Home Ideje za vrtDekoracije i dodatci za dom :) 9 OMILJENIH KOMBINACIJA BOJA ZA BOŽIĆ

9 OMILJENIH KOMBINACIJA BOJA ZA BOŽIĆ

by blog.zondo.hr

Možda ste već razmišljali o tome kako trebaju izgledati vaše ovogodišnje božićne dekoracije. Kojim ćete bojama okititi vaše božićno drvce, kako će izgledati blagdanski stol i božićni ukrasi u prozorima i na vratima da vaš dom izgleda svečano usklađen? Donosimo inspiraciju: 9 TOP božićnih trendova!

  1. Prirodno

Tradicionalan Božić s jabukama i orasima ne uključuje nikakve kričave boje. Ako se odlučite za skromnu prirodnu dekoraciju, u širokom luku ćete zaobići jarke i svjetlucave boje. Glavni materijal je drvo kojem je ostavljena njegova prirodna boja. U izradi adventskog vijenca možete koristiti i druge prirodne materijale: grančice bora, imelu, iglice, češere…Ako ih želite dopuniti nekom tkaninom, koristite nebojeni lan, prirodnu špagu, vrpce decentne zelene ili crvene boje.

2. Bakar i metalni sjaj

Bakrena je boja ove sezone, a njezin metalni sjaj se odlično uklapa uz božićni stol. Uklapa se i uz božićno drvce za koje vam preporučujemo koristiti LED rasvjetlu hladne boje. Bakrene ukrase možete kombinirati s bijelom, smaragdno zelenom, bordo, ali i plavom ili tirkiznom bojom. Zanimljiv efekt dobit ćete i kombiniranjem sa sjajnim ukrasima srebrne boje.

3. Ledene kombinacije

Drugi trend su prozirnost i krhke ledenice od stakla. Stakleni ukrasi za drvce mogu djelovati prilično nenapadno, stoga vam preporučujemo takve dekoracije dopuniti bojama poput srebrne, svijetlo plave, svijetlo zelene ili klasičnom bijelom ili krem.

4. Magična ljubičasta

Crkvena boja adventa, tajanstvena i magična ljubičasta unijet će blagdansko raspoloženje u vaš dom. Ljubičaste ukrase na drvu istaknite srebrnim i bijelim detaljima s metalnim sjajem. Ako vam se ljubičasta čini pretamnom, dodajte dekoracije u svjetlijim nijansama ružičaste.

5. Božićni ukrasi 70-ih godina

Retro znači vraćanje na ukrase punih boja poput zelene, plave, žute i crvene. Nemojte se bojati kombinirati stare i zanimljive retro ukrase sa šarenim lampicama, a dodajte im i šljokice. Retro drvce će izgledati predivno i vratiti vas u djetinjstvo.

5. Nježne pastelne boje

Vaše drvce i ukrasi mogu imati i nježniji karakter. Pudraste nijanse, pastelno zelena, plava, žuta i ružićasta u kombinaciji s bijelom i decentnim ukrasima od papira ili čipke djeluju vrlo romantično i donose božićnu atmosferu u vaš dnevni boravak.

7. 50 nijansi bež

Od krem, boje šampanjca, bež, pa do svijetlo smeđe: nijansa po nijansu i vaši ukrasi će biti istovremeno lijepi i decentni. Koncentrirajte se na prirodne materijale poput drva, gline (keramika), papira, ljuske od kukuruza ili pčelinji vosak. Okirite drvce pečenim medenjacima. Na stolić za kavu postavite pletenu košaru s voćem i mirisnim grančicama.

8. Elegantna plava

Plava boja djeluje vrlo elegantno. Tamno plave, bijedo plave ili tirkizne dekoracije zablistat će na adventskim vijencima, svečanom stolu, prozorima i božićnom drvcu. Ako želite unijeti malo topline u dekoracije, kombinirajte plavu sa smeđom, bež ili bakrenom bojom. Ako želite istaknuti plavu, kombinirajte ju s bijelom ili srebrnom bojom.

9. Zelena i crvena

Bezvremenska klasična kombinacija. Zeleno drvce, crvene jabuke, plodovi i božićna zvijezda nas vraćaju tradicionalnim bojama najljepšeg razdoblja u godini. Za moderniji izgled možete ih dopuniti dekoracijama s visokim sjajem, naprimjer smaragdnom ili bordo bojom.

Jesmo li vas inspirirali? Kako ćete okititi svoj dom ovog Božića? 🙂

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like