Home Savjeti za izbor namještaja PRAZNI KUTOVI U KUĆANSTVU? KUTNI NAMJEŠTAJ IH ISPUNJAVA

PRAZNI KUTOVI U KUĆANSTVU? KUTNI NAMJEŠTAJ IH ISPUNJAVA

by blog.zondo.hr

Sve više kućanstava rješava problem nedostatka prostora, a prije svega skladišnog prostora. Kutni namještaj idealan je za sobe s puno prozora i vrata te za male i uske prostorije, jer ih ne sužava niti skraćuje, već samo ispunjava inače neiskorišten prostor. Zahvaljujući kutnom namještaju, možete opremiti gotovo svaki prostor, čak i mali prostor, na zanimljiv, ukusan i praktičan način. Manji kutni soliteri popunjavaju prazne kutove gdje obični ravni komad ne bi pristajao ili stao.

U kutnoj izvedbi uglavnom se proizvode razni ormari i ormarići, komode, vitrine i police za knjige. Također možete pronaći kutne TV stoliće, blagovaonske klupe, radne stolove i sofe. Osim namještaja, možete pronaći i razne kućne potrepštine namijenjene kutu, primjerice pletene košare za rublje ili žičane stalke za cvijeće.

Sadržaj:

1.1. Kutni kauči

1.2. Kutna polica ili regal

1.3. Kutni ormar za garderobu

1.4. Kutni TV stolić

1.5. Kutna blagovaonska klupa

1.6. Kutni ormarić ili vitrina

1.7. Kutni stolovi i stalci za cvijeće

1.8. Kutni PC stolić

1.1. Kutni kauči

Velike kutne garniture su kod nas popularne, ali se baš ne uklapaju u mali prostor jer zauzimaju puno prostora. Na veliku kutnu garnituru uglavnom stane puno ljudi, na njoj možete ležati, razvući je u relativno veliki krevet, a ima i spremišta. Ipak, prikladniji je za one koji često organiziraju filmske večeri. U velikom prostoru kutnom garniturom možete odvojiti različite funkcionalne zone. Postoje kutne garniture u obliku slova U, obostrano simetrične i asimetrične.

Kutna garnitura Almonis idealna za relax i večernje sjedenje uz omiljeni film. A kada je razvučete dobivate ugodan krevet za spavanje.
Kutna garnitura Almonis na razvlačenje i s prostorom za odlaganje

1.2. Kutna polica ili regal

Polica može biti moderan detalj kojim možete popuniti neiskorišten kutni prostor. Prilikom odabira pripazite da njezin dizajn i boja odgovaraju cjelokupnom stilu sobe. Možete odabrati modernu policu od žice ili stakla, ali i rustikalnu policu od punog drva. Police mogu imati jedan ili više nivoa i različite oblike. Prije kupnje razmislite što ćete staviti na policu i pripazite na njezinu nosivost. Prilikom vješanja imajte na umu da vas ne smije ometati u kretanju po prostoriji. Ako Vam jedna polica nije dovoljna, možete izabrati regal u koji možete spremiti mnogo više stvari.

1.3. Kutni ormar za garderobu

Možete kupiti serijski kutni ormar u standardiziranim dimenzijama, ali je za bolju iskoristivost prostora bolje imati ormar po narudžbi. Tek tada će u potpunosti zadovoljiti vaše potrebe. Kutni ormar ima uska vrata, ali unutra ima puno prostora. Možete ga podijeliti raznim policama, ormarskim šipkama i drugim dodacima. Uvijek pazite da imate lak pristup čak i kutu ormara. Idealno rješenje je kada kutni ormar nalikuje malom ormaru. Također, ne smije nedostajati ogledalo i rasvjeta.

1.4. Kutni TV stolić

Ako stvarno više ne znate gdje biste s televizorom, možda vas spasi kutni TV stol. Međutim, njegova uporaba nije prikladna za svaku situaciju u smislu kutova gledanja, pa ga ostavite kao posljednje rješenje. Bolji je kutni stol koji ima kotačiće, zahvaljujući kojima možete lako okrenuti stol u idealan kut gledanja. Također bi trebao imati skladišni prostor za svu elektroniku koju imate uz TV.

