Home Ideje za vrtDekoracije i dodatci za dom :) MEDENE KUĆICE U SVIJETU I KOD KUĆE – INSPIRACIJA I RADOST

MEDENE KUĆICE U SVIJETU I KOD KUĆE – INSPIRACIJA I RADOST

by blog.zondo.hr

Mirisni medenjaci pripadaju Božiću. Međutim, iskusnim pekarima nije dovoljan običan medenjak s orasima i grožđicama ili običan paprenjak, te uvijek žele nešto više.

Ispeći medenu kućicu je pravi izazov. To je ispit za naše živce i arhitektonske vještine. Tko se odluči ispeći medenu kućicu kod kuće, mora računati na nered u kuhinji. Za nagradu će dobiti jedisntveno )i jestivo= umjetničko djelo…

Želite li i vi provjeriti svoje kulinarske vještine? Trebate upute za početnike? Pogledajte sljedeći video:

Što ne može savladati jedan čovjek, može tim profesionalnih kuhara i dragovoljaca. Primjer je medeno selo u Sheratonu u američkom Seattleu gdje se ta tradicija njeguje već 30 godina. Malo medeno selo usrećuje i mlade i stare od studenog do siječnja a zarađen novac ide u dobre svrhe (istraživanje dijabetesa). Pogledajte kako to izgleda:

Krećete li na posao? Vaše dijete će vam sigurno rado pomoći da vaša medena kućica bude kreativna i lijepa. A uz predbožićno pečenje možete pustiti naprimjer ovu bajku:

Medene kućice su proširile svoju popularnost iz NJemačke po cijeloj Europi, a tako i svijetu. Pogotovo po Americi u kojoj uživaju veliku popularnost kod velikih i malih (možete se čak prijaviti za natjecanje u izradi medenih kućica). Svjetska medena metropola je njemački Norimberg u kojem se prvi put spominje medenjak 1395. godine. U 17. stoljeću lokalni pekari su izrađivali umjetnička djela od medenjaka, a i oni današnji vrijedno njeguju tu tradiciju i prezentiraju svoje proizvode na božićnim sajmovima, baš kao i kod nas.

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like