Home Inspiracija za dnevni boravak LUKSUZAN DNEVNI BORAVAK NE MORA BITI SAMO SAN

LUKSUZAN DNEVNI BORAVAK NE MORA BITI SAMO SAN

by blog.zondo.hr

Netko zamišlja luksuzni dnevni boravak s kožnom sofom i sjajnim setom za dnevni boravak prema najnovijim trendovima namještaja, s druge strane za nekoga je simbol luksuza veliki televizor sa savršenom slikom i zvučničkim sustavom s čistim zvukom. Svatko može dobiti luksuzni interijer bez obzira koliko novca imao.

Set za dnevni boravak Ramon nudi mnoštvo prostora za odlaganje. Možete izabrati između različitih boja. LED rasvjeta je uključena u cijenu.
Set za dnevni boravak Ramon II (bijela + siva) (s rasvjetom)

Sadržaj:

1.1. Da biste imali luksuzni dnevni boravak ne morate pokrasti banku

1.2. Ne zaboravite na kvalitetnu rasvjetu

1.3. Ne ograničavajte se na bijele zidove

1.4. Zakrivljeni ekran ili 3D slika? U današnje vrijeme nikakav problem

1.5. Kako osigurati odličan zvuk na TV-u

1.6. Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

1.1. Da biste imali luksuzni dnevni boravak ne morate pokrasti banku

Za kvalitetan i luksuzan namještaj za dnevni boravak ne morate izdvojiti puno novca. Pogledajte široku ponudu sofa, sigurno ćete pronaći zanimljiv komad luksuznog izgleda po povoljnoj cijeni. Presvlaka od eko kože gotovo se ne razlikuje od puno skuplje prirodne kože. Osim toga, nećete morati toliko brinuti o tome.

Dvosjed Arnor od eko kože bez razvllačenja i bez prostora za odlaganje uklopit će se gotovo u svaki dnevni boravak. Za potpunu ugodnu atmosferu možete si kupiti i fotelju iz iste serije namještaja.
Dvosjed Arnor (cayenne 6)

Upotpunite kauč udobnom foteljom s mogućnošću oslonca za noge. Simbol udobnosti bio je, i još uvijek je, klasična fotelja. Uz nadoplatu možete dobiti fotelju s funkcijom masaže. Nakon napornog dana u njoj se možete lijepo odmoriti i opustiti umorno i bolno tijelo.

Sjajne površine i LED rasvjeta dat će luksuzni štih setu za dnevni boravak. Platit ćete ga malo više nego klasičan set za dnevni boravak, no razlika u cijeni možda neće biti velika. Nemojte se bojati ni staklenog i metalnog namještaja. Samo imajte na umu da će sjajne površine biti teže očistiti od mat površina.

1.2. Ne zaboravite na kvalitetnu rasvjetu u dnevnom boravku

Ako imate visoke stropove, možete si priuštiti ogroman kristalni luster ili moderno dizajnersko svjetlo. Nadopunite glavnu rasvjetu podnom svjetiljkom. Odaberite ju tako da se slaže s ostatkom interijera. Kako svjetlost ne bi bila prejaka pri gledanju TV-a, dobro je da lampa ima prigušivač pomoću kojeg možete podešavati jačinu svjetla. Ukrasna svjetla, koja su, primjerice, dio namještaja, dnevnom će boravku dodati razigrani svjetlosni ugođaj.

Set za dnevni boravak Iceland s LED rasvjetom pruža dovoljno prostora za sve vaše stvari. Vrata imaju visoki sjaj. Stakleni dijelovi su od kaljenog stakla.
Set za dnevni boravak Isa 20 WS IC (s rasvjetom)

Volite treperavo svjetlo vatre, ali nemate kamin? Kupite biokamin za koji nije potreban dimnjak. Može se okačiti na zid ili postaviti na pod ili namještaj. Vjerujte da će ukrasiti svaki interijer i svi će Vam zavidjeti.

1.3. Ne ograničavajte se u dnevnom boravku na bijele zidove

Luksuzni dnevni boravak također uključuje hrabre boje poput ljubičaste, zlatne, smeđe ili sive. Nemojte njima obojiti cijelu prostoriju, već samo jedan zid ili njegov dio. Zanimljivo na zidu djeluje i tapeta, fototapeta ili naljepnica s karakterističnim motivom. Birajte tako da Vam se uzorak i boje sviđaju, ali da istovremeno ne odvlače pažnju.

