Home Uradi sam KAKO ISPEĆI KESTENJE U VLASTITOJ KUHINJI: BRZI SAVJET

KAKO ISPEĆI KESTENJE U VLASTITOJ KUHINJI: BRZI SAVJET

by blog.zondo.hr

Pečeno kestenje je omiljena jesenska poslastica koju nije potrebno posebno predstavljati. Osim što je preukusno, sadrže i mnoštvo vitamina C, vitamina B, E, K, minerala poput cinka, željeza, magnezija, kalcija i antioksidansa. Lako je probavljivo (čak i za osobe koje boluju od celijakije) i pomaže u jačanju imuniteta, što je vrlo važno za hladne zimske mjesece.

Kako ispeći kestenje u vlastitoj kuhinji?

Kestenje, pečeno u pećnici

  1. Na radnoj ploči u kuhinji pripremimo kestenje: operemo ih i na puknutoj strani nožićem napravimo križić. Pritom pazimo da se ne porežemo i da ne prerežemo kestenje.
  2. Kestenje zatim položimou posudu za pečenje i poprskamo vodom.
  3. Pečemo na temperaturi od 200 stupnjeva otprilike 30-40 minuta, pri čemu ih možemo povremeno poprskati vodom (svakih 10 minuta). Kestenje je pečeno kada vašu kuhinju prožme fantastičan miris pečenog kestenja. Kada je kestenje dobro pečeno, njihova kora se lako skida dolje.
  4. Pečeno kestenje možemo oguliti tupim nožem dok je još vruće. Istovremeno možemo provjeriti da nemaju crve.

Savjet: Kestenje možemo dan prije namočiti u vodu kako bi se lakše rezali.

Kestenje pečeno na tavi

Postupak je sličan: kestenje operemo, razrežemo (možemo ga prije namočiti u vodu, barem na nekoliko minuta) i pečemo na tavi, pri ćemu ih malo prskamo vodom, a malo pokrivamo poklopcem. Na kraju ih možemo malo posoliti. Priprema kestenja u tavi traje otprilike 10-20 minuta.

Kako vi pripremate kestenje? Podijelite s nama svoje provjerene recepte.

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like