Home Savjeti za izbor namještaja ORMARI: ODABERITE ONAJ PRAVI I SVE ĆE IMATI SVOJE MJESTO

ORMARI: ODABERITE ONAJ PRAVI I SVE ĆE IMATI SVOJE MJESTO

by blog.zondo.hr

Ne možemo ni zamisliti svoj dom bez odgovarajućeg ormara. Gdje bismo strpali sve svoje stvari? Ormar s policama pružit će prostor za odjeću, igračke, knjige i tisuće sitnica bez kojih ne može niti jedan stan ili kuća. Ipak, pri odabiru ormara trebali bismo se pridržavati nekih razumnih pravila kako kući ne bismo ponijeli komad namještaja koji će nam samo smetati.

Sadržaj:

1.1. Kakav ormar odabrati

1.2. Veličina i materijal ormara

1.1. Kakav ormar odabrati

Prije svega, izmjerite prostor u koji bi trebao stati vaš novi, praktični ormar. Trebala bi Vas zanimati ne samo visina, već i dubina ormara. Idealni ormari za odjeću trebali bi biti duboki cca 50-70 cm. Ormari s policama s kombinacijom polica i vješalica prikladni su za odlaganje svakodnevne odjeće, ali za sezonsku odjeću poput maturalnih haljina ili kaputa prikladniji su veći ormari visoki minimalno 150 cm kako Vam se odjeća ne bi gužvala.Ormari s ogledalom osigurat će vam puno skladišnog prostora unutra, a osim toga vizualno će povećati prostor u sobi. Elegantni ormar s kliznim vratima pojednostavljuju otvaranje i zatvaranje.

Želite li u ormar osim odjeće spremiti i druge stvari, kombinacija polica i ladica bit će prava za vas. Vrlo su popularni kombinirani ormari u koje stane sve: od skija, preko majica, posteljine do čarapa. Na tržištu postoji i niz unutarnjih organizatora prostora u ormaru zahvaljujući kojima možete imati još više reda u svojim stvarima.

Garderobni ormar Belford djeluje vrlo moderno i oživjet će vaš prostor. Na vratima ormara je panel s ogledalom. U lijevom dijelu se nalazi šipka za vješanje odjeće, a u desnom police.
Ormar za garderobu Belford

1.2. Veličina i materijal ormara

Veliki prostori mogu izdržati optičko smanjenje koje se postiže korištenjem tamnih boja, a mali prostori obično traže svijetle ormare (bijela, krem, svijetle boje drveta). Mladi preferiraju jeftine ormare za studentsku sobu, koji mogu biti i od iverice. Njihova prednost je što su lagani i dostupni u više boja. Održavanje ormara od iverice vrlo je jednostavno: samo obrišite prašinu s njih vlažnom krpom.

Prostran i elegantan ormar Regor s policom. U sredini se nalaze vrata s ogledalom. U kombinaciji boja bor norveški + divlji hrast.
Ormar za garderobu Regnar S3D

Sekcijski ormari od iverice u veseloj boji savršeno se uklapaju u dječju sobu. Ne zaboravite da ormari za djecu idealno ne bi trebali imati oštre rubove kako se vaše dijete ne bi ozlijedilo. Za tradicionalnu spavaću sobu preporučamo ormare od masivnog drva koji izgledaju elegantno i imaju jedinstveni drveni uzorak. Bilo da odaberete visoki drveni ormar do stropa ili neki manji, elegantniji komad, s drvom nećete pogriješiti. Luksuzni ormari od prirodnog materijala dugo će vam trajati, a na njegovoj površini možete dobro zaraditi. Osim toga, drvo ugodno miriše.

U nekim prostorima tradicionalni veliki ormari neće stati. Što ako želite iskoristiti uzak prostor u stanu ili prazan kutak u sobi? Uzak i visok ormar ili regal lako će riješiti ovaj problem. Pri odabiru ipak vodite računa da zidovi i pod nisu uvijek 100% ravni pa ostavite koji cm viška prostora. Isto vrijedi i za kutne ormare koji praktički ispunjavaju inače neiskorišteni kut. Ne zaboravite da je viši namještaj slabije stabilan i također razmislite da biste trebali imati udoban pristup gornjim policama.

Jednodijelan garderobni ormar. U gornjem dijelu se nalazi šipka za vješanje odjeće a u donjem dijelu ormarić s jednom policom.
Ormar za garderobu Balintore 50/B

1.3. Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Polica. Mali ali praktičan dodatak svakoj sobi za pohranu stvari.
  • Komoda  . Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Stolić za kavu . Bez stolića za kavu ne možemo niti zamisliti dnevni boravak.
  • TV stolić . Za ugodno gledanje televizije sa vašeg sofa odaberite savršen TV stolić.
  • Dnevni boravak. Opremite vaš dnevni boravak namještajom iz iste kolekcije
  • Spavaća soba. Opremite vašu dnevnu sobu komadima namještaja iz iste kolekcije

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite sa svojim prijateljima 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like