Home Ideje za vrtDekoracije i dodatci za dom :) NAJVEĆE GREŠKE U DIZAJNU INTERIJERA: IZBJEGAVAJTE OVO!

NAJVEĆE GREŠKE U DIZAJNU INTERIJERA: IZBJEGAVAJTE OVO!

by blog.zondo.hr

Namještaj i dizajn interijera veliki su izazov za mnoge ljude koji im izaziva stres. Za druge je to ipak prostor u kojem mogu u potpunosti izraziti svoju kreativnost, ukus, osjećaj za detalje i razigranost.

Bilo kako bilo, evo nekoliko univerzalnih savjeta – nešto što biste trebali izbjegavati prilikom projektiranja  interijera.

„Neka bude zaista šareno!“

Previše blistavo i jarke boje i uzorci na zidovima brzo će Vam dosaditi. Osim toga, ako je svaka soba u stanu obojena drugom bojom, izgleda kaotično i optički smanjuje prostor stana. Odaberite neutralne i jednostavne boje, poput bijele, bež, smeđe, sive ili pastelne nijanse. Ove boje neće biti nametljive, bezvremensku su i uz njih možete kombinirati namještaj ili dodatke bilo koje boje.

„Tapetirani svi zidovi…!“

Ostajemo još kod zidova. Tapete prijavljuju svoj veliki povratak i trenutno su vrlo moderne i popularne. Ali pazite – nisu svi zidovi u prostoriji tapetirani kao prije. Odaberite samo jedan zid ili samo njegov dio.

Tapeta bi trebala djelovati samo kao ukras i razigran dodatak koji će uljepšati prostor.

„U svakoj sobi druga vrsta poda!“

Prilikom opremanja novog doma često smo toliko očarani i rastreseni da želimo da se u njemu sve odrazi. Međutim, to se s podovima ne isplati. Posebno za manje stanove poželjno je odabrati samo jednu vrstu poda koja će optički ujednačiti i povećati prostor. Također, unaprijed razjasniste što će Vam najbolje odgovarati – tepih, pločice, plutajuću podovi, drveni parketi ili nešto drugo.

„Umjetne biljke će uvijek biti lijepe!“

Ne, neće. Nemojte ih koristiti kao ukras ni u zatvorenom ni na otvorenom. Osim što ne izgledaju baš živahno, oni su samo jeftin komad za taloženje prašine. A također, izgubit ćete sve prednosti koje nude žive biljke i cvijeće. Ako ste zabrinuti da se možda nećete moći brinuti o njima, odaberite vrste koje ne zahtijevaju posebnu njegu.

„S ovim ništa nećemo pokvariti!“

Ogromna slika koja prikazuje oblake, šumu ili zalazak sunca? Možda ne poznajemo veće klišeje.  Prilikom opremanja interijera slijedite svoj ukus, dopustite da se  u njemu osjeti Vaša osobnost, Vaša posebnost. To se ne odnosi samo na odabir slika, već i na boje, tekstil, materijale, namještaj, dodatke, kuhinjske elemente i sve ostalo. Konkretno, nemojte se uvijek pitati: „Što će reći susjed…?“

Također pročitajte: Osnovni feng shui principi koje možete isprobati već danas!

Sviđa li Vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 😊

Komentáre

komentárov

You may also like