Home Različiti stilovi i dizajn 5 SAVJETA ZA OVAJ BOŽIĆ – IZABERITE SUPER POKLONE

5 SAVJETA ZA OVAJ BOŽIĆ – IZABERITE SUPER POKLONE

by blog.zondo.hr

Izabrati prikladan poklon za svoje najbliže ponekad zna biti teško. Bojite se božićnog stresa? Iskoristite ove godine zimske praznike i u miru i na vrijeme nabavite sve poklone, ali i saznajte tajne želje svojih bližnjih.

Nemojte impulzivno kupovati, već razmislite za koga kupujete poklon

Prije nego što se zaputite u trgovinu, stanite i razmislite. Naprimjer o tome hoće li osoba za koju kupujete više cijeniti praktičan ili lijep poklon. Savršeno je ako razgovarate o poklonima i ne ovisite o efektu iznenađenja. Inače kupujte stvari koje se mogu lako zamijeniti. Nikada ne kupujte stvari koje se vežu uz velike odluke. Naprimjer psa, mačku ili papagaja.

Već nekoliko godina psiholozi preporučuju sačuvati vlastito psihičko zdravlje i božićne poklone kupiti dosta vremena unaprijed. Najbolje će vam pomoći napisan popis. Ne čekajte posljednji trenutak za kupovinu, već slobodno započnite s pripremama preko ljetnih praznika. Ostat će vam vrijeme za predbožićni mir.

5 savjeta kako izabrati pravi poklon ovog Božića:

  • Razmišljajte racionalno. Hoće li vaš bližnji cijeniti praktičan ili lijep poklon?
  • Ne kupujte z zadnji trenutak. Započnite s pripremama već tijekom ljetnih praznika.
  • Ljudi se dijele na osjećajne, vizualne i akustične tipove. Odabirite prema tome.
  • Ako dobijete poklon koji vam se ne sviđa, nemojte kvariti veselje i budite diplomati.
  • Jasno recite što biste htjeli za poklon i otvoreno govorite o darivanju.

Čak iako već znate gdje ćete kupiti poklone, ne brzajte. Pogledajte i konkurentske proizvode. Prije božićnih blagdana mnoge trgovine nude akcijske cijene i popuste. Pogledajte gdje možete proći jeftinije. Preko interneta lako možete usporediti cijene i izabrati najpovoljniju ponudu.

Razmišljate o svojim bližnjima, ali i vi volite iznenađenja? Recite što biste željeli i ne bojte se otvoreno govoriti o poklonima. Neki od nas stave svoje želje na papir i daju svom partneru u zašečaćenoj omotnici. Djeca pišu pismo Djedu Božićnjaku. Ako dobijete poklon koji vam se ne sviđa, nemojte kvariti radost svom partneru. Stvari se mogu zamijeniti.

Pokušajte odabrati poklone prema tipologiji osobe

Zanimljiv savjet je odabir poklona prema tipologiji osobe. Netko je vizualan, netko emocionalan, a netko je akustičan tip osobe. Emocionalni tipovi su kreativni, vole rad u vrtu ili sport. Njih će razveseliti poklon bon za kupovinu alata, a djecu ćete razveseliti Lego kockama. Vizualni tipovi vole lijepe stvari. Kupite im film ili DVD, odjeću ili knjigu. Akustični tipovi vole zvukove, glazbu i harmoniju. Za njih će savršen poklon biti CD ili audio-knjiga.

Ako ne znate što pokloniti djeci, pogledajte ponudu namještaja i dodataka za dječju sobu. Vaši mališani će im se više veseliti nego jednokratnim poklonima poput odjeće ili igračaka. Trenutno vrlo popularan dodatak za dječju sobu su vreće za sjedenje. Djevojčice pak više vole “meke” poklone. To su paketiči u kojima će naći nešto za sebe. Svaki dječak će se veseliti krevetu na kat, po kojem će se moći penjati, ili pak povišenom ležaju ispod kojeg može napraviti sklonište.

Vrlo teško je izabrati poklon za djedove i bake. U pravilu sve već imaju, a ne želite im pokloniti običnu bocu vina. Pa zašto im ne biste poklonili prekrasnu fotelju? Fotelje pružaju potporu za leđa, ruke i glavu. Djedove i bake ćete razveseliti takvim dugoročnim poklonima. Kupite im prekrasan komad namještaja.

Žene ćete osvojiti originalnim, šaljivim i neočekivanim poklonom. Kupite im nešto što će ih veseliti dulje od dva dana. U ukrasni papir sigurno nećete omotati egzotičan odmor na moru, ali mogli biste poklon bon. Želite li odabranicu svoga srca zaista iznenaditi? Kupite joj fotelju za ljuljanje. Znanstvenici su dokazali da ljuljanje smiruje. Fotelje za ljuljanje imaju drvenu konstrukciju, sjedište i nasloni su tapecirani ili su od prirodne trske. Popularna varijanta fotelje za ljuljanje je spoj mreže za sjedenje i fotelje za ljuljanje.

Odlučili ste sa kupovinu poklona koji će sigurno razveseliti vaše bližnje? Napišite nam u komentar ispod članka odakle crpite inspiraciju i savjetujte druge čitatelje.

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like