Home Inspiracija za dječju sobu KAKO ODABRATI KREVET ZA ŠKOLARCA?

KAKO ODABRATI KREVET ZA ŠKOLARCA?

by blog.zondo.hr

Namještaj za djecu kao i krevet, trebao bi rasti s njima. Dječji krevet će vjerojatno imati kraći vijek trajanja od kreveta za “starije”. Usprkos tome vrlo je važno odabrati prikladan krevet, jer djeca trebaju kvalitetan i udoban krevet koji će im se sviđati. Donosimo vam savjete kako odabrati krevet za školarce.

Sadržaj:

1.1. Dimenzije i materijali za dječji krevet

1.2. Ukomponirajte krevet u dječju sobu

1.3. Na šti se usredočiti prilikom odabira dječjeg kreveta

1.1. Dimenzije i materijali za dječji krevet

Ne kupujte uzalud djeci veliki krevet zato što će dužu izdržati. Dijete treba dječji krevet često opremljen uzglavljem i bočnim stranicama. Razlog je jasan – dijete neće pasti s kreveta ako ima noćne more ili nemirno spava. Prikladne dimenzije kreveta se kreću od 160 x 70 cm, a prikladna je i širina do 80 cm koja pruža veću udobnost. Visina kreveta trebala bi biti 45-55 cm. Prednost je i krevet s prostorom za odlaganje koji se može iskoristiti za odlaganje igračaka, posteljine ili odjeće.

Krevet Nia minimalističkog dizajna prikladan je za dječju ili mladenačku sobu. Krevet ima zaštitnu pregradu koja sprječava pad. Krevet ima veliku ladicu za odlaganje posteljine. Ladica je sastavni dio kreveta.
Dječji krevet Nia 80 x 180 cm

Dobar izbor su i tzv. rastući kreveti kojima možete podešavati dužinu. Kada mislimo na materijal, omiljeni su kvalitetni drveni kreveti, odnosno drveni okviri koje možete kupiti vrlo povoljno. Tvrdo masivno drvo (hrast, bukva) je skuplje od npr. smreke, ali neće vam biti žao ni ako kupite krevet od iverice ili MDF ploča.

Dječji krevet Flann je kombinirani krevet. Gornji dio je osmišljen za spavanje dok donji dio je otvoren možete ga koristiti kao prostor za odlaganje. U sklopu kreveta je i PC stolić i komoda
Dječji kombinirani krevet Flann 200 x 90 cm

1.2. Ukomponirajte krevet u dječju sobu

Novi krevet se treba uklopiti u dječju sobu, dakle treba ga uskladiti s ostalim namještajem i uzeti u obzir veličinu i stil prostora. Naravno da dječji krevet može biti šaren, s uzorcima ili imati oblik auta. Mislite i na to da djetetu može poslužiti najmanje par godina te da mu se nakon toga više neće sviđati. I jednostavan krevet se može “ukrasiti” pomoću naljepnica koje se mogu kasnije odlijepiti. Dizajn kreveta se tako može uskladiti prema raspoloženju ili ukusu vašeg školarca.

Jednostruki krevet Fairy je idealan izbor za vašeg dječaka čiji je san postati vatrogasac. Krevet je s podnicom i madracom što garantira ugodan i miran san
Jednostruki krevet Fairy 70 x 140 cm

1.3. Na što se usredotočiti prilikom odabira dječjeg kreveta

Što se tiče kvalitete sna, najvažniji su madrac i podnica. Čak iako je mekši krevet udobniji, djeci može napraviti više štete nego koristi. Tvrđi krevet podupire ispravan položaj kralješnice, a time i rast i razvoj djece. Dajte prednost prozračnim materijalima. Izbor madraca ovisi i o podnici – podnicu od letvica je dobro kombinirati s opružnim madracem, dok podnica od lamela dobro ide uz madrac od pjene ili lateksa.

Krevet Jungle za udoban i miran san vašeg djetate. Krevet je simpatičan i praktičan i vaše djete će svake večeri s radošću leći u njega
jednostruki krevet Gerard Jungle 200 x 80 cm

Što se tiče materijala okvira kreveta, masivno drvo je naravno skuplje, ali i otpornije. Morate računati i na to da zahtijeva održavanje. Laminat nema toliki vijek trajanja kao drvo, ali o njemu se ne morate posebno brinuti i imate šaroliku mogućnost izbora boje. Kvaliteta dječjeg kreveta ne smije zaostajati za kvalitetom vašeg kreveta.

Izabrali ste za svoje dijete krevet s prostorom za odlaganje ili zrak slobodno struji ispod kreveta? Sviđa li vam se više krevet od masivnog drva ili MDF ploča?

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Noćni ormarići. Noćni ormarić s policom ili ladicom pristaje uz svaki krevet ili kauč, pružajući prostor za pohranu vaših omiljenih dodataka.
  • Svjetiljka .Omogućuje stvaranje intimne atmosfere. Ako čitate knjigu prije spavanja ili gledate omiljenu seriju na TV-u, noćna lampa je vrlo korisna.
  • Komoda.Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Deke i prekrivači za krevet.
  • Ormari.Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Dječje stolice.Za ugodno sjedenje i učenje za vaše mališane
  • Dječje sobe.Inspirirajte se kako opremiti dječju sobu
  • PC stolić. Za vaše skolarce vrlo je bitno odabrati onaj pravi PC stolić za učenje

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like