1.5. Kutna blagovaonska klupa

Blagovaonska klupa zauzima manje prostora od stolica i pruža dovoljno udobnosti za više ljudi. Zahvaljujući tome, ne trebate toliko stolica. Veliki prostor za pohranu može se sakriti ispod sjedišta. Kutnom klupom možete ispuniti kut sobe, ali je možete koristiti i u prostoru gdje njome omeđujemo blagovaonicu. Kutni dio klupe može poslužiti kao polica ili mjesto za sjedenje.

Kutni blagovaonski set idealan za manje blagovaonice za 5 osoba. Sastoji se od blagovaonskog stola, stolice i blagovaonske klupe.
Kutni blagovaonski set

1.6. Kutni ormarić ili vitrina

Kutni ormarić obično ima police, ali može imati i ladicu. Police mogu biti otvorene ili skrivene iza čvrstih ili staklenih vrata. Na tržištu postoji mnogo ormarića, pa na vama je koji ćete dizajn odabrati. Ako imate vredniju kolekciju, u nju će pristajati potpuno stakleni viši ormar, odnosno vitrina. Kako biste istaknuli pohranjene predmete, možete odabrati model s ugrađenom LED rasvjetom.

1.7. Kutni stolovi i stalci za cvijeće

Imate puno cvijeća i ne znate gdje ga staviti? Kupite kutni stol ili stalak za cvijeće i iskoristite inače prazan kut. Međutim, imajte na umu da su neki kutovi prilično tamni, tako da morate staviti pravu vrstu cvijeća na stol imajući na umu zahtjeve za svjetlom. Stolovi i stalci za cvijeće izrađuju se u raznim oblicima i materijalima, pa opet na vama je koju ćete vrstu odabrati. Možete ih uskladiti sa stilom sobe ili odabrati poseban dizajn koji će postati dekorativna dominanta sobe.

1.8. Kutni PC stolić

Zahvaljujući kutnom stolu, možete iskoristiti inače prazan kut u sobi. Ipak, uvijek pazite da na stol (ako je moguće) pada dovoljno prirodnog svjetla i da ono pada s desne strane. Ako će stol služiti samo za potrebe korištenja računala, svijetlost kuta nije toliko bitna.Prilikom odabira pripazite da u konstrukciji ima mjesta ne samo za računalo, već i za vaša noge te za umetanje stolice.

Praktičan kutni PC stolić s 2 ormarića u lijevom dijelu i policama u desnom. Stolić ima i praktičnu izvlačnu ladicu za tipkovnicu.
Kutni PC stolić Lavendon

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.

  • Noćni ormarići. Noćni ormarić s policom ili ladicom pristaje uz svaki krevet ili kauč, pružajući prostor za pohranu vaših omiljenih dodataka.
  • Svjetiljka .Omogućuje stvaranje intimne atmosfere. Ako čitate knjigu prije spavanja ili gledate omiljenu seriju na TV-u, noćna lampa je vrlo korisna.
  • Komoda .Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Deke i prekrivači za krevet.
  • Ormari .Idealna pomoć za slaganje odjeće i modnih dodataka
  • Dječje stolice  .Za ugodno sjedenje i učenje za vaše mališane
  • Dječje sobe .Inspirirajte se kako opremiti dječju sobu
  • Sobe za mlade .Inspirirajte se kako opremiti sobu za vaše malo starije dijete
  • Kauči. Upotpunite svoj dnevni boravak s prekrasnim i praktičnim kaučom
  • Vitrina. Vitrina dodaje eleganciju namještaju, a elementi iza stakla mogu se savršeno prikazati.
  • Regal. Regal je komad namještaja koji možete praktično iskoristiti u radnoj sobi, dnevnom boravku, predsoblju ili čak i u kupaonici.

Koristite li kutni namještaj ili ostavljate kutove slobodnima? Napišite u komentar ispod članka.

Sviđa li vam se ovaj članak? Podijelite sa svojim prijateljima 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like