Home Inspiracije za spavaću sobu SPAVAĆA SOBA PO FENG SHUI-U ZA MIRAN SAN

SPAVAĆA SOBA PO FENG SHUI-U ZA MIRAN SAN

by blog.zondo.hr

Možda niste svjesni, ali spavaća soba jedna je od najvažnijih prostorija. Dnevno bismo trebali provesti 6-8 sati spavanja, a tijekom spavanja trebamo se odmoriti i smoći snage za sljedeći dan. Dakle, jasno je da biste se u spavaćoj sobi trebali osjećati ugodno i sigurno. Uređenje spavaće sobe po feng shuiju također može pomoći da mirno spavate.

Sadržaj:

1.1. Što je feng shui?

1.2. Položaj spavaće sobe

1.3. Boje i materijali

1.4. Što ne pripada spavaćoj sobi

1.1. Što je feng shui?

Feng shui je kineska umjetnost i znanost, a u prijevodu znači vjetar i voda. Prema feng shuiju, energija bi trebala slobodno teći i doprijeti do svih kutova vašeg doma. Stoga je potrebno stvoriti uvjete da energija može teći i da je ne zaustavljaju namještaj ili nered. To je oblik geomantije koji ima više značenja, a jedno od njih je utjecaj na osobu dijelovima unutrašnjosti. Prema ovim vještinama, položaj zemlje, kuće, orijentacija prema kardinalnim točkama i raspored namještaja mogu utjecati na sreću, dobrobit i zdravlje osobe. Saznajte koja su feng shui načela za spavaću sobu.

Spavaća soba uz mogućnost razmještaja elemenata idealna za miran i ugodan san.
Spavaća soba – uz mogućnost razmještaja elemenata

1.2. Položaj spavaće sobe

Kao što je spomenuto, spavaća soba je mjesto za opuštanje i stoga bi se trebala nalaziti u privatnom i posebno mirnom dijelu kuće. Što se tiče orijentacije prema kardinalnim točkama, idealan je jugozapadni dio stana ili kuće. Ako je moguće, odaberite spavaću sobu što dalje od ulaznih vrata i ne smije biti uz kupaonicu ili WC. U većini stanova takvo rješenje vjerojatno neće biti moguće, ali u prostranijim stanovima i kućama je realnije.

Gdje smjestiti krevet

Logično, najvažniji element spavaće sobe je krevet. Noge kreveta ne smiju biti u ravnini s vratima, bolje je da su dijagonalno. Uzglavlje kreveta treba biti na čvrstom zidu, a u isto vrijeme glava treba biti okrenuta prema sjeveru, a stopala prema tome prema jugu. U isto vrijeme, krevet ne bi trebao biti postavljen izravno ispod prozora, jer to može stvoriti osjećaj opasnosti. Ukoliko ste u prilici krevet postavite na neko povišeno mjesto. Zaboravite i na police postavljene iznad kreveta. Koristite li prostor ispod kreveta kao prostor za odlaganje, griješite. Budući da je ovaj prostor zatrpan, zrak i energija ne mogu tamo strujati.

Spavaća soba uz mogućnost razmještaja elemenata idealna za miran i ugodan san.
Spavaća soba Daphis 1

1.3. Boje i materijali

Boju trebate odabrati prema emocijama koje želite podržati. Neutralna bijela znači mir i povjerenje, možete je kombinirati s drugom bojom. Ako je ljubav ono što vam treba, odaberite svijetle nijanse ružičaste. Crvena boja potiče strast, ali nije prikladna ako želite mirno spavati. Plava je idealna boja za osjećaj sigurnosti, dok je ljubičasta idealna za duhovni razvoj. Spavaća soba je prije svega za opuštanje, a tome u prilog idu bež, smeđa i narančasta boja.

Što se tekstila tiče, preferirajte prirodne materijale kao što su lan i pamuk. Namještaj, uključujući i krevet, neka bude od prirodnih materijala, najbolje od drva i zaobljenih rubova. Oštri rubovi i metalni materijali mogu višestruko pojačati utjecaj patogene zone.

Spavaća soba uz mogućnost razmještaja elemenata idealna za miran i ugodan san.
Spavaća soba Kent 1

1.4. Što ne pripada spavaćoj sobi

Definitivno ogledalo. Prema feng shuiju, u spavaćoj sobi uopće ne bi trebalo biti ogledala. Ako već imate ormar ili ugradbeni ormar s ogledalom, nemojte postaviti krevet nasuprot. Ogledala okrenuta prema krevetu mogu uzrokovati probleme u odnosima i privući negativnu energiju u sobu. Vjerovali ili ne, mnogi se ljudi osjećaju nelagodno zbog ogledalu. Rješenje je i prekrivanje ogledala noću. Također biste trebali ukloniti elektroniku iz spavaće sobe, uključujući mobilne telefone, koji mogu ometati opuštanje.

Slijedite li načela feng shuija u svom stanu? Imate li krevet s drvenim ili metalnim okvirom?

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Noćni ormarići. Noćni ormarić s policom ili ladicom pristaje uz svaki krevet ili kauč, pružajući prostor za pohranu vaših omiljenih dodataka.
  • Svjetiljka  . Omogućuje stvaranje intimne atmosfere. Ako čitate knjigu prije spavanja ili gledate omiljenu seriju na TV-u, noćna lampa je vrlo korisna.
  • Komoda  . Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Deke  i prekrivači za vaš krevet.
  • Ormari  . Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite sa svojim prijateljima 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like