Home Inspiracija za dnevni boravak KAKO OPREMITI MALI DNEVNI BORAVAK

KAKO OPREMITI MALI DNEVNI BORAVAK

by blog.zondo.hr

Kada opremate mali dnevni boravak, prvo razmislite što u njemu želite raditi. Hoće li služiti samo za gledanje televizije, želite li čitati u njemu ili je potrebno da u njemu napravite i mali radni kutak? Uredite sobu u skladu s tim.

Sadržaj

1.1. Kako optički uvećati mali dnevni boravak

1.2. Od čega krenuti kod opremanja sobe

1.3. Dnevni boravak možete iskoristiti i kao radnu sobu

1.4. Nemojte preterivari s dodatcima

1.1. Kako optički uvećati mali dnevni boravak

Veliki i tamni namještaj ne pripada maloj sobi. Odaberite svijetle boje koje sobu čine većom. Dodajte naljepnice ili nekoliko dodatake. Također je važno i dovoljno svjetla. Prostor optički povećavaju pametno postavljena ogledala i pod ujednačen s ostatkom stana.

Opremite vaš dnevni boravak sa dnevnim boravkom camber. Soba se sastoji od vitrina, polica, tv stolića, stolića za kavu i ormara. Za ugodniju atmosferu postavite led rasvjetu na police

Dnevni boravak Camber

Zamjenom vrata dobivate nekoliko centimetara viška


Zamjenom klasičnih vrata kliznim možete znatno uštedjeti na prostoru. Oni su skuplja i instalacija je teža, ali se isplati. Klizna vrata mogu se kretati u tračnicama pričvršćenim na zid ili u kućištu u zidu. Nedostatak vrata u tračnicama je potreba ostavljanja određenog prostora u blizini zida za njihovo klizanje. Klizna vrata imaju manju otpornost na zvukove i mirise od klasičnih vrata.

Opremite vaš dnevni boravak sa dnevnim boravkom camber. Soba se sastoji od vitrina, polica, tv stolića, stolića za kavu i ormara. Za ugodniju atmosferu postavite led rasvjetu na police
Set za dnevni boravak Zele 1

1.2. Od čega krenuti kod opremanja sobe


Kod opremanja je važno krenuti od najvećeg komada namještaja, najčešće kauča ili velikog televizora koji postaje središte prostora. Televizor visoke razlučivosti postavite na TV stolić ili objesite nasuprot sofe, na udaljenosti dva i pol dijagonale.

Stavite stolić za kavu između TV-a i sofe. Oko njega mora postojati siguran prolaz. Ako to nije moguće, kupite kutne stolove. Tabure će služiti i za odlaganje stvari, koje će posjetitelji koristiti za sjedenje. Imaju i ugrađen prostor za pohranu.

Birajte namještaj mudro

Prilikom odabira kauča bit ćete ograničeni uglavnom prostorom dnevne sobe. Na njemu rijetko sjedi cijela obitelj pa je obično dovoljna sofa za dvoje te sobu možete nadopuniti drugim elementima za sjedenje kao što su vreće za sjedenje. Odaberite sofu na razvlačenje u prozračnom dizajnu. Ako imate puno stvari, kupite kauč s prostorom za pohranu. Tešku sofu mogu zamijeniti lakše fotelje.

Praktična sofa koje može poslužiti za odmor i relax danju i za ugodno spavanje noću.
Tekstilni trosjed Alestra na razvlačenje i s prostorom za odlaganje

Za odlaganje stvari poslužit će manji stolić za kavu. Prostor u prostoriji štedi set stolića, odnosno nekoliko stolova, stupnjevanih po veličini, koji se po potrebi uvlače jedan u drugi. Stol na kotačićima možete lakše pomicati. Za odlaganje možete koristiti i “džepove” obješene na naslonima za ruke sofe ili fotelje.

Bez stolića za kavu si ne možemo zamisliti dnevni boravak. Jednostavan a praktiča takav je drveni stolić Berny
Drveni stolić za kavu Berny

Umjesto klasičog seta za dnevni boravak odaberite niski ormarić, regale i police na koje možete odložiti kutije ili košare. Kako biste dobili više slobodnog prostora dobra ideja je ormarić objesiti na zid.

1.3. Dnevni boravak možete iskoristiti i kao radnu sobu


Radni kutak treba biti što bliže prozoru i udaljen od ceste. U maloj dnevnoj sobi, ured u ormaru je možda najbolje rješenje. Radna ploča je skrivena iza vrata, a kada treba da radite, otvorite ormar i jednostavno izvucite radnu ploču. Iznad njega mora biti dovoljno prostora da ne morate svaki put skidati stvari s njega.

Univerzalni PC stolić vrlo praktičan za manje prostorije. Možete ga sakriti u neiskorišteni kut a po potrebi pretvoriti u stol.
Univerzalni PC stolić WIP

Drugo rješenje je pomični stalak za računalo. Sakrijete ga u neiskorišteni kut i po potrebi pretvorite ga na stol. Jedino ograničenje je duljina produžnog kabela. Stolica i podloga za prijenosno računalo ili računalo spojeno na TV i bežična tipkovnica s mišem dovoljni su za obradu e-mailova koje ste propustili na poslu.

1.4. Nemojte pretjerivati ​​s dodacima


Imajte na umu da previše dodataka zatrpava prostor. Pospremite uspomene u kutiju u ormaru, a sobu ukrasite većim dodacima, odnosno jastucima, vazama ili cvijećem postavljenim na dva ili tri mjesta u sobi.

Kako ste riješili problem male dnevne sobe? Savjetujte druge čitatelje.

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite sa svojim prijateljima 🙂

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Jastuci  za vaš kauč. Funkcionalan i dizajnerski dodatak koji će Vas oduševiti na prvi pogled i stvoriti ugodnu atmosferu u svakoj sobi.
  • Svjetiljka . Omogućuje stvaranje intimne atmosfere. Ako čitate knjigu prije spavanja ili gledate omiljenu seriju na TV-u, noćna lampa je vrlo korisna.
  • Komoda . Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Deke i prekrivači za vaš kauč.
  • Ormari . Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Komoda . Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Stolić za kavu. Bez stolića za kavu ne možemo si ni zamisliti dnevni boravak.
  • TV stolić. Za ugodno gledanje televizije sa vaše sofe odaberiti savršen TV stolić.
Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like