Home Ideje za vrtDekoracije i dodatci za dom :) BOŽIĆ NAM KUCA NA VRATIMA: OVO SU OVOGODIŠNJI HITOVI UKRAŠAVANJA

BOŽIĆ NAM KUCA NA VRATIMA: OVO SU OVOGODIŠNJI HITOVI UKRAŠAVANJA

by blog.zondo.hr

Bliži nam se Božić i božićni blagdani. U ovo vrijeme sve više se susrećemo sa adventskim ukrasima: adventske svijeće, vijenci, ukrasi za prozore i vrata. Znate li koji su ovogodišnji trendovi božićnih ukrasa? U ovom članku nudimo vam nekoliko ideja vezanih za dekoraciju kojima možete pretvoriti svoj dom u čarobno mjesto.

Sadržaj:

1.1. U duhu tradicije

1.2. Ručno izrađeni ukrasi

1.3. Iz bajke u bajku

1.4. Boje božića

1.5. Dom ispunjen toplinom

1.6. Vrijeme je za promjene

1.1. U duhu tradicije

Sjetite se svojeg djetinjstva. Blagdani provedeni s roditeljima i bakama i djedovima sigurno su bili posebni. Vjerojatno se slažete s nama da se ta vremena ne mogu usporediti s današnjom užurbanom erom u kojoj lovimo najveće, najupečatljivije i najskuplje božične poklone. Nekada su božićni blagdani imali kršćanski duh. Ljudski odnosi, ljubav i prijateljstvo bili su na prvom mjestu. Sam blagdan dekoracije bili su skromniji. Većina ih je izrađivala s velikom ljubavlju vlastitim rukama.

Ovogodišnji Božić nas vraća u prošlost, ravno starim tradicijama. Zamijenite umjetne ukrase staklenim kuglicama, anđelima i mirisnim ukrasima od medenjaka. Lijepi i mirisni božićni ukrasi odaju osjećaj sreće. Nemojte eksperimentirati. Zaboravite na bijelo božićno drvce ili druge “ekstremne” rješenja. Kladite se na klasično: živi bor ispunjava vaš dom ugodnim mirisom.

Popnite se na tavane svojih baka i djeda i dobro pogledajte okolo. Sigurno ćete tamo pronaći retro božićne ukrase s kojima ćete ove godine svoje božićno drvce učiniti trendi.

Božič kuca na vratima, pripremite skormne poklone za vaše najmilije.

1.2. Ručno izrađeni ukrasi

Vlastiti, ručno izrađeni božićni ukrasi nisu samo originalni, već donose i radost. S jedne strane, sam proces izrade donosi radost jer uključuje članove obitelji i prijatelje. Vrijeme provedeno na taj način je izuzetno, a atmosferu ispunjena ljubavlju. S druge strane, postavljanje gotovih ukrasa na drvo, vrata ili prozor također donosi veliko zadovoljstvo.

Naravno, i ove godine su pretežno prisutna borovina i grančice. Baš kao i češeri i suho voće. Ovi ukrasi su jednostavni, lijepi i mirisni. Korištenjem ovih ukrasa vraćamo se tradiciji.

Za Božič vlastiti, ručno izrađeni božićni ukrasi nisu samo originalni, već donose i radost

1.3. Iz bajke u bajku

Posljednjih godina postalo je uobičajeno da neki dekorativni element dobije glavnu ulogu svakog Božića. U Frankfurtu se svake godine organizira izložba božićnih ukrasa. Izložba prije nekoliko godina pokazala je kako se bajkoviti likovi predivno mogu povezati s Božićem. Vile, jednorog, sobovi i patuljci. Za božićne ukrase možete koristiti bilo kojeg bajkovitog lika. Ti će ukrasi obradovati ne samo djecu, već i odrasle.

Posljednjih godina postalo je uobičajeno da neki dekorativni element dobije glavnu ulogu za Božič.

1.4. Boje božića

Boja ovogodišnjeg Božića je ljubičasta. Međutim, budući da taj ton može izgledati hladan i strog, možemo ga ublažiti pastelnim bojama poput stare ružičaste, roze, narančaste, pa čak i crvene u kombinaciji s smaragdno zelenom. Naravno, ni zlato ni srebro ne smiju nedostajati, jer oni pružaju sjaj božićnim blagdanima. Klasične kombinacije poput crvene i zlatne ili plave i srebrne više nisu u modi.

Ove godine za Božić prevladat će ljubičasta boja.

1.5. Dom ispunjen toplinom

Za blagdanske ukrase ne morate koristiti samo klasične ukrase. Toplu atmosferu možete lako stvoriti i drugim dodacima. Dekorativne krzna, deke i jastuci su idealni za to. Ukrasite svoju omiljenu fotelju, kauč i izgled sobe će se odmah promijeniti.

Ukrasite za Božić svoju omiljenu fotelju, kauč i izgled sobe će se odmah promijeniti.

1.6 Vrijeme je za promjene

Božić u nama budi želju za novim. Ideje o promjenama koje nam se cijele godine motaju po glavi, a koje pokušavamo odgoditi, odjednom izgledaju kao dobre ideje. Radujemo se dočeku nove godine u novom okruženju, dopuštamo si nešto što smo cijele godine željeli i to nas ispunjava srećom. Međutim, budite oprezni pri kupovini. Postavite ograničenje koliko možete potrošiti na nove stvari, jer je to jedini način da svoju potrošnju držite pod kontrolom.

Božić u nama budi želju za novim. Zamijenite svoju staru fotelju novom
Fotelja za ljuljanje Gerelon (bijela + uzorak patchwork)

Blagdanski ukrasi trebaju unijeti radost i sreću u naš život. Zato nije uvijek ispravno slijediti modu trenutne sezone. Vi odlučite koji ukrasi vam odgovaraju, što lijepo izgleda u vašem domu. Božić je vrijeme mira, radosti i ljubavi. Ne dopustite da vam brige oko ukrasa pokvare ovaj predivan period. Nemojte se brinuti što vaši ukrasi odstupaju od trenutnih trendova. Neka vaše srce odluči. Sretan Božić!

Jeste li uživali u našem članku? Podijelite ga s prijateljima 😊

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like