.

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji mogu Vam mogu biti korisni.

  • Noćni ormarići.Noćni ormarić s policom ili ladicom pristaje uz svaki krevet ili kauč, pružajući prostor za pohranu vaših omiljenih dodataka.
  • Komoda. Svaki dodatan prostor za pohranu je plus.
  • Ormari. Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Svjetiljka. Omogućuje stvaranje intimne atmosfere. Ako čitate knjigu prije spavanja ili gledate omiljenu seriju na TV-u, noćna lampa je vrlo korisna.
  • Jastuci za vaš kauč. Funkcionalan i dizajnerski dodatak koji će Vas oduševiti na prvi pogled i stvaraju ugodnu atmosferu u svakoj sobi.
  • Tepih. Pruža osjećaj topline i ugodnsoti svakoj prostoriji.

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite sa svojim prijateljima 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like