Home Različiti stilovi i dizajn KAKO UPAKIRATI POKLON BON ZA BOŽIĆ?

KAKO UPAKIRATI POKLON BON ZA BOŽIĆ?

by blog.zondo.hr

Pokloniti novac ili poklon bon za kupovinu ili neku aktivnost nije nikakva sramota. U nebrojeno slučajeva to je bolji izbor od darovanja nečega što će samo sakupljati prašinu ili završiti u košu za smeće. S darivanjem poklon bona za neku aktivnost radije pripazite i uzmite u obzir interese osobe kojoj ga poklanjate. Htjeli biste da poklon bon izgleda božićno? Umotajte ga u lijepi ukrasni papir, samo pripazite da bude uočljiv. Ako osoba ne primjeti da se u omotu skriva poklon bon, moguće je da će isti završiti u košu za smeće.

Balon na napuhavanje

Kupite bilo kakav balon na napuhavanje, umetnite u njega poklon bon i napušite ga. Zatim ga privežite ukrasnom mašnicom i dodajte ceduljicu s porukom: “Probuši me.” Ako se želite zabaviti, možete pripremiti nekoliko balona s istom porukom, ali samo u jedan od njih stavite poklon bon.

Papirnata omotnica

Poklon bon možete sakriti u klasičnu papirnatu omotnicu, ali ju radije lijepo ukrasite. Dovoljno ju je obojati, ukrasiti naljepnicama ili omotati lijepom mašnicom. Omotnicu ne morate niti kupovati, već ju možete izraditi kod kuće od običnog ili tvrđeg papira, ili ako ste vješti, možete ju posložiti u origami stilu. U tom slučaju ne morate zadržati niti klasičan pravokutan oblik, već možete složiti omotnicu u obliku nekakve životinjice ili srca u koju ćete umetnuti poklon bon. Omotnicu možete staviti pod božićno drvce ili objesiti.

Staklenke

U staklenku je dovoljno usipati omiljene slastice ili ukrasne kamenčiće i između njih umetnuti poklon bon. Staklenku zatim zatvorite, omotajte mašnicom i eventualno napišite posvetu. Staklenku možete omotati špagom (s unutarnje ili vanjske strane), eventualno unutrašnjost možete ukrasiti šljokicama.

Omotnica od filca

Ako ste imalo vješti u šivanju možete sašiti omotnicu od filca. Kupite filc u trgovini tkaninama, nacrtajte na njega šablonu, izrežite oblik, u jednom dijelu odstranite gornji dio, zatim oba dijela zašijte. U napravljen otvor umetnite poklon bon. Gotovu omotnicu možete ukrasiti gumbima ili vrpcama. Sličnu omotnicu možete napraviti od bilo koje tkanine, naprimjer od starih traperica. Ako se materijal ne može prošiti, unaprijed pripremite otvore pomoću čavala i čekića. Omot za poklon bon možete i isplesti.

Papirnata tuba

I papirnata tuba od kuhinjskih ubrusa može poslužiti kao kutijica za poklon bon. Samo ukrašavanje ostavljamo vama. Tubu možete omotati ukrasnim papirom i krajeve privezati mašnicom, ili ju obojiti nekom bojom i nacrtati različite motive, nalijepiti naljepnice ili napraviti zanimljive likove s brkovima, naočalama ili kapicom.

Papirnata kutijica

Možete izraditi papirnatu kutijicu u obliku mačke, pingvina ili jelena. Dovoljno ju je obojiti u željenu boju, zalijepiti nogice i oči, eventualno uši ili rogove. Kutijicu možete i drugačije ukrasiti, uzmite šljokice i omotajte ju mašnicom. Kako šljokice ne bi otpadale preklakirajte kutiju bezbojnim lakom ili upotrijebite sprej. Slično možete napraviti i od limene kutije s bombonima.

Jeste li već nekome poklonili poklon bon? Napišite nam u komentar kako ste ga upakirali.

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like