Home Savjeti za izbor namještaja OPREMITI SVOJ MALI STAN UČINKOVITO I SA STILOM

OPREMITI SVOJ MALI STAN UČINKOVITO I SA STILOM

by blog.zondo.hr

Možda mislite da život u malom stanu ima mnogo nedostataka, ograničenja, a ako ste vlasnik takvog stana, u njega idete samo spavati. Opremanje velikog, prostranog stana jednostavno je sa stajališta funkcionalnosti. Ali mali stan je pravi izazov. Naravno, raspored ovisi i o vašem životnom stilu.

Garsonijera ili jednosobni stan ponekad zadaju dizajnerima i arhitektima puno posla. Ali to je izvrsna prilika da date prostora svojoj kreativnosti i stvorite vlastito malo kraljevstvo.

Sadržaj:

1.1. Iskoristite mali prostor učinkovito

1.2. Što učiniti da vaš mali stan izgleda veće?

1.1. Iskoristite mali prostor učinkovito

Veliki blagovaonski stol ili ostava bit će Vam praktički nepotrebne stvari u stanu, a možete se zadovoljiti kuhinjskim pultom koji štedi prostor ili malim blagovaonskim stolom.

Blagovaonski stol Elston 7A namijenjen je za dvije osobe. Stol je fiksiran na zid, lako se sklopi i zauzima minimalno prostora.

Blagovaonski stol Expert 7 B nakon razvlačenja ima širinu 70 cm i prikladan je za dvije osobe. Nakon sklapanja zauzima samo 18 cm.
Blagovaonski stol Elston

Birajte multifunkcionalni namještaj. Stolić za kavu, tabure i krevet ili kauč s prostorom za odlaganje bit će obavezni. Teolla tabure ima prostor za odlaganje i neutralne boje koje možete lako uskladiti s drugim namještajem.

Teolla tabure ima prostor za odlaganje i neutralne boje koje možete lako uskladiti s drugim namještajem.
Tabure Teolla 

Stolić za kavu Bilsby savršen je za mali stan. Ima policu za odlaganje časopisa ili knjiga, a možete ga sklopiti prema vašim željama ili prostornim mogućnostima.

Stolić za kavu Bilsby savršen je za mali stan. Ima policu za odlaganje časopisa ili knjiga, a možete ga sklopiti prema vašim željama ili prostornim mogućnostima.
Stolić za kavu- Bilsby Typ 97

Opcija je i kauč na razvlačenje koji Vam pruža ugodno sjedenje pred TV-om tijekom dana, a pretvara se u udoban krevet noću. Ušteđeni prostor možete namijeniti komodi ili ugradbenom ormaru.

1.2. Što učiniti da vaš mali stan izgleda veće?

Birajte svijetle boje ne samo na zidu već i na namještaju. Neutralne i svijetle boje vizualno povećavaju prostor, a kako ne bi bilo dosadno, počastite se šarenim dodacima, ili zanimljivom slikom na zidu. A kad smo već kod zidova, strateški postavljena ogledala učinit će čuda za vaš mini-stan. Na primjer, idealno je ogledalo Antalia koje možete lako pomicati.

Moderno i neobično stojeće ogledalo Antalia može se uklopiti u svaku spavaću sobu ili hodnik. Luksuzno masivno drvo u boji hrasta možete uskladiti s bilo kojom vrstom namještaja. Ovalno je, bez oštrih kutova i rubova. Dovoljno veliko da se vidite u njemu od glave do pete
Stojeće ogledalo Antalia 

Svakako ne smije nedostajati ni ugradbenom ormaru koji je idealan za mali stan. Prilikom postavljanja sljedećeg ogledala svakako ćete morati voditi računa o svjetlosnim uvjetima i položaju rasvjete i prozora. Sigurno ne želite da se romantična svjetlost mjeseca ili lampe odbija od zrcala direktno u vaše oči. Ogledalo nije prikladno postaviti nasuprot ulaznih vrata ili u spavaćoj sobi.

Opremanje stana možete povjeriti rukama arhitekta ili ga barem konzultirati. Iskusni arhitekt može otkriti nove mogućnosti korištenja prostora. Također Vas može inspirirati drevna japanska umjetnost feng shui. Svoj stan možete urediti prema osnovnim načelima feng shuija sami ili pozvati u pomoć stručnjaka.

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Jastuci za vaš kauč. Funkcionalan i dizajnerski dodatak koji će Vas oduševiti na prvi pogled i stvoriti ugodnu atmosferu u svakoj sobi.
  • Svjetiljka. Omogućuje stvaranje intimne atmosfere. Ako čitate knjigu prije spavanja ili gledate omiljenu seriju na TV-u, noćna lampa je vrlo korisna.
  • Komoda. Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Deke i prekrivači za vaš kauč.
  • Ormari. Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Komoda. Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Stolić za kavu. Bez stolića za kavu ne možemo niti zamisliti dnevni boravak.
  • TV stolić. Za ugodno gledanje televizije sa vašeg sofa odaberite savršen TV stolić.
  • Polica. Praktičan i moderan pomoćnik za čuvanje vaših stvari
  • Dnevni boravak . Inspirirajte se na jednom mjestu kako opremiti svoj dnevni boravak.

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite sa svojim prijateljima 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like