Home Ideje za vrtDekoracije i dodatci za dom :) IZRADITE SNJEGOVIĆA KOJI SE NIKADA NEĆE OTOPITI

IZRADITE SNJEGOVIĆA KOJI SE NIKADA NEĆE OTOPITI

by blog.zondo.hr

Izrada snjegovića je omiljena zimska aktivnost za djecu i odrasle. Ponekad je snijega više, ponekad manje, tako da nije uvijek moguće uživati u zimskim radostima. Snjegovića možete izraditi i od različitih materijala te tako ukrasiti svoj dom. Dekoracije su bitan dio interijera, a mi vam donosimo savjete kako izraditi zimsku dekoraciju – snjegovića!

Snjegović iz kućne radinosti

Možete ga izraditi zajedno s djecom i ukrasiti dnevni boravak ili dječju sobu. Ručno izrađeni radovi se posebno cijene. Roditelji, bake i djedovi će sigurno biti oduševljeni kada im unuče ili dijete pokloni dar koji je samo izradilo. Ne radi se o nečemu što će vam oduzeti previše vremena niti za što trebate izdvojiti poveću svotu novaca. Ako ste vješti, izrada zimske dekoracije će za vas biti mačji kašalj.

Snjegović od čarape

Izrada je zaista jednostavna i možete u punom smislu pustiti mašti na volju. Pripremite čarapu, špagu, škare, rižu, ljepilo, gumbe, komadiće tkanine, pribadače i sve ostalo što vam padne na pamet, a što možete iskoristiti za izradu snjegovića. Na vama ostaje od čega želite izraditi oči, nos i usta i hoćete li napraviti snjegoviću kapicu, šal ili kaputić. Postupak i inspiraciju naći ćete u sljedećem videu.

Iskoristite metalne čepove od boca

Bacate li čepove od staklenih boca u koš? Iskoristite ih za izradu božićne dekoracije u obliku snjegovića kojim kasnije možete ukrasiti božićno drvce. Trebat ćete čepove, akrilnu boju, kist, ljepilo ili pištolj za vruće lijepljenje, vrpce, špagu, kuglice, gumbe i šljokice. Nanesite bijelu akrilnu kistom na čep, a preporučuje se nanijeti dva sloja za bolju pokrivenost površine. Ukoliko želite koristiti šljokice, posipajte ih po boji dok je još vlažna.

Svjetlucavi snjegović od papira

Možete izraditi prekrasnu svjetlucavu dekoraciju od papira. Trebat ćete bijeli pjenasti papir, crveni karton, škare, šljokice, ljepilo, olovku, vrpcu i kist. Prvo na obični ili tvrdi papir nacrtajte snjegovića kako biste imali šablonu i mogli ocrtati pjenasti papir. Zatim premažite snjegovića ljepilom, posipajte šljokicama, a kad se ljepilo osuši, možete ga konačno izrezati. Zatim od crvenog kartona izrežite šešir koji isto tako može biti svjetlucav. Postupak pogledajte u videu.

Dekoracija i kutijica za poklon

Svatko od nas sigurno ima kod kuće staklenke različitih veličina. Dovoljno je naći tri jednake niže staklenke. Zima je savršeno doba za vruću čokoladu, stoga u jednu staklenku stavite kakao ili čokoladu, u drugu kolačiće, a u treću bombone. Trebat ćete staklenke, boju za staklo, pištolj za vruće ljepljenje ili ljepilo, škare, vrpcu. U staklenke ne morate stavljati sastojke za savršenu vruću čokoladu. Možete ih napuniti različitim sitnicama koje će razveseliti određenu osobu. Kako? Pogledajte u videu.

Izrađujete li i vi snjegovića kod kuće? Jeste li se već okušali u izradi različitih dekoracija?

Znate li kako izraditi dekoraciju od kutije za pizzu?

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like