Home Različiti stilovi i dizajn DAŠAK PROVANSE U VAŠEM DOMU – RECITE “OUI” FRANCUSKOM STILU

DAŠAK PROVANSE U VAŠEM DOMU – RECITE “OUI” FRANCUSKOM STILU

by blog.zondo.hr

Iako provansalski stil potječe iz Francuske, iz provincije prepune mirisnih polja lavande, našao je pobornike i u našem podneblju, pogotovo među ženama koje vole lijepo uređene interijere. Ništa čudno, jer ovaj stil doista odiše ženstvenošću i ljupkošću. Iako je to na prvi pogled ladanjski stil, prikladan za seoske domove, uz malo spretnosti možete i svoj dom u središtu gradske vreve urediti u ovom stilu.

Provansalski stil odlikuje se uglavnom svijetlim nijansama. Tako uređeni interijeri djeluju svijetlo, toplo, čisto i udobno. U njima se ističe cvijeće, starine i umjetnost. Tipičan znak ovog stila je drvo bojano pastelnim bojama, u nijansama krem, svijetlo zelene i svijetlo plave boje. U provansalskim domovima često ćete naići na drvene podove ili keramičke pločice, i izrazito velike drvene prozore.

Kako dočarati dašak romantične Francuske? Pročitajte naša 4 savjeta!

Sadržaj:

1.1. Provansalski elegantan krevet

1.2. Zelena za cvijeće

1.3. Čarobno ogledalo

1.4. Provansalski moderna fotelja

1.1. Provansalski elegantan krevet

Tipičan izbor su tradicionalni kreveti u lijepo okovanom metalnom okviru crne boje. Uklopit će se i metalni kevet s okvirom bojanim u bijelo. Za još veći dašak romantike možete kupiti i krevet s baldahinom koji će vas preko ljeta zaštititi od komaraca. Ako ne volite metal, u francuski stil će se uklopiti i klasičan drveni krevet od svijetlog ili tamnog drva koji možete uklopiti u ladanjski ili rustikalni stil. Krevet dopunite prikladnom posteljinom. Posteljina u svijetlim bojama i cvjetnim uzorkom je savršeno rješenje.

1.2. Zelena za cvijeće

Provansalski stil se odlikuje lijepo uređenim vrtovima. Nešto iz mirisnog vrta možete unijeti i u svoj dom. Stavite na stol vazu s rezanim cvijećem. Ukrasite prozore biljkama u loncima i ne zaboravite ih zalijevati. Biljke možete staviti i u zidne metalne posude. Zasadite biljke u kuhinji i na balkonu. Čuvenu provansalsku lavandu tijekom zimskih mjeseci možete iskoristiti za izradu smirujućeg, mirisnog čaja. Ukrasite kauč jastucima s naljepnicama ili prošivenim cvijetovima. Porculan sa cvjetnim uzorkom i drugi lijepi dodatci s istim uzorkom izvrsno će se uklopiti u ladanjski stil sunčane Provanse.

1.3. Čarobno ogledalo

Provansalski stil obožavaju romantičari i stoga vaše ogledalo ne bi trebalo biti u običnom, strogom okviru. Zašto ga ne biste stavili u starinski okvir? Ako ne volite starine, bit će dovoljan i elegantan, ovalni, drveni okvir bijele boje. Ogledalo možete smjestiti iznad komode u spavaćoj sobi ili iznad kozmetičkog stolića, eventualno u predsoblje. Vintage ogledalo bi se trebalo uklopiti s ostatkom namještaja u prostoriji. Slično uklopite i slike koje krase zidove sobe.

1.4. Provansalski moderna fotelja

U provansalski dnevni boravak možete ukomponirati i tapeciranu fotelju u svijetlim bojama, zaobljenog oblika. Prikladno je i prugasto tapeciranje u pastelnim nijansama plave ili zelene boje, eventualno u zemljanim bojama. U provansalski stil se lijepo uklapaju fotelje s visokim naslonima, dopunjene pripadajućim tabureom s drvenim nogama. Za još veću udobnost kupite i par romantičnih jastuka.

Provansalski stil Fotelje s naslonom za glavu, drvenim nogama i dizajnu Rose 14.
Fotelja Charlie Rose 18

Sviđa vam se provansalski stil? Koje komade namještaja u tom stilu imate kod kuće?

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Kauč   ​​​​​​. Najbitniji komad namještaja u dnevnom boravku
  • Setovi za dnevni boravak   . Set za dnevni boravak u modernom i klasičnom stilu, raznih boja i veličina pronađite kod nas.
  • Stolić za kavu   . Bez stolića za kavu ne možemo niti zamisliti dnevni boravak.
  • Dnevni boravci   . Opremite svoj dnevni boravak namještajem iz iste linije namještaja.
  • TV stolići. Za ugodno večernje gledanje televizije postavite TV na pravo mjesto.
  • Vreće za sjedenje   . Dodatan prostor za sjedenje za Vas ili Vaše goste.
  • Tepih   . Daje osjećaj topline svakoj prostoriji u vašem domu.
  • Komoda   . Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Regali   . Odličan komad namještaja za odlaganje knjiga i sličnih stvari.
  • Ormari   . Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Ormarići   . Mali veliki pomoćnik za odlaganje stvari.
  • Vitrina   . Lijepa staklena vitrina uljepšat će svaki dnevni boravak ili čak i kuhinju.

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like