Home Inspiracije za spavaću sobu I JEFTIN KREVET MOŽE BITI UDOBAN. 4 SAVJETA ZA KVALITETAN SAN.

I JEFTIN KREVET MOŽE BITI UDOBAN. 4 SAVJETA ZA KVALITETAN SAN.

by blog.zondo.hr

Spavaća soba treba biti najudobniji prostor doma, stoga nemojte zanemariti izbor namještaja za spavaću sobu. Ipak, ponekad se može dogoditi da je obiteljski budžet tanak. Ili možda tražite privremeno rješenje za prostor iz kojeg ne namjeravate seliti namještaj. U tom slučaju dobar izbor je i jeftiniji komad namještaja. Međutim, niska cijena ne mora nužno značiti i manju kvalitetu posebno kada je u pitanju krevet.

Sadržaj:

1.1. Na jeftinoj prostirki ili ležaljci ne biste mogli dugo izdržati

1.2. Problem s prostorom za odlaganje riješit će krevet na razvlačenje

1.3. Ne zaboravite provjetravati spavaću sobu

1.1. Na jeftinoj prostirki ili ležaljci ne biste mogli dugo izdržati

Najjeftinije rješenje za spavanje je ležaljka ili prostirka. Ali na takvom rješenju sigurno ne biste mogli dugo izdržati. Uštedjeti možete kupovinom cijelog kompleta, jeftinog madraca, kauča na razvlačenje ili kupovinom kreveta iz kategorije outlet ili takvog koji je oštećen u transportu. Posljednjih godina sve više ljudi samostalno izrađuje velik i udoban krevet od drvenih paleta.

Moderan i elegantan bračni krevet u kombinaciji boja hrast arizona + bijela. Uz krevet možete naručiti i uzglavlje koje sadrži police i ormariće. Krevet se isporučuje bez podnice i madraca. Podnica i madrac bi trebali imati dimenzije 160 x 200 cm.
Bračni krevet Bihop 200 x 160 cm

Čvrst i ugodan san osnova je kvalitetnog života. Nema ništa goreg od osjećaja kada se probudite umorni. Ili kada se probudite s bolnim leđima i „slomljenim“ vratom. Taj problem mogu riješiti kvalitetni, ali istovremeno jeftini kreveti.

Kreveti ne moraju ispunjavati samo jednu funkciju, npr. neki kreveti imaju prostor za odlaganje ili se mogu razvući. Tako možete uštedjeti na drugom komadu namještaja koji ne morate kupovati. Krevet s prostorom za odlaganje Vam istovremeno pruža praktično rješenje za spavaću sobu. Ne samo u manjim stanovima, već i u dječjim sobama vrlo je popularan krevet s pomoćnim ležajem. U takvom malom prostoru možete dobiti prostor za spavanje za dvoje i više djece. Kako bi djeca tijekom dana imala prostor za igranje, vrlo je praktičan izbor upravo krevet s pomoćnim ležajem. Tijekom dana ga možete  jednostavno sklopite, a tijekom noći razvucite.

1.2. Problem s prostorom riješit će krevet na razvlačenje

Poželjan komad namještaja zbog svoje multifunkcionalnosti je i krevet na razvlačenje. Prije svega, njime možete riješiti nedostatak prostora, a zasigurno ćete ga cijeniti u situacijama iznenadne posjete. Uvijek ga možete sklopiti kada Vam nije potreban.

Jeste li već čuli o kreativnom načinu kako za malo novaca napraviti udobno mjesto za spavanje? Radi se o krevetu od paleta koji obožava sve više ljudi. Na takvu varijantu nećete potrošiti puno novaca, a ako ste kreativac možete u svojoj spavaćoj sobi imati originalno mjesto za odmor i opuštanje.

Kod izbora kreveta treba uzeti u obzir par pravila kojima ćete osigurati kvalitetan san.  Idealna širina bračnog kreveta je 180 cm, ali prikladna i dalje ostaje širina od 160 cm. Dužina kreveta je obično dva metra, a za visoke osobe postoji i opcija izrade po mjeri. U svakom slučaju, prilikom kupovine kreveta dodajte na svoju visinu par centimetara, kako biste imali udobnije spavali.

Elegantan bračni krevet Viki s visokim uzglavljem. Površina za spavanje je 160 cm, a krevet se isporučuje bez podnice od lamela. Za krevet je potrebno kupiti jedan madrac 160 x 200 cm ili dva madraca 200 x 80 cm.
Bračni krevet Verena VIK 11 200 x 160 cm

Najvažniji uvjet za dobar san su svakako kvalitetni madraci koje danas na tržištu možete pronaći u različitim vrstama i veličinama. Želite li lateks, opružni, pjenasti ili džepićasti madrac? To ovisi o vašem zdravstvenom stanju i težini, ali i o tome, hoćete li koristiti madrac za svakodnevno ili povremeno spavanje.

1.3. Ne zaboravite provjetravati spavaću sobu

Vrlo je važno da Vaš krevet „diše“. Čovjek se tijekom noći okrene prosječno 4-5 puta i iznoji 1,5 l znoja. Bakterije vole vlagu i prema statistikama još barem dva milijuna bakterija dijele krevet s Vama. Zato vodite računa o tome da svježi zrak konstantno struji Vašom spavaćom sobom. Također, trudite se održavati prostor oko kreveta urednim kako bi zrak mogao strujati i ispod kreveta.

Praktičan krevet modernog svježeg dizajna u boji hrast sonoma.
jednostruki krevet Thornham 200 x 90 cm

Nemojte zaboraviti da i boja utječe na to kako se osjećate u nekoj prostoriji. Stoga profesionalci preporučuju svijetle nijanse bijele, plave ili ljubičaste za zidove spavaće sobe. Više volite toplije boje? U tom slučaju odaberite tamnije nijanse narančaste ili žute boje. Jarko crvena i druge jarke boje djeluju dosta loše na san i stoga se ne preporučuju za boju zidova spavaće sobe.

Spavaća soba je i bit će jedna od najvažnijih prostorija u domu. U krevetu provedemo trećinu svog života i zato bi trebala biti savršena. I to ne samo u pogledu namještaja. Trebali biste se također odlučiti hoćete li na podove postaviti tepih, kakva će biti rasvjeta i kakvim dizajnerskim dodatcima i dekoracijama želite ukrasiti spavaću sobu.

Jeste li izabrali za sebe povoljan krevet? Napišite nam u komentar kako ste se inspirirali i savjetujte druge čitatelje.

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Noćni ormarići. Noćni ormarić s policom ili ladicom pristaje uz svaki krevet ili kauč, pružajući prostor za pohranu vaših omiljenih dodataka.
  • Svjetiljka.Omogućuje stvaranje intimne atmosfere. Ako čitate knjigu prije spavanja ili gledate omiljenu seriju na TV-u, noćna lampa je vrlo korisna.
  • Komoda .Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Deke i prekrivači za krevet.
  • Ormari.Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Tepih. Daje toplinu vašem domu ili stanu

Sviđa Vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 😊  

Komentáre

komentárov

You may also like