Home Inspiracija za kupaonice KAKO ORGANIZIRATI STVARI U MALOJ KUPAONICI? DONOSIMO SAVJETE!

KAKO ORGANIZIRATI STVARI U MALOJ KUPAONICI? DONOSIMO SAVJETE!

by blog.zondo.hr

Imate malu kupaonicu i u njoj toliko stvari da se svako traženje pretvara u detektivski posao? Već ste umorni od toliko traženja stvari, a vaša kupaonica izgleda poput nepospremljenog skladišta? Vrijeme je da nešto učinite po tom pitanju. Kako u kupaonicu unijeti toliko željeni red?

Kupaonica mora zračiti toplinom i čistoćom

Sadržaj:

1.1. Započnite temeljitim istraživanjem

1.2. Kupaonica treba da sadrži samo stvari koje svakodnevno koristite

1.3. Što učiniti s ručnicima i prljavim rubljem

1.4. Kupaonica je potpuno nezamisliva bez dodatnih kupaonskih ormarića

1.1. Započnite temeljitim istraživanjem

Prije izbora namještaja, polica i roznih dodataka stavite sve svoje kozmetičke i higijenske proizvode na stol kako biste vidjeli koliko prostora za odlaganje trebate. Na taj način ćete izbaciti i sve proizvode koje više ne trebate ili kojima je protekao rok trajanja.

Stvari koje koristite svaki dan trebaju uvijek biti nadohvat ruke. Nakon korištenja ih vratite na isto mjesto kako ih ne biste morali neprestano tražiti. Na police stavite teglice u kojima držite sitnice.

1.2. Kupaonica treba da sadrži samo stvari koje svakodnevno koristite

Za različite sitnice možete koristiti police, zidne organizatore ili košare. U njih možete odložiti toaletni papir, češljeve, make-up, peglu za kosu i ostale sitnice koje svakodnevno koristite. Možete izabrati između različitih boja i oblika ovisno o tome što se uklapa u vašu kupaonicu.

Želite izbjeći bušenje zidova ili ne možete bušiti jer ste podstanar? Pričvrstite kukice i držače na zid pomoću različitih magneta ili ljepila. Neke kukice se mogu same zalijepiti. Uvijek vodite računa o nosivosti kako vam držač ne bi pao na pod ili na glavu.

Za šampone, gelove i druge proizvode koristite zidnu policu ili stalak za tuš kabinu. Takav stalak ima više polica, stoga bolje možete organizirati svoje bočice i tube. Stalak i police mogu biti i pletene, plastične, ali i u kombinaciji sa staklom ili drvom. Držač uglavnom ima i kukicu za vješanje.

1.3. Što učiniti s ručnicima i prljavim rubljem

Čiste ručnike i tekstil radije odložite izvan kupaonice. Tako ćete izbjeći moguće stvaranje plijesni. Korištene ručnike možete objesiti na rebrasti radijator. Ako je pak daleko od kade ili tuš kabine, radije koristite držač za ručnike ili kukice. Tako ćete uvijek imati ručnik pri ruci i nećete morati mokri trčati po kupaonici. Držač može biti i samostojeći ili ga možete pričvrstiti na zod. Neke držače možete objesiti i na tuš kabinu. Na držaču se ručnici brže osuše nego na kikicama.

Kupaonica je nežamisliva bez vješalice. Kvalitetna vješalica KOMO NEW izrađena je od MDF ploče bijele boje u kombinaciji s MDF crne boje. Savršeno će se uklopiti u bilo koju kupaonicu. Vrlo je lagan.
Stalak za ručnike Kulas

U kupaonici biste trebali naći mjesto za košaru za prljavo rublje. Ona može biti dio kupaonskog ormarića, samostojeća ili se može smjestiti pod umivaonik. U malom prostoru je to prikladno rješenje jer ne zauzima puno prostora i vrlo je praktična.

Kupaonica je nezamisliva bez košare za rublje
Koš za rublje Lantana TIP 1 (sivobež)

1.4. Kupaonica je potpuno nezamisliva bez dodatnih kupaonskih ormarića

Ispod umivaonika postavite donji kupaonski ormarić s policama na koje ćete smjestiti kozmetičke potrepštine. Kako biste bolje organizirali stvari, izaberite ormarić s vratima. Za odlaganje kozmetičkih potrepština bolje su prostrane police. Ako pak izaberete ormarić s vratima, koristite organizatore za preglednije odlaganje stvari. Kao organizator možete iskoristiti naprimjer plastične kutije.

Na vrata ormarića možete zalijepiti magnete na koje ćete odložiti gumice za kosu, noktarice, tupije za nokte i slične sitnice. Za odlaganje stvari iskoristite i prostor ispod umivaonika. Ako imate mogućnost, objesite iznad umivaonika ormarić s policama ili ogledalo s policom.

Četkice za zibe odložite u držač ili u lijepu čašu. Držač za četkice možete izraditi od plastičnog dinosaura. Dovoljno je izbušiti rupe prikladne veličine. Ipak, računajte na to da će vam zauzeti dosta prostora na umivaoniku. Ako imate mali umivaonik, radije odaberite zidni držač za četkice i sapun jednakog dizajna.

Poznajete li još neke trikove koji su prikladni za manje kupaonice? Napište svoj savjet u komentar ispod članka.

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like