Home Ideje za vrtDekoracije i dodatci za dom :) NAPRAVITE ŠARENE PROLJETNE DEKORACIJE

NAPRAVITE ŠARENE PROLJETNE DEKORACIJE

by blog.zondo.hr

Proljeće obično vežemo uz Uskrs. Proljetne dekoracije ne moraju imati uskrsni motiv, a svoj dom možete obaviti jednostavnim i šarenim ukrasima po svom ukusu. Pripremili smo za vas nekoliko originalnih savjeta za svježe dekoracije za stan.

Cvjetni lančići od papira

Počnimo nečim jednostavnim – cvjetnim lančićima koji su prikladni za dječju sobu, ali i za dnevni boravak.

Za izradu ćete trebati šareni papir, pust, škare, olovku, vrpcu, pištolj za vruće ljepljenje, čašu (ili nešto okruglo). Izrežite krugove od papira i izrežite ih u obliku spirale, zatim ih zarolajte kako biste dobili oblik cvijeta. Kako bi oblik bio postojan, uzmite pištolj za vruće ljepljenje i zalijepite gotove cvjetove za vrpcu i komadiće pusti.

Točan postupak naći ćete u videu:

Zidni sat

Ako želite izraditi zidni sat s proljetnim ili nekim drugim motivom trebat ćete slikarsko platno u okviru, akrilne boje, kist, štapiće za uši, gumicu, sat (mehanizam i ručice).

Za bojanje iskoristite kist, ali i štapiće za uši privezane gumicom koje ćete umočiti u boju i otisnuti na platno. Postupak možete pogledati u videu niže. Uzmite mehanizam iz starog sata koji ćete pomoću ljepljive vrpce pričvrstiti na platno, dodajte tomu i ručice i to je to!

Uskrsni vijenac

Možete svoj dom pripremiti za uskrsne blagdane i izradom uskrsnog vijenca. Najjednostavnije je da kupite kostur za vijenac, plastična jaja različitih veličina, umjetnu ili papirnatu travu, vrpcu, jutu, a trebat ćete i pištolj za vruće ljepljenje i škare. Kostur za vijenac omotajte jutom i zalijepite na nju umjetnu travu koju ćete po potrebi odrezati. Zatim zalijepite jaja, pričvrstite vrpcu i objesite na vrata.

Izrađujete li vlastite dekoracije ili ih radije kupujete? Kako ukrašavate svoj dom za Uskrs?

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like