Home Ideje za vrtDekoracije i dodatci za dom :) 6 SAVJETA KAKO KREATIVNO UKRASITI BOŽIĆNI STOL I UŠTEDITI!

6 SAVJETA KAKO KREATIVNO UKRASITI BOŽIĆNI STOL I UŠTEDITI!

by blog.zondo.hr

Bogato postavljen stol na Badnjak pun ukusne hrane sastavni je dio Božića. Obilje hrane i pića u kojima uživamo ove večeri potrebno je nadopuniti svečanim ukrasima. Donosimo Vam 6 jednostavnih savjeta kako ugoditi svojoj obitelji s lijepo prekrivenim stolom, koristeći ukrase koji Vas u isto vrijeme financijski ne uništavaju, pa će Vam ostati više novca za darove. 😊

Čaše postavite naopačke

Dat ćemo Vam savjet za brz i učinkovit trik kako ukrasiti stol na Badnjak i ujedno nabaviti elegantan svijećnjak.

Bit će Vam potrebne lijepe vinske čaše, božićna dekoracija koja će dobro izgledati pod staklom (male kuglice drveća, kotačići suhog voća, imela i slično) i svijeće. Okrenite vinske čaše naopačke, ispod njih slažite ukrase  i na njih stavite svijeću. Čaše možete ukrasiti vrpcom u boji ili prirodnom špagom. Radi dodatne sigurnosti, stavite čaše na stol za blagovanje tako da postoji mala vjerojatnost da će ih netko slučajno ometati i ispustiti zapaljenu svijeću.

Božićno drvce na tanjuru

Božićne salvete također bi mogle biti malo originalnije, što kažete?

Ne morate kupovati nove, s kompliciranim uzorcima, samo su Vam potrebne jednostavne jednobojne koje možete jednostavno presaviti u oblik stabla. Na kraju možete dodati zvjezdicu zvjezdastog anisa.

Slijedite upute:

Netradicionalne svijeće

Volite li plutajuće svijeće od oraha? Isprobajte njihovu voćnu alternativu koju ćete pripremiti za 5 minuta! Sve što trebate su naranče ili mandarine, ulje (poput maslinovog) i lijepa zdjela s vodom.

Izrada je jednostavna: naranču ili mandarinu vodoravno prerežite na dvije polovice i izvadite meso. Neće Vam trebati fitilj jer ga gornja polovica naranče ili mandarine već sadrži! U izdubljenu polovicu ulijte ulje i upaljačem upalite fitilj koji ste također napunili uljem (ostavite 30 sekundi). Za intenzivnu božićnu aromu možete dodati eterično ulje cimeta ili nekoliko mirisnih klinčića. Koru od citrusa stavite u zdjelu vode. Također možete koristiti više zdjela različitih boja. Fantastično se ističu na velikom blagovaonskom stolu.

Ovdje možete vidjeti kako izraditi lijepu svijeću od narančine kore:

Krhke snježne pahuljice

Papirnate pahuljice ne pripadaju samo prozoru. Na primjer, možete ukrasiti grančicu bora, koju ćete staviti u vazu na stol za Badnjak.

Sve što je potrebno je uredski papir, škare, glačalo za izravnanje i tanka nit za vješanje.

Pogledajte video i naučite kako napraviti različite uzorke:

Svijeće u izlogu

Klasični aranžmani sa svijećama koje će gorjeti cijelu večer ne smiju nedostajati na blagdanskom stolu. Što ako se ove godine prepustite još zanimljivijim svijećnjacima?

Svijeću možete postaviti u veliku posudu ili staklenu vazu i dodati, na primjer, orahe, mandarine, male jabuke, kestenje, lišće božikovine, grančice ružmarina, šipke, medenjake, cijeli cimet i zvjezdice. Koristite li svijeću od pravog pčelinjeg voska, uljepšat će  Vam miris u sobi.

Pogledajte upute na videu:

Reciklirano božićno drvce

Talože li Vam se letci iz hipermarketa kod kuće? Imate stare novine i časopise i ne znate što s njima? Napravite božićno drvce od njih!

Na osnovu ovih uputa, možete napraviti doista netradicionalnu dekoraciju za svoj veliki blagdanski stol i osjećat ćete se dobro što ste reciklirali i spasili drvo izradom  vlastitog drvca.

Kako izraditi lijepo stablo:

Jesmo li Vas inspirirali? Kako ćete ove godine ukrasiti svoj božićni stol? Pišite nam u komentarima.

Sviđa li Vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 😊

Komentáre

komentárov

You may also like