Home Ideje za vrtDekoracije i dodatci za dom :) JESENSKE DEKORACIJE ZA DNEVNI BORAVAK I PREDSOBLJE

JESENSKE DEKORACIJE ZA DNEVNI BORAVAK I PREDSOBLJE

by blog.zondo.hr

Čak iako mnogi od nas tuguju za ljetom i rado se prisjećaju toplog i sunčanog vremena, ne treba očajavati. Jesen je malo hladnije doba, ali i najšarenije.

Ako svoj dom ukrasite šarenim jesenskim dekoracijama, sigurno će vam se popraviti raspoloženje i odjećat ćete se ugodnije.

Boje jeseni

Izbor je peilično jednostavan. Dovoljno je pogledati kroz prozor ili se zaputiti u prirodu i pogledati oko sebe. Tipične jesenske boje su narančasta, žuta, zelena, smeđa, bež, kaki, ljubičasta i slično. Nećete pogriješiti niti sa zemljanim bojama.

Na jesen biste trebali izabrati kombinacije boja, i to najmanje kombinaciju dvije boje. Najupečatljivija je narančasta boja koja djeluje toplo i dominirat če dnevnim boravkom ili predsobljem.

Jesenska dekoracija za predsoblje

Dekoracije dominiraju većinom u dnevnom boravku jer je to zajednička prostorija u kojoj provodimo vrijeme s obitelji, rodbinom i prijateljima, stoga se u tom prostoru želimo osjećati ugodno. Ali to vrijedi i za ulazak u kuću. Stoga uskladite i ukrasite svoje predsoblje, ali i ulazna vrata.

Na ulazna vrata možete objesiti originalni jesenski vijenac koji sami možete izraditi od lišća, granja, kestenja, trave i mini tikvica. Ako nemate vremena za izradu, u trgovinama ćete sigurno naći gomilu prekrasnih i šarenih vijenaca koji će razveseliti vaše goste, ali i prolaznike. Čak i ako živite u zgradi, vaša šarena vrata će razbiti sivilo hodnika i razveseliti neke od susjeda.

Pred ulaz u kuću ili na stolić u predsoblju možete staviti izrezbarene ili obojene tikvice koje će nagovijestiti bliženje Noći vještica. Tikvice možete dopuniti jabukama, kruškama, češnjakom ili lukom. U predsoblje će se lijepo uklopiti i vaze s grančicama, običnim vrijesom, šipkom ili jesenskim lišćem. Neka vaza bude u jesenskim bojama.

Jesen u dnevnom boravku

Kao što smo već spomenuli, dnevni boravak je mjesto kojem se posvećuje puno pažnje što se tiče dekoracija. Nema veze kakve je boje vaš kauč jer svaki se može obući u boje jeseni. Dovoljno je nabaviti ukrasne jastuke narančaste, smeđe ili neke neutralne boje. Možete upotrijebiti i deke i pokrivače koji će vas ugrijati, a istovremeno će biti prekrasna dekoracija koja će oživjeti vaš dnevni boravak.

Stolić za kavu je savršeno mjesto za postavljanje dekoracija, jer je uz kauč najdominantniji komad namještaja u dnevnom boravku. Inspiraciju iz predsoblja možemo iskoristiti i u dnevnom boravku. Na stolić ili prozorsku dasku stavite vazu s jesenskom kiticom od lišća i različitih plodova.

Na prozorsku dasku, stolić ili komodu možete staviti posudu ili košaricu s voćem poput krušaka, jabuka ili grožđa, te ju dopuniti kestenjem, grančicama, češerima ili orasima. Zdjelica ili košarica mogu biti ukrašene lišćem ili grančicama.

Možete iskoristiti prazne staklene boce koje su bespotrebno sakupljale prašinu u podrumu ili ostavi. Ako ih napunite češerima, grančicama, lišćem ili drugim jesenskim plodovima, možda se začudite kako dobro izgledaju. Možete ih koristiti i kao zamjenski svijećnjak. Dovoljno je uzeti veliku zdjelu ili poslužavnik, postaviti na njega boce sa svijećama i ukrasiti okolo malim tikvicama, šišarkama ili grančicama. Zahvaljujući svijećama će vaš dnevni boravak izgledati udobno, a svatko tko vam dođe u goste, odlazit će s osmjehom na licu, čak iako vani pada kiša.

Ukrašavate li i vi svoj dom jesenskim dekoracijama? Koje su vaše omiljene boje?

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like