Bijeli zid možete oživjeti slikom. Hoćete li se zadržati na reprodukcijama klasičnih majstora u prepoznatljivom rezbarenom i pozlaćenom okviru ili ćete odabrati modernu umjetnost u okviru od brušenog nehrđajućeg čelika? Ovisi čisto o vašem ukusu i financijskim mogućnostima

1.4. Zakrivljeni ekran ili 3D slika u dnevnom boravku? U današnje vrijeme nikakav problem

Ne patite od najnovijih trendova i želite uštedjeti? Dovoljan Vam je LCD veće dijagonale koji omogućuje reprodukciju filmova u visokoj rezoluciji, primjerice putem USB-a. Ako se želite osjećati kao u kinu, kupite 3D TV. Tehnologije napreduju, a cijene padaju.

Set za dnevni boravak Iceland s LED rasvjetom pruža dovoljno prostora za sve vaše stvari. Vrata imaju visoki sjaj. Stakleni dijelovi su od kaljenog stakla.
Set za dnevni boravak Shelly 27 GW SW22 

3D tehnologije se dijele na aktivne i pasivne. Aktivne su teže jer sadrže elektroniku i ćeliju napajanja. Bežično se sinkroniziraju s TV slikom i velikom brzinom naizmjenično zatamnjuju lijevo i desno oko, stvarajući 3D dojam. Prednost je slika u punoj rezoluciji.

Pasivna stereoskopija zahtijeva naočale s polarizirajućim lećama slične onima koje se koriste u kinima. Naočale filtriraju sliku i svako oko vidi malo nešto drugačije. Mozak zatim kombinira sliku i stvara dojam 3D-a.

Jeste li zahtjevan gledatelj i novac Vam ne predstavlja problem? Kupite zakrivljeni UHD TV. Zbog preklopa zaslon izgleda veći nego što zapravo jest i slika je realističnija. Televizor ima bolje kutove gledanja, četiri puta veću razlučivost od Full HD-a i može pretvoriti nižu kvalitetu slike u UHD.

1.5. Kako osigurati odličan zvuk na TV-u u vašem dnevnom boravku

Za izvrstan zvuk bez šuma i izobličenja nabavite najmanje pet ili sedam zvučnika. Neki stražnji zvučnici rade i bežično, tako da se ne morate brinuti hoće li Vam kabeli smetati. Postavite prednje zvučnike u razinu uha ili malo više. Najbolje su kutije sa svojim postoljem, ali se mogu okačiti i na zid. Stražnji zvučnici trebaju biti na istoj visini kao i prednji zvučnici, ali ako to nije moguće, mogu biti malo viši.

Temelj dobrog zvuka su prednje kutije koje bi zajedno sa slušalicom trebale činiti vrhove jednakostraničnog trokuta. Središnji zvučnik trebao bi biti u središtu slike, tj. iznad ili ispod TV-a, što je moguće bliže razini uha, ali nikada na tlu.

Kvalitetan subwoofer možete postaviti gotovo bilo gdje na tlu, po mogućnosti uz jedan zid, ali nikako neposredno uz njega. Isprobajte više mjesta i pronađite gdje je zvuk najbolji. Jeftinije subwoofere bolje je postaviti u kut sobe.

Stražnji zvučnici trebaju biti u ravnini slušatelja ili malo iza njega, tj. pod kutom od 90-110 °. Za stražnje zvučnike opet vrijedi pravilo jednakostraničnog trokuta, pa je idealan kut od ekrana 150°. Svi govornici bi trebali biti na istoj udaljenosti od slušatelja, realno barem jednaka udaljenost bi trebala biti od svakog para kutija.

Dobar zvuk lako možete osigurati uz set s automatskom kalibracijom, koji sve sam podešava po potrebi. Posebno je pogodan u netipičnim interijerima, gdje je ručna kalibracija moguća, ali mnogo napornija.

1.6. Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Kauč. Najbitniji komad namještaja u dnevnom boravku
  • Setovi za dnevni boravak. Set za dnevni boravak u modernom i klasičnom stilu, raznih boja i veličina pronađite kod nas.
  • Stolić za kavu. Bez stolića za kavu ne možemo niti zamisliti dnevni boravak.
  • Dnevni boravci. Opremite svoj dnevni boravak namještajem iz iste linije namještaja.
  • TV stolići. Za ugodno večernje gledanje televizije postavite TV na pravo mjesto.
  • Vreće za sjedenje. Dodatan prostor za sjedenje za Vas ili vaše goste.
  • Tepih. Daje osjećaj topline svakoj prostoriji u vašem domu.
  • Komoda. Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Police. Praktičan pomoćnik za odlaganje stvari.
  • Regali. Odličan komad namještaja za odlaganje knjiga i sličnih stvari.
  • Ormari. Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Ormarići. Mali veliki pomoćnik za odlaganje stvari.
  • Vitrina. Lijepa staklena vitrina uljepšat će svaki dnevni boravak ili čak i kuhinju.

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite sa svojim prijateljima 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like