Home Inpiracije za kuhinju i blagovaonicu STOLICE I FOTELJE – UDOBNOST U DOMU NA PRVOM MJESTU

STOLICE I FOTELJE – UDOBNOST U DOMU NA PRVOM MJESTU

by blog.zondo.hr

Stolice i fotelje imaju svoje mjesto u dnevnom boravku, blagovaonici, kuhinji, radnoj i dječjoj sobi. Njihov izbor je vrlo bitan jer osim velike funkcije (udobno smjestiti vas i vaše goste), upotpunjuju cjelokupni izgled vašeg stana ili kuće. Kada kupujete nove stolice, fotelje, taburee ili klupe, morate voditi računa o njihovom obliku, stilu, boji, materijalu, čvrstoći i ergonomiji. Ipak, najvažniji čimbenik je svrha za koju ćete ih koristiti.

Fotelja s cvjetnim uzorkom uz koju ide i praktičan tabure.
Fotelja s tabureom Aevo (rose 18)




Sadržaj:

1.1. Blagovaonske stolice

1.2. Uredske fotelje

1.3. Dječje stolice

1.4. Fotelje za opuštanje

1.5. Taburei i vreće za sjedenje

1.1. Blagovaonske stolice

Iznad svega, blagovaonske stolice trebaju odgovarati blagovaonskom stolu i cjelokupnom dizajnu namještaja u prostoriji. Ako niste sigurni možete li odabrati stolice koje vam odgovaraju, savršeno usklađen blagovaonski set stolica i stola bit će jednostavno rješenje za Vas. Blagovaonske stolice za malu kuhinju također možete zamijeniti kuhinjskom kutnom klupom.

Blagovaonski set Elias sastoji se od stola i šest stolica. Stol se može razvući, a stolice imaju tapecirane naslone i sjedišta.
Blagovaonski set- Elias (za 6 osoba)

1.2. Uredske fotelje

Ako ne znate trebate li odabrati stolicu za svoj ured ili kupiti novu uredsku fotelju, razmislite kako inače radite. Ako puno radite za računalom i pišete, više će Vam odgovarati kvalitetna uredska stolica s naslonima za ruke i lumbalnom potporom. Uredska fotelja s visokim naslonom i kotačićima više će odgovarati onima čiji posao zahtijeva puno komunikacije s drugim ljudima ili telefoniranja. Što više funkcija vaša stolica ima za svakodnevno sjedenje, to bolje za Vas i vašu kralježnicu.Ako odaberete konferencijske fotelje za povremeno sjedenje u uredu, ne zaboravite da i vaši gosti zaslužuju udobno sjediti.Odlučite se za moderne tapecirane fotelje. Također možete koristiti jeftine konferencijske stolice koji se mogu složiti za povremeno sjedenje tijekom većih sastanaka.

Uredske fotelje od eko kože su idelane za vaš ured te se savršeno uklapaju u svaki interijer
Uredska fotelja s osloncem za noge Drann (smeđa)




1.3. Dječje stolice

Dječje stolice treba prilagoditi dobi i visini djeteta čija je kralježnica još u razvoju. Naslon dječje stolice trebao bi završavati na mjestu gdje dijete ima donji rub lopatica – to će omogućiti opušteni položaj gornjeg dijela tijela i ojačati dinamičnost sjedenja. Dovoljno široki nasloni za ruke pružaju dodatnu potporu. Budući da djeca brzo rastu, za njih će izvrsno rješenje biti jeftina dječja stolica s podesivim naslonom i visinom sjedišta koja će rasti s njima.

Dječje stolice u obliku omiljenog crtanog junaka razveselit će svako dijete.
Dječja stolica Kausi (žuta + smeđa)




1.4. Fotelje za opuštanje

Fotelje za opuštanje u dnevnoj sobi prije svega trebaju biti dovoljno udobne. Kada sjednete u takvu fotelju, reći ćete sami sebi da biste u njoj mogli i zaspati. Meke fotelje s presvlakama od tkanine i stolice za ljuljanje posebno su prikladne za tu svrhu. Udoban otoman s visokim naslonom i tabureom za noge pomoći će Vam da dočarate udoban kutak u dnevnoj sobi za čitanje i ispijanje čaja. Prilikom odabira fotelje ne zaboravite da ona treba imati nosivost primjerenu vašoj težini.

Fotelja Arabela 2 s podesivim naslonom i 8 masažnih točaka. Presvučena je goveđom kožom u kombinaciji s eko-kožom. Drveni dijelovi su u boji trešnje.
Fotelja za opuštanje Arabela 2 TC3 038 bež




1.5. Taburei i vreće za sjedenje

Imate li dnevnu sobu uređenu u netradicionalnom modernom stilu i želite je učiniti posebnom nečim što nije tako obično, nabavite velike taburee koji se ističu kao dodatak garnituri, ali i kao dodatna garnitura za sjedenje. Ako više volite neformalno sjedenje, vreća za sedenje od eko kože bit će prava stvar za vas.

Set za dnevni boravak sastoji se od ormara za garderobu, sustava polica, TV stolića, nadogradnje za TV, stolića za kavu i ormarića
Dnevni boravak Venice 3 M4




Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Kauč​​​​. Najbitniji komad namještaja u dnevnom boravku
  • Setovi za dnevni boravak . Set za dnevni boravak u modernom i klasičnom stilu, raznih boja i veličina pronađite kod nas.
  • Stolić za kavu. Bez stolića za kavu ne možemo niti zamisliti dnevni boravak.
  • Dnevni boravci . Opremite svoj dnevni boravak namještajem iz iste linije namještaja.
  • TV stolići. Za ugodno večernje gledanje televizije postavite TV na pravo mjesto.
  • Vreće za sjedenje  . Dodatan prostor za sjedenje za Vas ili Vaše goste.
  • Tepih. Daje osjećaj topline svakoj prostoriji u vašem domu.
  • Komoda. Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Regali. Odličan komad namještaja za odlaganje knjiga i sličnih stvari.
  • Ormari. Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Ormarići. Mali veliki pomoćnik za odlaganje stvari.
  • Vitrina. Lijepa staklena vitrina uljepšat će svaki dnevni boravak ili čak i kuhinju.

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite sa svojim prijateljima 😊

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like