Home Uradi sam 5 savjeta kako iskoristiti stare čarape

5 savjeta kako iskoristiti stare čarape

by blog.zondo.hr

Jeste li među onima koji nerado bacaju nepotrebne ili stare stvari, već ih radije iskoriste za nešto novo i korisno? U svakom domaćinstvu može se naći barem jedan par starih ili neuparenih čarapa. Moglo bi vas iznenaditi što se sve od njih može napraviti i  upravo zbog toga vam donosimo 5 savjeta kako iskoristiti stare čarape.

  1. Savjet – traka za kosu

Čarape mogu poslužiti kao originalni modni dodatak koji neće proći nezapaženo. Tekstilna traka za kosu nije samo praktična, već može i „podići“ vaš cjelokupan look. Izrada trake za kosu od starih čarapa je vrlo jednostavna. Sve što trebate su dvije čarape ili natkoljenke, igla, konac i škare. Prvo izmjerite koliko materijala vam treba da biste omotali oko glave, odrežite krajeve čarapa na potrebnu dužinu i prišijte krajeve jedan za drugi. Obrubljeni kraj čarape možete otkinuti i prišiti na traku kako bi na jednom dijelu bila uža. Moderna i topla traka je izrađena u tren oka. Možete pogledati i video tutorial.

2. Savjet – zečić od čarapa

 Zečića uglavnom povezujemo s Uskrsom, ali zašto ova slatka životinjica ne bi krasila dječju sobu ili dnevni boravak tijekom cijele godine. Dekoraciju u obliku zečića možete izraditi i od stare čarape. Sve što trebate su čarapa, riža, škare, vrpca, špaga, selotejp i flomaster. Postupak je jednostavan – čarapu napunite do pola rižom i svežite špagom na potrebnim mjestima. Zatim je dovoljno od krajeva čarapa izrezati uži, nacrtati oči, nos i ukrasiti vrpcom. Pogledajte postupak u videu.

3. Savjet –  navlake za ruke

Želite li se ugrijati preko zime ili jednostavno želite novi modni dodatak, čarape se mogu promijeniti i u navlake za ruke. Potrebni su vam čarapa, škare, igla i konac. Čarapu okrenite i odrežite kraj i petu i navucite na ruku, kako biste znali koja je idealna dužina za vas. Odrezane krajeve zatim prošijte. Točan postupak možete pogledati u videu.

4. Savjet – futrola za mobitel ili MP3 player

Vrlo brz i jednostavan savjet kako napraviti futrolu za mobitel. Dovoljno je uzeti čarapu, odrezati krajeve i navući ju na ruku. Čarapu zatim presavijte i u utor umetnite mobitel ili MP3 player. Glazba je sastavni dio svakog treninga, a ovako ćete uštedjeti nekoliko kuna za futrolu.

5. Savjet – termo navlaka za šalicu ili bocu

Čarape nas griju u hladnim danima, stoga zašto ne bi mogle poslužiti i kao termo navlaka za šalicu ili bocu. Takva navlaka će održati vaš napitak toplim, a ujedno će i zaštititi vaše ruke od opeklina. Izrada termo navlake od čarapa je vrlo jednostavna. Dovoljno je odrezati čarapu i gornji dio navući na šalicu. Čarapu možete i ukrasiti kako bi vaša termo navlaka bila originalna.

Kako ste vi iskoristili svoj par čarapa? Hoćete li isprobati neki od naših savjeta?

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like