Home Ideje za vrtDekoracije i dodatci za dom :) 7 SAVJETA KAKO BRZO I LAKO IZRADITI ORIGINALNU USKRSNU DEKORACIJU

7 SAVJETA KAKO BRZO I LAKO IZRADITI ORIGINALNU USKRSNU DEKORACIJU

by blog.zondo.hr

Imate puno posla, ne stižete se pripremiti za Uskrs, ali ipak biste htjeli sami izraditi uskrsnu dekoraciju?

Donosimo vam nekoliko savjeta kako to napraviti u par minuta i vrlo jeftino! 🙂

Uskrsna dekoracija je nešto što bi nas trebalo razveseliti, unijeti šarenilo u intreijer, ravnotežu i proljetno raspoloženje. U mnogim kućanstvima upravo uskrsni blagdani predstavljaju uvod u proljeće, dakle dekoracija se usmjerava na spajanje uskrsnih i proljetnih simbola.

Ako imate volje i malo vremena, isprobajte neki od naših savjeta i započnite proljeće kreativno 🙂

  1. Uskrsna potočarka

Spremite oprane ljuske od jaja. Dovoljno je u njih staviti vatu namočenu vodom i nekoliko sjemenki potočarke. Za 3 dana već će biti 4 cm visoka. Ljuske zatim stavite u držač u obliku kokoške i dekoracija je gotova.

Takok možete posaditi i vlasac, pšenicu, ječam i sl. Možete iskoristiti i druge dekoracije i držače.

2. Cvijeće u jajima

Najbolje je dočekati proljeće sa živim cvijećem. Izaberite šareno cvijeće poput tulipana, zumbula, krizantema ili narcisa, neka vam nebo bude granica. Za uskrsnu atmosferu možete aranžirati jaja tako da pola jajeta (može biti i obojano) napunite vodom i u njega stavite cvijeće. Cvijeće možete omotati listom. Dovoljno je sve aranžirati i u običnoj kutiji za jaja koju ste prije toga obojili. Ne zaboravite u ljuske dolijevati vodu!

3. Uskrsne pisanice na mnogo načina

Kako ukrasiti uskrsne pisanice? Donosimo vam nekoliko savjeta:

Lakom za nokte

Ispušemo bijelo jaje. U posudu ulijemo mlaku vodu, nakapamo u nju lak za nokte različitih boja i razvučemo po površini vode. Bolje je koristiti kvalitetniji lak koji ostaje na površini. Jaje ponorimo u vodu i uživamo u šarenilu boja koje smo “izvukli”. 🙂

Pisanice prirodnih boja

Ljuske od češnjaka dat će bijelim jajima zelenkastu boju. U zeleno će ih obojiti i vlasac i trava, a žute tonove ćete dobiti uz pomoć kurkume ili curry praha. Narančaste i crveno-ljubičaste tonove dobit ćete uz pomoć ljusaka od luka, crvenog vina, kupusa ili borovnica. Smeđe nijanse dobit ćete uz pomoć kave. Prema tome koliko dugo ostavite jaje u otpini (prirodne boje zahtijevaju barem 15 minuta), toliko će sama boja biti intenzivna. Ako želite imati mramorne pisanice, možete ih omotati travom i tako kuhati.

Pisanice ukrašene šarenim nitima

Kod dekoriranja jaja mašta ne poznaje granice. Možete ih aranžirati samostalno ili u vazi sa cvijećem, a u tom slučaju vazu s vodom stavite u veću posudu i unutar nje rasporedite jaja. Ili postavite pisanice zajedno s običnim bijelim jajima u košare, zdjelice ili teglice za cvijeće, i ukrasite cvijećem, granjem i različitim uskrsnim dekoracijama u obliku malih zečića ili patkica. To je na vama 🙂

4. U carstvu mašnica

Što bi bio Uskrs bez šarenih vrpci? Na bojte se bilo gdje mašnice privezati. Slobodno na jaje, stolicu, luster ili na vazu aranžirajte par grančica i na njih privežite vrpce i pisanice. Vaš interijet će odmah oživjeti.

5. Uskrsni vijenac

Bazbroj je mogućnosti za izradu uskrsnog vijenca. Za izradu možete koristiti cvijeće, grančice, jaja, dekoracije poput zečića, pilića ili patkica koje možete uskladiti s prirodnim bojama ili jednostavno ostaviti da bude šareno. Osnova je izraditi korpus za vijenac koji možete omotati vrećom ili šarenim lakom i pomoću pištolja za vruće lijepljenje zalijepiti ukrasne elemente po želji.

6. Zečići za sušeno bilje

Iskoristite šarenu tkaninu, komadić bijelog pusta za njuškicu, ljepilo, jaču pamučnu tkaninu ili konopac za sušeno bilje kao ispunu. Možete koristiti lavandu, matičnjak, timijan i sl. Prema slici otrgnite 2 x jednostavan oblik zečića (pravokutnik s ušima) i krug od pusti. Na krug nacrtajte njuškicu zečića. Tijelo prišijte i zalijepite oblik njuškice. Ispunite sušenim biljem i zavežite konopcem.

7. Jestive dekoracije

Ništa neće razveseliti dijete kao pečenje i ukrašavanje medenjaka. I ne morate ih pripremati samo za Božić. U prikladnom obliku bit će originalna i ukusna uskrsna dekoracija, ali i zabava za cijelu obitelj.

S ovakvim originalnim pekačima napravit ćete od svakog kolača deliciju za uskrsni stol 🙂

Ne kupujte uskrsno janje, radije ga sami ispecite. Na internetu ćete naći gomilu recepata, a domaći kolači su uvijek mrvicu ukusniji od kupovnih. 🙂

Donijeli smo vam mnogo uskrsnih savjeta i nadamo se da ćete isprobati barem jedan od njih 🙂

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like